Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Морський CES-тест: варіантів нема, проте є запитання

Вже з 21 лютого цього року єдиним способом підтвердження кваліфікації моряка є CES-тест. Так, складно і без вибору, проте тільки такий шлях відкриває для українських моряків дорогу до високооплачуваної, перспективної, а головне — престижної роботи в міжнародних компаніях. Про те, що собою представляє «морський» тест, як його пройти, та що ще знадобиться для оформлення документів при працевлаштуванні, далі у статті.

CES-тест: що за птиця?

Тест CES (з англ «Crew Evaluation System» — система оцінки екіпажу) — це інструмент для детальної і досконалої оцінки базових знань моряків. Онлайн-тест визначає, чи відповідають знання та вміння моряка галузевим дисциплінам, визначеним в Конвенції про підготовку, дипломування та несення вахти (ПДНВ). 

Все було б просто і легко, якби не хитромудрий алгоритм проведення тестування, та ще й з високим рівнем знань англійської (не лише розмовної, але і й граматики, оскільки запитання тесту базуються виключно у вузькоспеціалізованому контексті).

CES-тест — це понад 6 500 запитань професійної тематики, які підбираються автоматично. Причому якщо система помітить ваше «слабке місце» (тобто при невірній відповіді хоч на одне запитання), одразу ж почне бити в больову точку, підбираючи подібні, проте ще складніші тематичні запитання. Все для того, щоб виявити прогалини у знаннях і не допустити не компетентного спеціаліста в море, яке, як відомо, помилок не пробачає. 

Ще однією особливістю тестування є те, що триває він досить довго — до 6 годин і один раз давши відповідь, виправити її неможливо.

Чи можна самостійно підготуватись і успішно пройти тест?

Звісно, що так! Якщо ваш рівень знань англійської не нижче Intermediate (B1), ви на 100% впевнені у власних професійних навиках, вже з 1 лютого цього року в Україні можна пройти пробний тест, щоб «промацати» власним руками, що це таке, і оцінити свої можливості для більшої впевненості. 

Прохідний бал — мінімум 70% вірних відповідей.

Що ще потрібно знати про проходження CES-тесту?

Записатись на проходження тесту можна онлайн через електронний кабінет моряка. Тестування проходить в одній з філій Моррічсервісу Одеси чи Ізмаїлу.

Чи можна спростити собі життя?

Відповідь ствердна, адже в Україні працюють спеціалізовані компанії, які не тільки покликані допомогти українським морякам у підготовці до самого екзамену. До прикладу, Cruise Control — компанія, що як пазл зібрала всі необхідні елементи повноцінного обслуговування для моряків:

  • безпосередня допомога при оформленні морських документів;
  • допомога при підготовці до тестування;
  • консультування стосовно рейсів для моряків.

Бажаєте побудувати успішну кар’єру моряка і отримати престижну високооплачувану роботу — тоді без юридичної консультації фахівця не обійтись.

Україна впевнено входить у п’ятірку країн світу за кількістю висококласних моряків. Запровадження CES-тестування, як єдиного варіанту засвідчення фаховості персоналу, тільки підтвердило цей факт. І так, запровадження міжнародного екзамену на державному рівні ще більше інтегрує Україну в систему світових антикорупційних практик та відкриє нашим спеціалістам можливості працювати в кращих компаніях світу.

Наші інтереси: 

Професія.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи