Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Касири супермаркетів США цьогоріч залишаться без роботи. Нові технології замінюють людей

Покупці в магазинах торговельних мереж Walmart і Kroger зможуть самостійно сканувати штрих-коди товарів за допомогою мобільних додатків і оплачувати покупки в один дотик. Про це пише CNBC.

Walmart почав тестувати нову технологію, яка дозволить покупцям сканувати штрих-коди товарів за допомогою програми і оплачувати покупки за допомогою мобільного телефону. Не потрібно буде стояти в чергах і користуватися послугами касирів.

Новий сервіс називається Scan & Go, і він з'явиться в 100 продуктових магазинах найбільшої в світі торгової мережі вже до кінця січня, а до кінця 2018 року їхня кількість досягне двохсот.

Пілотні випробування вже проводяться в 25 супермаркетах Walmart. Щоб скористатися послугою, потрібно завантажити додаток Scan & Go і самостійно сканувати штрих-коди з усіх своїх покупок. Після чого залишиться натиснути на кнопку "Оплатити", а на виході з магазину показати охороні цифрову квитанцію.

Продуктовий гігант Kroger збирається впровадити схожу систему в 400 своїх магазинах. Його платформа Scan, Bag, Go дозволяє сканувати штрих-коди не тільки за допомогою мобільного додатку, але і портативним сканером, який видається в супермаркеті разом з візком.

Оплатити покупки можна буде в спеціальних кіосках самообслуговування, де зі сканерів миттєво зчитується загальна сума. Згодом можна буде платити відразу через додаток.

Першими таку систему придумали в мережі магазинів самообслуговування Amazon Go. Вона в рази зручніше: нічого не треба сканувати самостійно. Потрібно просто запустити додаток на смартфоні, після чого штучний інтелект враховує всі товари, який бере з полиць клієнт.

Коли покупець йде, система автоматично списує гроші з його рахунку на сайті Amazon. Для цього штучний інтелект задіює розумні камери, машинне навчання і численні датчики.

В результаті, система зможе ідентифікувати окрему людину і покупки, які він здійснює. Однак, через технічні труднощі компанія змушена була відкласти відкриття повністю роботизованих магазинів.

Цим скористався інтернет-рітейлер JD.com - китайський конкурент Amazon. Він оголосив про відкриття сотень роботизованих магазинів в найближчі кілька місяців.

Продавців замінять системи розпізнавання осіб і зображень, в також радіочастотна ідентифікація (RFID).

Технологія, розроблена JD.com, буде доступна іншим мережам роздрібної торгівлі, якщо вони захочуть придбати на неї ліцензію. Компанія також планує організувати доставку товарів додому за допомогою безпілотних автомобілів.

Наші інтереси: 

Технології наступають, прогнози справджуються.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

А я вже більш року користуюсь касою самообслуговування у нашому Велмарті. Дуже зручно. Трохи не так як описують американський варіант, але теж набагато швидше виходить, ніж якби стояти в черзі.
А у Києві хіба нема кас самообслуговування в супермаркетах?

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

А я вже більш року користуюсь касою самообслуговування у нашому Велмарті. Дуже зручно. Трохи не так як описують американський варіант, але теж набагато швидше виходить, ніж якби стояти в черзі.
А у Києві хіба нема кас самообслуговування в супермаркетах?