Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єдиний спосіб перемогти росіян – це десятки тисяч розвідувальних і ударних дронів щомісяця

Категорія:

Зараз є один спосіб перемогти росіян. Але держава в це не вкладається або вкладається критично недостатньо. Всі наші втрати, загиблі та поранені – прямий наслідок відсутності розвитку саме цієї галузі. Не очікуйте швидкої перемоги. Її не буде, поки не буде галузі безпілотних технологій.

23030601.jpg

Фото: Фейсбук Марії Берлінської

Про це пише Марія Берлінська на Фейсбук. Вона – керівник Центру підтримки аеророзвідки та проекту "Невидимий батальйон".

"Для мене особисто війна триває десятий рік, – пише Марія. – І за попередні роки можна було з нуля створити те, що б зупинило росіян ще на кордонах. Я роками повторювала, що це є ключем до перемоги всім міністрам оборони, депутатам з комітету по обороні, топ-чиновникам. Це не було почуто. Ніхто не поніс відповідальності, як і ніхто з них не пішов в окопи під Бахмут. Але найгірше, що вже на другому році повномасштабної війни ця галузь і досі не пріоритетна".

Йдеться про безпілотники та галузь безпілотних військових технологій, яка, на думку Марії, має стати питанням державної стратегії. 23 лютого вона написала на "Українській правді" про те, що там, де немає дронів, розхідним матеріалом стають люди. При цьому вона зауважила, що написала лише тому, що всі інші методи вичерпано.

Йдеться про проблему, від вирішення якої залежить, програємо чи виграємо ми цю війну.

"З боку держави цим поручено займатись здебільшого трьом категоріям людей – хто це успішно провалив ще в попередні роки або хто зовсім не розуміється в питаннях і лише пробує розібратись. Ще ті, хто хотів би, але для них це 100500 задача серед інших. Всі втрачають час. Якби я була дизайнером, я б створила таку візуалізацію – з одного боку пісочний годинник, в якому замість піску падають тіла людей. З іншого – дрони, які вилітають працювати на фронт. І чим швидше вилітають дрони, тим повільніше падають тіла в годиннику, – пише Марія Берлінська. – Єдиний спосіб перемогти росіян – десятки тисяч розвідувальних і ударних дронів, щомісяця. На відстані в 10-50-250 кілометрів від першої лінії фронту ударні дрони масово врізаються в склади, командні пункти, техніку, живу силу противника. Вогняний вал ворога вибивається на підступах, просто не доходить до наших людей в окопах".

Вона зауважує, що зараз росіяни на кілька кроків попереду в цій галузі, вони роблять ставку саме на це. В нас реально діючих підприємств, які показують результати на фронті, – десятки. А потрібно – до тисячі.

Головна людина на фронті – тямущий боєць, командир. Головна людина в тилу – тямущий управлінець, інженер. Саме інженери можуть створювати рішення, які знищують десятки тисяч ворога і зберігають десятки тисяч життів наших людей.  

"Всі, хто читатиме ці рядки, донесіть, будь ласка, до представників влади, що це можна зробити в три простих кроки. Це не просто ідеї, нами  вже давно чітко описані рішення, ми готові на волонтерських засадах помогти державі це втілювати. Те, що ми вже зробили за останні кілька місяців – це добре. Але добре станом на 2014 рік, станом на 2023 цього катастрофічно мало. Кожен день бездіяльності – це сотні вбитих і поранених наших людей. Тому поширте це державним стейкхолдерам, мене не чують десятий рік. Може, почують вас", – написала Марія.

На її думку, потрібно:

1. Невідкладно і повністю дерегулювати галузь:

  • зняти безкінечні митні перевірки
  • зняти обмеження на прибуток (чому українські виробники тікають в інші країни)
  • зняти будь-які проблеми з імпортом, комплектуючі мають йти суцільним потоком
  • зняти податкове навантаження
  • ще більше спростити процедури початку підконтрольної експлуатації та держконтрактів
  • усунути затримку банками проведення платежів на комплектуючі закордоном etc

Все це займає місяці часу. Повинно вирішуватись за дні.

2. Створити програму державної підтримки:

  • швидкі гранти для виробників під зобов'язання поставок на фронт
  • менторство, інкубація
  • допомагати залучати інвестиційні кошти

3. Поставити питання розвитку найвищим державним пріоритетом. І не заважати.

Не очікуйте швидкої перемоги, її не буде, поки не буде галузі безпілотних технологій. Це – ключ до перемоги.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що війна потребує сучасних технологій та нестандартних рішень. Маємо берегти від смерті наших воїнів. Міноборони, агов! Чи ви вмієте тільки бюджет пиляти на закупівлях?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Україною керують корпоративні психопати. Зокрема, Міністерством оборони керує Офіс Президента, тобто Андрій Єрмак. Подібно до штучного інтелекту, інтеліси неповороткі, нетворчі, спрямовані в минуле. Гальмування триватиме, доки не усунемо цих біороботів. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Україною керують корпоративні психопати. Зокрема, Міністерством оборони керує Офіс Президента, тобто Андрій Єрмак. Подібно до штучного інтелекту, інтеліси неповороткі, нетворчі, спрямовані в минуле. Гальмування триватиме, доки не усунемо цих біороботів. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Хто і як буде усувати?