Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Конгрес США спрямовує 250 млн дол. на політику безпеки України

Категорія:

Палата представників Конгресу підтримала виділення 250 млн доларів на допомогу Україні у сфері безпеки в рамках законопроекту про оборонний бюджет США на 2019 рік.

Сума коштів, яку пропонується виділити, на 100 млн більше, ніж Комітет пропонував надати у поточному бюджетному році, - повідомляє посольство України в США на сторінці в Facebook, проект законопроект був прийнятий в четвер.

 

 

Наголошується, що документ включені основні положення проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки".

"Він, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні власних можливостей з захисту від кібератак, забезпечення безпеки комп'ютерних мереж органів державної влади, зменшення залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприяння участі у програмах обміну інформацією", - підкреслили в посольстві.

Також у законопроекті підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, підтримки співробітництва України з НАТО.

Перед поданням на підпис президента, проект закону про Бюджет США на 2019 рік на потреби "національної оборони" повинен бути узгоджений з версією, яка буде прийнята Сенатом, і повторно прийнята обома палатами Конгресу.

Наші інтереси: 

Допомога – це добре. Важливо використати її за призначенням.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи