Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Музей космонавтики у Житомирі став півфіналістом престижного музейного конкурсу

Житомирський музей космонавтики проведе спільну виставку з французьким музеєм La Coupole. Вже підписана угода про співпрацю та домовлено про організацію спільної виставки.

19032601.jpg

Фото: Журнал Житомира

Житомирський музей космонавтики імені Корольова вперше став напівфіналістом престижного музейного конкурсу «ЖИВА», що проводиться під патронатом Міжнародної організації «Форум слов’янських культур».

«Організація вже 15 років пробуджує творчий потенціал слов’янських культур, забезпечує їх присутність у глобальному контексті сучасності, а також об’єднує митців, діячів культури і музейників з різних країн», - пояснюють в обласній раді.

У рамках першого візиту в Україну делегації Міжнародної організації «Форум слов’янських культур» за підтримки Всеукраїнської асоціації музеїв, музей відвідали члени конкурсної комісії Андреа Рихтер (Словенія) и Неда Кнежевич (Сербія), які оцінювали діяльність музею у півфіналі Міжнародного конкурсу. Гості також відвідали будинок-музей, де народився та деякий час проживав видатний житомирянин.

Оцінювання кандидатів продовжуватиметься до кінця квітня, а церемонія нагородження лауреатів відбудеться на початку жовтня в Чорногорії.

Житомирський музей космонавтики проведе спільну виставку з французьким музеєм La Coupole. Вже підписана угода про співпрацю та домовлено про організацію спільної виставки.

La Coupole – німецький бункер на півночі Франції, на території комуни Ельфо, який було збудовано «Організацією Тодта» у 1943–1944 роках на місці закинутого вапнякового кар'єру. Він мав призначення для захисту від бомбардування комплексу передстартового підготовлення та заправляння ракет Фау-2, що запускались для ударів по Лондону. Група місцевих істориків розпочала наприкінці 1980-х кампанію за часткове завершення робіт над куполом і перетворення його в повноцінний музейний комплекс.

План отримав підтримку, і в 1993 році, після 49 років простою, роботи над куполом відновилися. У ході роботи, октагональну залу під куполом перетворено на величезну музейну експозицію, присвячену окупації Франції та програмі «зброї відплати». Частина експозиції музею присвячена нашому земляку С.П. Корольову.

Наші інтереси: 

Музейна справа є надзвичайно важливою культурною місією. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи