Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ООН закликала Росію вивести війська з ЗАЕС. Росія вчергове бреше, усі решта занепокоєні

ООН закликає країну-агресора вивести свої війська з Запорізької атомної електростанції. Представник Великої Британії в Радбезі зазначає, що "замість скликання Радбезу, Росія мала б вивести війська з ЗАЕС". Представниця Франції наголосила, що РФ має вивести військових зі станції, і передати Україні можливість контролю над ЗАЕС.

23 серпня РФ ініціювала проведення термінового засідання Радбезу ООН "щодо ситуації навколо Запорізької АЕС", заявляючи, що начебто ЗСУ обстрілюють ЗАЕС.

Як повідомляє Суспільне, у постійному представництві України в ООН назвали таку ініціативу РФ спробою "перебити засідання, заплановане на 24 серпня, і звинуватити Україну в обстрілах ЗАЕС, які сама ж Росія регулярно здійснює.

Усі атаки на АЕС мають бути припинені, адже це грубе порушення міжнародного законодавства. Такі атаки порушують гуманітарне законодавство, в тому числі Женевську конвенцію. Цей об'єкт не може використовуватись для військових операцій і ЗАЕС має залишатись "поза конфліктом, а український регулятор має мати доступ до контролю станцією", – додав представник Мексики.

Представники низки країн підтримали заклик щодо утворення демілітаризованої зони, що дозволить місії МАГАТЕ провести об'єктивну оцінку того, що відбувається на ЗАЕС.

"Немає жодної причини тому, щоб війська РФ перебували в Україні, немає жодної причини, щоб російські війська перебували на ядерному об'єкті", – додала представниця Албанії.

Представник Китаю наголосив, що міжнародна спільнота має "повернути сторони до діалогу і перемовин", водночас назвавши вторгнення РФ в Україну "українською кризою".

Представник РФ Василь Небензя заявляє, що створення "демілітаризованої зони це безвідповідальне рішення".

Представник України Сергій Кислиця зазначив:

"Хотів би я, щоб ми тут зібрались задля того, що хоче почути весь світ. А саме, що РФ демілітаризує ЗАЕС, виводить війська і передає АЕС уряду України. Замість цього ми витратили понад годину, згаяли цей час для того, щоб почути балаканину фіктивних звуків. Країна-терорист не припиняє гратися із міжнародною спільнотою. І ще раз, вони мали сміливість зібрати Радбез ООН, щоб обговорити власні ж провокації, власний терор на ЗАЕС".

Кислиця закликав МАГАТЕ подумати над можливістю постійної присутності своїх представників на ЗАЕС, щоб побачити справжню ситуацію, а не "влаштовану РФ театральну виставу".

Наші інтереси: 

Розуміємо, що жодні міжнародні організації не врятують, коли є загроза. Тільки силою все вирішується, як це було сотні років. Україна має бути сильною – як мілітарно, так і політично, щоб наш споконвічний ворог, який розуміє тільки мову сили, не рипався і навіть не думав лізти в Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи