Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 8

Ніхто в Харкові та Чернігові не чекав наказів з Києва, люди просто захищали свою землю – Кривонос

Категорія:

Український народ зміг організуватися, не чекаючи наказів з Києва й не очікуючи дій політичного керівництва України. Вони об'єднувалися в групи ще до того, як почалася ця війна, бо розуміли, що вона невідворотна.

220828kryvonos-4.jpg

Сергій Кривонос (фото з його особистої сторінки у Facebook)
Сергій Кривонос (фото з його особистої сторінки у Facebook)

Збройні сили – це невід'ємна частка нашої держави. Будь-яка війна – це ресурси. Під час війни потрібно ставити економіку на військові рейки, щоб економіка країни працювала на перемогу разом з ЗСУ. За півроку війни цього не сталося, каже Сергій Кривонос, генерал-майор ЗСУ, заступник секретаря РНБО України у 2019-2020 рр.

Він зауважив, що робота потужної російської п'ятої колони призвела до того, що на певні посади розставлялися люди, які працювали на користь РФ. Не всі притягнуті до відповідальності за провал на півдні України, і не всі у владі хочуть нашої перемоги.

Ще рано казати про те, що ми зламали хребет російській армії, як про це говорять з владних кабінетів. У нас попереду ще багато роботи. На сьогодні нам потрібно досягнути вогневої переваги над російською армією на землі та в повітрі.

Ніякого перемир'я чи замороження конфлікту не може бути.

Ведучій запитав Кривоноса: "Чи не здається вам, що зараз ми є свідками того, як починає формуватися історія цієї війни?

Сергій Кривонос: "Ця влада не вічна. Рано чи пізно їм поставлять питання, а хто ж допустив до цієї війни? Це перше. По-друге, пан Данілов, мабуть, забув, що у лютому 2020 року, через два місяці після того, як вони “активно почали займатися підготовкою до війни”, вони саме тоді намагалися закрити програми розробки “Нептуна” і взагалі весь ракетний напрямок КБ “Луч”. Він, мабуть, забув про цей скандал, коли було звернення до Президента, Бутусов написав велику статтю, я виступав та інші люди казали про підняття нашої спроможности у ракетному напрямку. Під тиском спільноти на це звернули увагу й виділили невеличкі кошти — зовсім не в тому обсязі, який був потрібен. Чи пан Данілов “готувався до війни” у січні 2022 року, коли Верховна Рада відкликала 50 мільярдів гривень з бюджету Міноборони?

Те, що вони хочуть переписати історію і намагаються її зараз сформувати, було зрозуміло ще у квітні, коли перший шок минув, і вони почали прибирати всіх радників, всіх помічників безпосередньо з керівництва, з досвідом роботи, які активно використовувались ще у березні. Готуватися до війни можна по-різному. Вони підготувалися так, що через 6 годин росіяни вже були на околицях Києва. Суперова підготовка!

...У Жулянах я з’явився 25 лютого. Там не було абсолютно нікого з величезної команди, яка обслуговує аеропорт, з величезної команди поліцейських, які мали його охороняти, нікого не було! Аеропорт був кинутий напризволяще, і тільки завдяки тому, що генерал Залужний своєчасно спрямував до аеропорту певні підрозділи різних силових структур — Нацґвардії, ДПС, невеличка частина ЗСУ з Президентського полку, ветерани морської піхоти, курсанти Військового інституту Університету ім. Т. Шевченка, частина людей з колишнього Правого Сектору. Саме ці люди унеможливили захоплення цього аеропорту за рахунок проведення певних заходів, які унеможливили посадку літака. Ми прекрасно розуміємо, що у разі успішного захоплення аеропорту росіянами від аеропорту до президентського кварталу — трохи менше ніж 7 км, і, враховуючи те, що військ усередині Києва практично не було, крім охорони Президентського кварталу, де ніяк не могли поміряти на когось там бронежилет, і взагалі перший тиждень його [Єрмака] не могли знайти — хто там на кого той бронежилет міряв! Смішно! Росіяни чітко могли захопити аеропорт і, на прикладі Василькова і Гостомеля ми бачимо, як вони це робили. Про це я попереджав ще за рік до початку агресії, що це буде для росіян об’єктом №1. Ми доволі швидко унеможливили посадку в Жулянах будь-яких літаків. Гелікоптери б могли сісти, але ними багато не висадиш. Літаки не могли сісти, але наразі нам виставляють це як звинувачення, що ми перевищили свої повноваження і завдали шкоди державі. Завдали шкоди державі тим, що не допустили висадки десанту?!"

 

Наші інтереси: 

Шість місяців війни – це вже історія. Вже потрібно аналізувати цей період війни. Потрібно чесно викласти історію цієї війни, щоб придворні «історики» її не перекрутили.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Свята правда ! :

«Шість місяців війни – це вже історія. Вже потрібно аналізувати цей період війни. Потрібно чесно викласти історію цієї війни, щоб придворні «історики» її не перекрутили».

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Свята правда ! :

«Шість місяців війни – це вже історія. Вже потрібно аналізувати цей період війни. Потрібно чесно викласти історію цієї війни, щоб придворні «історики» її не перекрутили».

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось цікаве інформативне інтерв'ю Кривоноса про те, як політична влада кинула напризволяще Київ, а коли оговталася, приписала всі заслуги собі та ще й кримінальні справи відкрила за те, що не допустив висадку ворожих літаків в аеропорту Жуляни https://www.youtube.com/watch?v=961fFjz95is