Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

БПЛА, що вдарили по аеродромах у Росії, створив приватний бізнес – The Financial Times

Категорія:

Удари по авіабазах РФ є частиною нової тактики України. Однак жодна детальна інформація про це не розголошується – так само як інші операції ЗСУ, що були раніше. Українські безпілотники, які атакували військові аеродроми в Рязанській і Саратовській областях РФ 5 грудня, є спільною розробкою держструктур і приватного бізнесу.

22120801.jpg

Російський аеродром "Дягілєво" зазнав атаки БПЛА 5 грудня

Про це пише видання The Financial Times з посиланням на радника уряду України з питань оборони, ім'я якого у статті не називається. Як наголошує джерело, приватна компанія, назва якої не афішується, може "часто" виробляти нові БПЛА такого типу. Як кажуть представники Міноборони України та експерти з цієї сфери, атаки об'єктів у центральній частині Росії є частиною нової тактики, спрямованої на те, щоб зірвати військове планування Кремля та "розбурхати" населення у РФ.

Фокус опублікував короткий виклад перекладу статті.

"Атаки повторюються. У нас немає обмежень щодо дальності, і незабаром ми зможемо вразити всі цілі на території Росії, у тому числі в Сибіру. В Україні ми знаємо, як важко захищатися від таких атак з повітря. Незабаром і Росія не матиме безпечних зон ", – сказало джерело видання.

Влада України офіційно не підтверджує, що удари дронами завдавалися українською стороною.

Багато деталей залишаються секретними, як це характерно для інших спеціальних операцій Києва, таких як комбінована атака безпілотників з повітря та морської піхоти на російську військово-морську базу в Севастополі у жовтні. (Хоча там насправді була комбінована атака безпілотників з повітря та морських безпілотників примітка НО).

До цього висувалася версія, що дрони, що атакували аеродроми, – це розробка "Укроборонпрому", який раніше анонсував виробництво БПЛА з дальністю польоту до 1000 кілометрів. За другою версією, причиною вибухів на військових об'єктах стали сильно модернізовані Ту-141, розроблені в СРСР.

"Ці атаки, безумовно, зроблять росіян менш впевненими. Їм доведеться подумати про те, як розподіляти військове майно та забезпечувати його безпеку. Росіяни сумніватимуться у своїй здатності захищати свої стратегічні активи", – так прокоментував вибухи на авіабазах представник міністерства оборони однієї з західних країн.

Нагадаємо, The New York Times заявив, що Україна атакувала два аеродроми в центральній частині Росії 5 грудня, запустивши безпілотники зі своєї території. Це – найзухваліша атака ЗСУ за 9 місяців повномасштабної війни, упевнені журналісти видання.

Раніше експерти розповіли, куди можуть бити оновлені дрони ЗСУ – безпілотники можуть завдавати ударів по мостах та промислових об'єктах, по столиці РФ та Поволжю, яке включає 15 регіонів.

Наші інтереси: 

Війна набуває нового повороту. Війна має переміститися на території країни-агресора.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Зброю мають виробляти приватні компанії, а держава має робити замовлення і обирати краще. Так, як в США. Можливо, Україна вже рухається до цієї моделі. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Зброю мають виробляти приватні компанії, а держава має робити замовлення і обирати краще. Так, як в США. Можливо, Україна вже рухається до цієї моделі. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!