Зображення користувача Леонід Українець.
Леонід Українець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

OpenCart - відкрита карта вашого бізнеса

Система управління вмістом ОупенКарт (Опенкарт) - зручний інструмент для створення інтернет-магазинів.

oupenkart.jpg

ОупенКарт

В цій статті розгляну, як заповнювати каталоги даних в адміністративній панелі системи. При нагоді зазначу, що для функціонування ОупенКарт версії 2 потрібні:

веб-сервер (може бути Apache)

скриптова мова PHP версії 5.3 або новіша

сервер бази даних (може бути MySQL).

Щоб зайти в адміністративну панель OpenCart треба зайти в теку /admin на сайті, де встановлено цю CMS. Щоб ознайомитись, як ОупенКарт працює, можна пройтись по менюшках і підменюшках адміністративної панелі. Також тут можна переглянути карту відвідувачів сайта.

Карта відвідувачів

Першим елементом є Каталог/Catalog. Саме тут можна додавати, редагувати, вилучати товари, їх категорії, інформаційні сторінки інтернет-магазина. Категорії (Categories) можна відсортувати за порядковим номером встановленим вручну. Також Категорії - це розділ, де можна додавати ключові слова для пошуку. Хто хоче ознайомитись з цим детальніше, пропоную ознайомитись зі статтею Оксани Колосовської Як підняти значимість сайту в очах пошукового робота. Є можливість задати фільтри, щоб звузити пошук для користувача. Розташування елементів категорії треба проставити в розділі Design.

Загальний вигляд меню категорії

Після того, як категорії створені і налаштовані, до них можна додавати товари. При додаванні товарів обов’язковими для заповнення є закладки General, Data, Attribute й Option. Якщо при спробі збереження програма повідомляє про помилки, то можна задати питання на офіційному форумі. Повторювані завдання, зокрема ті, що стосуються регулярних платежів, можна налаштувати в Recurring Profiles. Атрибути є частиною опису товарів. вони можуть бути об’єднані в групи Attribute Group. Підменю Options надає можливість пропонувати різні версії того самого товара. В Manufacturers можна задати лінки для оптимізації пошука і логотип виробника. Файли для завантаження можна додати в розділі Downloads. На сервері ці файли можуть бути розміщені за допомогою сервісу за протоколом передачі файлів FTP. З допомогою пункту Reviews можна налаштувати отримання відгуків від клієнтів. В Information налаштовують інформаційні сторінки, які буде відображено у футері. Це також відповідне місце, яке продумано можна використати для пошукової оптимізації.

Це короткий огляд основних можливостей CMS OpenCart. Якщо є якісь питання з цієї теми, можна задавати прямо в коментарях. Оцінка статті галами спонукатиме мене продовжувати далі знайомити читачів з безплатними програмами для розвитку власної справи.

Наші інтереси: 

Створюємо інтернет-магазин.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Також Опенкарт версії 2.1 дозволяє встановити додаток Google Analytics до інтернет-магазина.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Також Опенкарт версії 2.1 дозволяє встановити додаток Google Analytics до інтернет-магазина.

https://t.me/ETEPHET