Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Хто оплатив "досьє Трампа"? Демократи не хочуть, щоб ви про це дізналися - The Wall Street Journal

А що, як з путінським режимом фліртував НЕ штаб Трампа, а демократи? Чим більше ми дізнаємося про Fusion, тим імовірнішим це здається, - пише оглядач The Wall Street Journal Кімберлі Е. Страссель.

170731-trampklinton.jpg

Дональд Трамп і Гілларі Клінтон
Дональд Трамп і Гілларі Клінтон

Американські демократи передчували, як Дональд Трамп молодший і Пол Манафорт на засіданні сенатського комітету будуть піддані пристрасним розпитуваням про їхню «змову» з Росією. Так чому ж демократи пішли на поступки і погодилися на те, що слухання відбудуться за закритими дверима? Автор відповідає, що справа в Fusion GPS. Це американська фірма, яка займається дослідженнями політичних супротивників на замовлення інших політиків. Вона «стоїть за сумнозвісним і таким, що дискредитувало себе  «досьє на Трампа», яке сфабрикував колишній британський шпигун», йдеться в статті.

Співзасновник Fusion Гленн Сімпсон теж повинен був дати свідчення на засіданні сенатського юридичного комітету, де головує сенатор Чак Грасслі.

«Там його могли попросити публічно розкрити, хто найняв його для атаки на Трампа, основаної переважно на анонімних російських джерелах», - стверджує автор. Демократи готові відмовитися від усього, щоб захистити Сімпсона від необхідності відповідати на це питання, вважає Страссель.

«Що, якщо з путінським режимом фліртував НЕ штаб Трампа, а демократи? Чим більше ми дізнаємося про Fusion, тим імовірнішим це здається», - пише автор.

Правозахисник Тор Халворссен стверджував в показах під присягою, що Fusion, щоб перешкодити його розслідуванню корупції в Венесуелі, «розробляла наклепницькі кампанії, готувала досьє, що містили неправдиву інформацію».

У четвер банкір Вільям Браудер, який намагається викрити злочини Путіна, дав свідчення в комітеті Грасслі про те, що був мішенню схожою кампанії. Він сказав, що Fusion поширювала неправдиву інформацію про нього і його зусилля. Fusion визнала, що її найняла юридична фірма, яка представляла російську компанію під назвою Prevezon, - пише видання.

"Prevezon наймала одну з російських діячів, які в минулому році побували в Башті Трампа (на зустрічі з Трампом-молодшим і Манафортом, що зацікавило юридичний комітет. - Прим. Ред.).

Інший росіянин, який був присутній на цій зустрічі, - Ринат Ахметшин, колишній офіцер радянської контррозвідки. У судових документах він визнав, що робить кар'єру в сфері досліджень політичних супротивників - а Fusion робить ту ж роботу. І що росіяни, пов'язані з Кремлем, часто наймають його, щоб очорнювати супротивників, - стверджує автор.

«Ми знаємо, що в той же самий час, коли Fusion працювала з росіянами, фірма також найняла колишнього співробітника британських спецслужб Крістофера Стіла, щоб розкопати компрометуючий матеріал на Трампа», - йдеться в статті.

«З чуток, Сімпсон чітко дав зрозуміти, що з'явиться в комітет для добровільного опитування, тільки якщо йому не поставлять конкретне питання, хто найняв його для розкопування компрометуючих матеріалів на Трампа», - пише видання.

Автор запитує: «А що, якщо це був Національний комітет Демократичної партії або виборчий штаб Хілларі Клінтон?» А якщо російські «джерела, пов'язані з Кремлем, вже знали про ці пошуки компрометуючих матеріалів, і були попереджені Ахметшиним? Що, якщо вони спеціально вигадали твердження, щоб обдурити Стіла і хитрістю підштовхнути його до написання цього досьє?»

Видання повідомляє: «Fusion GPS написала в електронному листі, що «не поширювала неправдивої інформації про Вільяма Браудера». Фірма заявила, що співпрацює з Конгресом і що «президент і його союзники відчайдушно намагаються очорнити Fusion GPS, тому що вона розслідувала зв'язки Дональда Трампа з Росією».

Автор вважає: якщо Росія мала намір посіяти хаос в американській політичній системі, «досьє Стіла» було б одним з найефективніших засобів.

На закінчення автор стверджує: якщо спецпрокурор Мюллер, демократи і преса відмовляться з'ясовувати, хто найняв Fusion GPS, «нам стане ясно, що правда про Росію і вибори ніколи не була їх кінцевою метою». 

Наші інтереси: 

Змова проти Трампа стає все більш очевидною.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це гарний приклад того, як працюють діти диявола. На людях сваряться, а фактично співпрацюють. А якщо оборудка не вдалася - топлять один одного.

Так демократи, потерпівши поразку на виборах, у всьому звинуватили Росії - щоб вигородити себе і виправдати витрату шалених грошей, отриманих на вибори.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Схоже, що під час виборів Москва реально підтримувала Гілларі Клінтон, хоча для росіян, які ні на що не впливали на виборах, і для решти світу створила видимість підтримки Дональда Трампа.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Руки Москви" треба викривати і обрубувати!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це гарний приклад того, як працюють діти диявола. На людях сваряться, а фактично співпрацюють. А якщо оборудка не вдалася - топлять один одного.

Так демократи, потерпівши поразку на виборах, у всьому звинуватили Росії - щоб вигородити себе і виправдати витрату шалених грошей, отриманих на вибори.

Все, що робиться з власної волі, – добро!