Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 12
  • Переглядів: 13

Популярні види орхідей

Чарівна, неперевершена квітка орхідея https://shop.camellia.ua/ua/view/orhideya-2-vetki, подобається усім, її різноманіття кольорів просто вражає. 

Є легенда, одного разу, чорні хмари закрили небо так, що сонце було не видно зовсім. Воно спробувало їх розігнати, пролилась злива, а після неї з’явилась веселка. Духи захотіли посидіти там, але веселка розсипалась на різні уламки, саме із них виникли квіточки. Існує багато видів, але є найпопулярніші:

  1. Довго цвіте мультіфлора, має невеличкі бутони насиченого рожевого кольору. Ідеально підходить до декорування весільних букетів, квартир, офісів, магазинів.
  2. Ванільна дуже незвичайна та популярна серед квіткарів, саме завдяки їй ми можемо смакувати ароматними тортиками, морозивом, печивом. Якщо вирощувати у кімнаті, то плодів не буде, але буде радувати неперевершеним запахом. Квітне три тижні, проте пелюстки відпадають через день.
  3. Черевичок відрізняється своїм зовнішнім виглядом. Вона ніби створена для маленької ніжки феї. Має багато забарвлень та відтінків. Доглядати важко, але можливо. Це напевно, одна із самих гарних квіточок цього роду.
  4. Каттлея має надзвичайно великі бутони, які ніби вкриті воском. Пелюстки кучеряві, кольорі ніжного, легкого забарвлення.
  5. Особливості орхідеї ванда, в тому, що вона має надзвичайне забарвлення, від фіолетового до яскраво синього. Мінус в дуже важкому догляді, краще початківцям  не заводити.
  6. Ще один дуже оригінальний вид це брасом, бутони схожі на маленьких павучків з довгими лапками. Плюс в тому, що вона невибаглива у догляді, саме тому, її так люблять усі, хто вирощує орхідею.
  7. Дракула має не тільки оригінальну назву, а і зовнішній вигляд. Нагадує велику пащу монстра, але дуже гарна та тендітна. Любить вологу та тінь.

Як доглядати за орхідеєю

Це залежить від її сорту, але існують загальні правила

  • Добрива легко купити у будь-якому спеціалізованому магазині, або заповнити горщик пінопластом, корою, мохом.
  • Важливо правильно розмістити квітку на підвіконні. В ідеалі, уникати сонячної сторони. Якщо це не можливо, подбайте про тінь, наприклад наклейте на скло спеціальну плівку. Оскільки яскраві сонячні промені зашкодять тендітній рослинці. Квітка гарно виглядає в офісі або магазині. В таких приміщеннях складно забезпечити яскраве світло, тому ставте горщик хоча б раз у два дні на світлу сторону. Не розміщуйте рослину біля батарей під вас опалення, кондиціонер також зашкодить.
  • Пересаджувати тільки що куплену квітку не треба, робіть це через деякий час. Наприклад, якщо ґрунт зіпсується, з’явиться неприємний запах або цвіль.
  • Поливати треба обережно, не допускати, щоб земля була пересушена або мокрою.

Які бувають хвороби орхідеї

Темні та чорні крапочки означають гниль. Світлі або темні смужечки це ознаки хвороби, яка викликана вірусом. Листя зморщене та зів’яле це свідчить про нестачу світла та вологи. Поставте горщик у світле місце, та розпочніть полив. Слід знати, якщо зіпсувався один нижній листочок, це свідчить про оновлення рослини.

Наші інтереси: 

Квіти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи