Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 254
  • Переглядів: 311

Очі бояться, а руки роблять: годі думати про складне завдання, зосередьтесь на єдиній дії

Лао-цзи писав: «Подорож на тисячу лі починається з одного кроку». Це чудова стратегія для перемоги над прокрастинацією та виконання більшої кількості завдань за менший час.

Є стара приказка: очі бояться, а руки роблять. Найкращий спосіб досягти успіху — це припинити думати про величезне завдання і зосередитись на єдиній дії, яку слід робити тут і зараз.

ПЕРЕЙТИ ВЕЛИКУ ПУСТЕЛЮ

Багато років тому я на старому Land Rover перетнув Танезруфт, серце пустелі Сахара, що в Алжирі. До того часу французи вже давно покинули пустелю, і станції дозаправлення стояли пусткою, напівзруйновані.

Протяжність пустелі була близько 500 миль, і дорогою не знайти води, їжі, сухої стеблиночки чи бодай мухи. Пустеля абсолютно пласка і схожа на широкий жовтий, посипаний піском паркінг, що тягнеться до обрію в усіх напрямках.

У попередні роки по дорозі через Сахару зникло понад 1300 людей. Усім відомо, що пісок рухається, часто замітаючи навіть найменші ознаки дороги, подорожні губляться вночі, і ніхто їх більше не знаходить, принаймні живими.

Серед цієї позбавленої рис місцевості французи позначили шлях чорними бочками з-під мастила на п’ятдесят п’ять галонів. Вони розмістили їх через кожні п’ять кілометрів, що є точною відстанню до обрію з огляду на кривизну Землі. Отже, вдень ми бачили лише дві бочки: ту, яку проминули, і ту, яка попереду на відстані п’ять кілометрів. І це було все, що нам потрібне, аби не збитися з дороги.

Від нас вимагалося лише прямувати до наступної бочки. У результаті ми змогли перетнути найбільшу пустелю світу за принципом «від бочки до бочки».

РОБІТЬ ОДИН КРОК ЗА РАЗ

Так само й ви можете виконати найбільше завдання у своєму житті, дисциплінуючи себе робити один крок за раз. Ваше завдання полягає в тому, щоб іти так далеко, як ви бачите. Пізніше ви побачите більше й зможете піти далі.

Щоб завершити велике завдання, ви маєте йти з вірою та повною впевненістю, що наступний крок незабаром стане вам зрозумілим. Не забувайте про мудру пораду: «Стрибайте — сітка знайдеться».

Прекрасне життя чи успішна кар’єра будуються на виконанні одного завдання за раз, швидко і якісно, а потім — перехід до наступного завдання.

Фінансової незалежності можна досягти, заощаджуючи трохи грошей щомісяця, рік за роком. Ви будете здорові й підтримуватимете хорошу фізичну форму, якщо їстимете трохи менше і будете трохи більше займатися фізкультурою день за днем, місяць за місяцем.

Ви зможете перемогти прокрастинацію й досягти неймовірних висот, зробивши всього лише перший крок, почавши рухатись у напрямку своєї мети, а потім проїжджаючи до наступної бочки.

Домашнє завдання:

1. Оберіть будь-яку мету, завдання чи проект, виконання якого ви відтягували, і складіть перелік кроків, необхідних для того, щоб зрештою виконати це завдання.

2. Після цього візьміть і зробіть один крок негайно. Інколи все, що вам потрібне для старту, — це сісти й завершити пункт у переліку. Потім зробіть ще один і так далі.

Ви будете здивовані, чого зрештою здатні досягти!

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі "Зроби це зараз. 21 спосіб зробити більше за менший час".

Попередня стаття: "Ретельна підготовка - запорука успіху у будь-якій роботі", – Брайан Трейсі

Продовження читайте: "Вдосконаленню немає меж. Ніколи не припиняйте вчитись!", – Брайан Трейсі

Наші інтереси: 

Сміливо долати великі завдання методом "маленьких кроків".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Нагадало мені поїздки по тундрі в район Нарьян-Мар.Мінус сорок градусів,вєшки (палиці край дороги,що позначають напрямок і узбіччя дороги в сніговій пустелі) покрали чукчі чи то ненці на дрова,хуртовина і полярна ніч;і молишся щоб твій Камаз не поламався.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Нагадало мені поїздки по тундрі в район Нарьян-Мар.Мінус сорок градусів,вєшки (палиці край дороги,що позначають напрямок і узбіччя дороги в сніговій пустелі) покрали чукчі чи то ненці на дрова,хуртовина і полярна ніч;і молишся щоб твій Камаз не поламався.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

"Очі лякають, а руки змагають" - так поетичніше.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)