Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хамелеон або гра БАгіні в цугцвангу

В нинішній ситуації у БАгіні залишається єдиний варіант. Він – теж поганий, але самий для неї безпечний. Виграш Пороха – однозначно гарантує їй життя. Вже не так однозначно, але можна будувати варіанти на те, що в цей раз Качанівка обійдеться без гастролей старої солістки і можливо, вона хоч якось залишиться на-плаву в політичному житті країни, як лідересси своєї партії «Батьківщина».

Як і слід було очікувати, 28 лютого розпочалася фінальна стадія передвиборного баттла. В принципі, він повинен був початися в понеділок, але у бабусі підгоріло і вона стартувала трохи раніше. Справа в тому, що її масовка формується в далеких від столиці глухих місцях і витягнути в Київ людей на вихідні – завжди простіше.

Отже, 28 лютого вранці стало зрозуміло, що в передвиборному штабі стюардеси працюють приблизно ті ж люди, що займалися рекрутінгом і доставкою тітушек проти Майдану в 2013-14 роках. Ті ж самі вервечки автобусів стоять рівно в тих же місцях, що ТІТУШКИ п'ять років тому. У цьому плані, все скопійовано просто ідеально, як на ксероксі.

Як уже зазначалося раніше, зараз у БАгіні саме невигідне становище і їй треба показувати максимальну і навіть самовбивчу активність. Справа в тому, що її «пирамідну карусель» зламали в момент, коли відновити її вже неможливо хоча б тому, що приклад упаковки її структури [блискуче проведена операція СБУ. – В.Ф.] став попередженням для бажаючих ще раз в це зіграти. Зрозуміло, що для цього вже немає трьох місяців і другого, ідентичного бюджету.

Без цього стюардеса ганебно програє навіть своєму прикриттю – коксохімічному кловану. Якщо програш Пороху ще можна пояснити адмінресурсом або чимось подібним, то програш кловану вже ніяк і нічим не виправдаєш, окрім власної недоробки. Тому спонсори стюардеси і командир її екіпажу дохідливо пояснили їй, що сидіти в кущах і витріщати очі в окулярах – не вийде. Треба працювати голосно і жорстко.

Після розгрому своєї голосозакупочної системи вона і сама це прекрасно розуміє, як розуміє і наслідки, для неї особисто, програшу на виборах. Причому, мова йде вже не тільки і не стільки про її власний програш, а про поразку хазяйських сил [читай – путінських. – В.Ф.], куди входить не тільки вона.

Тут ось що цікаво. Адже реальні дії того чи іншого передвиборного штабу, базуються на максимально реальному поданні про розклад електоральної підтримки. Кожен штаб має свою невелику службу, яка тягне чітку, без ретуші, інформацію. Це потрібно для того, щоб розуміти, як маневрувати, куди направляти ресурси та так далі. Мало того, така інформація повинна надходити регулярно, хоч би раз в тиждень, щоб бачити динаміку і розуміти, спрацювали вжиті заходи чи ні.

Простіше кажучи, це потрібно для оцінки ефективності тих чи інших інструментів, які коштують дуже пристойних грошей. Кожен може знайти джерело інформації, якому довіряє і яке його влаштовує, звідки можна почерпнути ціну секунди передвиборчої реклами на ТБ в березні місяці. Тільки одне це допоможе зрозуміти, про які гроші йдеться, а значить – гроші потрібно витрачати з максимальним ефектом, оскільки спонсор операції або господар проекту, таким же чином отримає інформацію, зробить висновки і запитає за витрачені гроші.

Як ілюстрацію роботи цього механізму можна взяти партію «Батьківщина» і саму стюардесу. Як неважко здогадатися, на самому початку передвиборної кампанії вона націлилася на шматок електорату Пороха. Причина цього лежить на поверхні. У сегменті популістів знаходиться велика частина кандидатів і всі вони експлуатують одну і ту ж риторику.



Поки вона малювала зниження ціни газу в два рази, її тут же обійшли з ціною в чотири рази нижче.



Навіть Богомолець, яка про газ знає лише з описів симптомів метеоризму, і та – туди ж, знижує на нього ціну. І так – чого не доторкнися. На цьому полі занадто висока конкуренція і їй треба було прирізати електорату з суміжних областей. Тому-то вона націлилася на електорат Пороха.



Саме тоді, на короткий час, майнули плакати про курс на вступ в ЄС і в НАТО, і навіть щось про вигнання окупантів. Плагіат одразу кинувся у вічі, і ЗМІ та свідомий електорат на нього відреагували.



Але цей номер явно не пройшов, оскільки цей електорат добре вміє читати, рахувати і пам'ятає, чия рука їй вставлена ззаду і робить рухи, щоб вона розкривала «рукавицю».

Але цікаві навіть не самі ті плакати, а то, як швидко вони зникли. Зазвичай такі плакати не прибираються до самих виборів. Просто доважують нові, зі свіжими фотками або гаслами, але старі залишаються на місці. Тут – інший випадок. Не залишилося жодного плаката з такими написами. Як говориться в тому анекдоті «концепція змінилася». І сталося це з двох причин. З електоратом Пороха не склалося, але і люмпен взяти не вдалося, оскільки той пішов під клована.



Зараз це вже ніхто не приховує, але пару-трійку місяців тому це знали тільки фахівці передвиборчих штабів.

І тоді стався різкий розворот у бік електорату Мураєва-Бойко або осколків партії регіонів. В принципі це був передбачуваний крок, оскільки цей прошарок не стане голосувати за клована в принципі. Справа не в його програмі (якої немає, оскільки йому її ніхто так і не написав), а в повній відсутності харизми або виду господаря.

Але ж цей, мазохістського типу, електорат – тяжіє до образу брутального господаря, мачо. Він неодмінно повинен бути зухвалим (хоча б на словах), досвідченим (хоча б на вигляд) і вже точно – не повинен бути упоротим коксом або показувати оголені філейні частини, натякаючи на фривольність у виборі сексуальної орієнтації. Як не крути, а назвавши себе слугою, ти викреслив себе з господарів.

Загалом, електорат «регіонів» став тим ресурсом, з якою не доведеться штовхатися ні з Порохом, ні з клованом. З цієї причини, почила в бозі вся символіка «Батьківщини». Хтось бачив білий намет з червоним сердечком? Нічого подібного. БАгіня різко, як це хамелеон «Chamaeleo calyptratus» змінила біло-червоні кольори на синьо-білі, а сердечко трансформувалося в галочку. Риторика теж змінилася і єлейний образ училки або стюардеси, заготовлений заздалегідь, став вже не сильно відповідати образу фюрересси або як вона сама себе намагалася назвати – «канцлеріні».



Тому мордочка німфетки і тремтячі від злоби щоки, стали дисонувати при кожному її появі у телекамер.



Інших образів у неї немає, та й ніколи їх шукати. Тепер вона зробила крен в чітко антиукраїнский і проросійський спектр електорату, що і підтверджує своїми промовами, а тепер і діями.

Фокус в тому, що вона виявилася в положенні, яке гравці в підкидного дурня називають «цугцванг». Вона не може стояти на місці, але все подальші рухи будуть вести тільки до ускладнення її положення. Простіше кажучи, кожен її хід – ще один крок у напрямку Качанівки. Зараз господарі кинули її в топку, і те, що повинен був робити безглуздий Карлсон, з іншими «консервами» – брутально розчищати їй шлях до влади, тепер доводиться робити їй самій і що найприкріше – вже не для себе. А відмовитися від цієї ролі – теж не можна. Як казав її господар: «якби у бабусі були статеві органи дідуся», то ми б точно знали, за яке місце її тримають і що все сильніше здавлюють ближче до виборів.

Більш того, стюардеса має власний, сумний досвід, який зараз виразно замаячив перед її величезними окулярами. Адже перед виборами десять років тому, вона з Овочем теж демонструвала обнімашкі і целовашкі, навіть меморандуми про розподіл влади підписувала, але вона вже занадто довго проявляла свою сутність, що будь-який, хто прийде на Банкову, навіть з її допомогою, не стане миритися з її невгамовною пожадливістю і гнійними інтригами, які вона плете так само природно, як і дихає. На що вже Овоч, з його двома «ходками»… який мав уявлення про «поняття» і що запроторити за ґрати кого завгодно – не по-пацанськи і не за «поняттями»… навіть він закрив її «на зону».

Так що будь-який, хто зміг би прорватися на Банкову, а особливо – клован, миттєво повернуть її на Качанівку. Це не тому, що клован такий кровожерливий, а тому, що цій «бєстолочі» Москва поставить «правильних людей», які і будуть керувати від його імені. А вони – в першу чергу замкнуть стюардесу на круїзний лайнер «Качанівка», навіть не моргнувши оком.

Звичайно, такого номера насправді не буде, але ось що цікаво. Вона дійсно знаходиться в жорстокому цугцвангу. Їй потрібна була тільки перемога і схоже на те, що шансів у неї не залишилося зовсім. Навіть другий тур їй не світить. У цій ситуації, будь-який «новий» переможець – заховає її в кутузку або взагалі – попросить московських фахівців зробити їй серцевий напад, як це там прийнято.

У цій ситуації, залишається єдиний варіант. Він – теж поганий, але самий для неї безпечний. Виграш Пороха – однозначно гарантує їй життя. Вже не так однозначно, але можна будувати варіанти на те, що в цей раз Качанівка обійдеться без гастролей старої солістки і можливо, вона хоч якось залишиться на-плаву в політичному житті країни, як лідересси своєї партії «Батьківщина». Принаймні, буде ще депутатствувати і потихеньку десь щось «пиляти», а не лежати на нарах, імітуючи крайню ступінь хвороби Альцгеймера. Всі інші варіанти – набагато гірші і небезпечніші.

Фракція "Батьківщини" у Верховній Раді України, лютий 2019 р.

Джерела:

  • Хамелеон или игра в цугцванге (Часть 1) // https://defence-line.org/2019/02/xameleon-ili-igra-v-cugcvange-chast-1/#more-33363
  • Хамелеон или игра в цугцванге (Часть 2) // https://defence-line.org/2019/02/xameleon-ili-igra-v-cugcvange-chast-2/#more-33366
  • Архів Військово-історичного товариства "СПАДЩИНА".

Наші інтереси: 

Захист України від продажних політиків і російського впливу на президентські вибори!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи