Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Онлайн-школа англійської: чи можна вивчити іноземну мову дистанційно?

Хочете читати англомовні публікації і не запинатись? Чи може прагнете спілкуватись з друзями з-за кордону і не «гуглити» кожне слово в словнику? «Вітаємо, адже все можливо! Нині ви маєте безліч можливостей, щоб долучитись до армії поліглотів», — стверджують викладачі школи англійської мови englishdom.com. Далі в статті — про особливості дистанційного навчання в сучасних умовах веб-технологій.

«Все-в-1», або «Онлайн» — це оптимальний вибір 

Щоб продуктивно використовувати свій час і мати гарні результати навчання, не обов’язково відвідувати «школу» у звичному розумінні слова. Для дорослих і свідомих власної мети людей, дистанційне навчання — це економія часу на дорогу і додаткові можливості для розвитку, адже інтернет дає необмежений доступ до потрібних джерел інформації.

І неважливо як ви займаєтесь онлайн — індивідуально з викладачем чи у групах — будь який формат зустрічей прийнятний, коли є інтернет-зв’язок і ноутбук, або навіть звичайний смартфон під рукою.

Спеціальні програми для колективного спілкування (Skype, Zoom, Google Meet та інші) — це «співбесідник на моніторі навпроти», а якщо онлайн-заклад пропонує власну навчальну платформу, це ще й зручна система зворотного зв’язку по всім домашнім завданням і допомога у вивченні нового матеріалу.

Отже, які основні позитивні моменти в онлайн-навчанні можна виділити:

  1. Комфортне середовище. Погодьтесь, якщо «місце зустрічі» обираєте ви, а не вчитель — це завжди зручно. Звична обстановка та улюблене крісло — це завжди перевага над хай навіть найсучаснішими аудиторіями.
  2. Планування розкладу з врахуванням власних інтересів. Окрім того, що відпадає потреба виділяти окремий час на дорогу до школи і назад, ви маєте можливість домовлятись з викладачем самостійно і не мати обмежень щодо вільних аудиторій школи.
  3. Сучасні освітні інструменти. «Все необхідне для навчання» — це нині не маса друкованих матеріалів, а доступ до «хмарки», де все можна віднайти «в один клік».

Бонусом для людей, що ще поки не дуже дружать з новітніми технологіями — це можливість опанувати нові навички користування комп’ютером чи смартфоном під наглядом досвідченого куратора. 

Що потрібно мати для онлайн-навчання

На перше місце ми впевнено поставимо мотивацію. На жаль, статистика говорить, що лише 3% онлайн-студентів впевнено доходять до фінішу. Гарний вчитель — це необхідна складова, проте навіть з досвідченим наставником є величезні шанси «зірватись», якщо нема мотивації і якщо кінцева мета не є надто жаданою. 

На другому місці, звісно, стоїть якісне обладнання. Щоб не «виснути» і не «гальмувати», вам знадобиться швидкісний інтернет і достатньо пам’яті на ноутбуці та смартфоні. Важливо також, щоб аудіо-зв’язок був на належному рівні, адже мова — це, найперше, звуки. Отже, чим якісніший буде звук, тим швидше вухо вловить потрібну інтонацію — ви легше засвоїте матеріал, а викладач вчасно почує і виправить ваші «ляпи». 

Як вибрати онлайн-школу — на що звернути увагу

Насправді, це просто. Слід всього лиш керуватись здоровим глуздом:

  1. Вивчіть відгуки студентів — читайте все і пам’ятайте, що надто велика кількість «позитиву» може бути простою «накруткою». Ми ж з вами знаємо, що не помиляється тільки той, хто не працює. 
  2. Наявність гарного сайту, присутність в соцмережах — це плюс для онлайн-школи, адже тільки через ці канали ви можете відслідкувати «прогресивність» закладу і його викладачів.
  3. Наявність у штаті викладачів носіїв мови — беззаперечний плюс. 
  4. Формат навчання — якщо є вибір (група чи індивідуально, з додатковими матеріалами, чи з необхідністю самостійного опрацювання, різні рівні студіювання — початковий, просунутий, професійний, інше), то це дає можливість обрати свій варіант в залежності від потреб та бюджету.
  5. Можливість «спробувати». Навіть один безкоштовний пробний урок дасть загальне уявлення про «магію», яка творитиметься тут через інтернет згодом. 

Який формат вивчення мови вибрати — онлайн чи офлайн — вирішувати вам. Але навіть, якщо ви в числі тих, хто більше довіряє «живим людям поруч», не обмежуйте себе у пошуках нових варіантів. Дистанційне навчання — це гарна альтернатива «реальним» навчальним закладам. Можливо, вам просто знадобиться трошки більше часу на адаптацію.

Наші інтереси: 

Англійська мова, навчання, інтернет.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи