Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Постачальник ядерного палива Westinghouse незважаючи на банкрутство продовжить роботу з Україною

Шведський підрозділ американської Westinghouse LLC - Westinghouse Sweden має намір продовжити постачання ядерного палива в Україну незважаючи на повідомлення про процедуру банкрутства головної компанії.

"Як було заявлено 29 березня, Westinghouse LLC і деякі дочірні компанії та філії подали добровільні клопотання згідно з главою 11 Кодексу США про банкрутство. Ці клопотання не стосуються будь-яких операцій Westinghouse в регіоні Європи, Близького Сходу і Африки (EMEA) або регіону Азії. Найважливіше те, що вони жодним чином не вплинуть на постачання палива і послуг в Україну зараз або в майбутньому", - повідомили в Westinghouse LLC.

Повідомляється, що Westinghouse Sweden, не потрапляє під банкрутство та в 2017 році буде постачати ядерне паливо в Україну згідно з контрактом.

Як повідомлялося, рада директорів Toshiba Corp. 29 березня схвалила банкрутство Westinghouse Electric Co. - американської атомної "дочки" японської корпорації.  Westinghouse Electric Company є частиною групи компаній Toshiba Corporation. Технології Westinghouse є базовими для майже половини робочих атомних електростанцій світу, в тому числі для більш 50% атомних станцій Європи.

В останні роки співробітництво України з Westinghouse розширювалося в рамках програми диверсифікації. У березні 2015 року голова Westinghouse Денні Родерік повідомив про готовність виконання робіт зі збільшення потужності діючих енергоблоків АЕС України. За його словами, для проведення таких робіт потрібні відносно невеликі витрати, але вони дозволять збільшити продуктивність станцій на 8-10%.

На початку лютого минулого року на Запорізьку АЕС в рамках програми диверсифікації поставлено першу партію ядерного палива компанії Westinghouse. До цього ядерне паливо Westinghouse експлуатувалося на Южно-Українській АЕС. У травні 2016 року повідомлялося, що завод Westinghouse Electric Company у шведському Вестеросі після завершеного розширення здатний, при необхідності, забезпечити ядерним паливом м всі 13 енергоблоків ВВЕР-1000 українських АЕС.
 

Наші інтереси: 

Україна не залишиться без ядерного палива.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи