Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Юлію Тимошенко підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні неправдивих відомостей

 Заяву щодо можливого вчинення злочину передали до САП. Ініціатива звернутись до Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури належить не генеральному прокурору.

Як повідомили у ГПУ, на його ім'я 14.02.2019 надійшла заява про вчинення Тимошенко злочинів передбачених ч. 3 ст. 368-2 "Незаконне збагачення" і ст. 366-1 "Декларування недостовірної інформації".  

Оскільки розслідування злочинів, вчинених народними депутатами, віднесене до компетенції детективів Національного антикорупційного бюро, генпрокурор вирішив направити заяву про злочин до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Центр протидії корупції" 12 лютого направив генпрокурору заяву про вчинення злочину лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

Активісти зазначають, що у лютому 2018 року американська фірма “Two Paths LLС” найняла піар-компанію “Avenue Strategies Global LLC” представляти інтереси Юлії Тимошенко. Усього йшлося про виплату 390 тис. доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

При цьому у деклараціях Тимошенко не вказано статків, що відповідають витратам у 390 тис. доларів. Відтак, незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко, вважають активісти.

Наші інтереси: 

Те, що Тимошенко "бідна" згідно декларації її доходів відомо всім давним-давно. Очевидно, що вона живе не за депутатську зарплату. Але до цього часу ніхто не наважувався це перевірити. Нарешті ми маємо шанс дізнатися джерела доходів Юлії Тимошенко.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

НАРЕШТІ!

Тепер ЮВТ повинна відповісти за все!
І за оборудки ЄЕСУ з Лазаренко, і за замовлення на вбивство Щербаня, і за газ!

Україна очищається від корупції і корупціонерів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

НАРЕШТІ!

Тепер ЮВТ повинна відповісти за все!
І за оборудки ЄЕСУ з Лазаренко, і за замовлення на вбивство Щербаня, і за газ!

Україна очищається від корупції і корупціонерів!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Роман Блискавка.
0
Ще не підтримано

Цікаво, а від кого надійшла ця заява?

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Центр протидії корупції вимагає від Генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення народної депутатки та кандидатки у Президенти Юлії Тимошенко.

Відповідну заяву про вчинення злочину Центр протидії корупції (ЦПК) подав 12 лютого. Генеральний прокурор Юрій Луценко може внести кримінальну справу до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) і визначити підслідність за НАБУ або ж просто відфутболити заяву, порушивши при цьому закон.
***
Наприкінці 2018 року ЦПК надіслав аналогічні заяви до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з відповідними копіями документів, що свідчать про приховані витрати Юлії Тимошенко на послуги американських лобістів.

Антикорупційні органи мали протягом 24 годин внести відомості до ЄРДР відомості та розпочати розслідування, однак цього не зробили. Це стало причиною звернення організації до суду.

Солом’янський районний суд Києва відмовився брати на себе відповідальність і виконувати вимоги закону. Судді не захотіли зобов’язати антикорупційні органи відкрити справу проти Тимошенко.

Слід нагадати, що згідно з публікаціями українських та іноземних ЗМІ, американська фірма “Two Paths LLС” у лютому 2018 року найняла піар-компанію “Avenue Strategies Global LLC” представляти інтереси Юлії Тимошенко.

Усього йшлося про виплату 390 тис доларів у 2018 році піарнику, який також обслуговував президента США Дональда Трампа.

Прізвище Тимошенко, як особи, якій надають лобісьські послуги, безпосередньо згадується в офіційній звітності піар-компанії, поданій до Департаменту юстиції США.

У деклараціях депутатки немає статків, що відповідають витратам у 390 тис доларів. Відтак незрозуміле походження грошей на послуги американських лобістів може свідчити про незаконне збагачення Тимошенко.

Компанія “Two Paths LLС” могла сплачувати за лобістів для Тимошенко, щоб приховати масштабні витрати на такі послуги. Згідно з законами штату Делавер (США), у якому зареєстрована фірма, офшорні компанії можуть не вказувати своїх реальних власників.

Окрім того, відомості Департаменту юстиції США підтверджують, що інша американська компанія Innovative Technology and Business Consulting, найняла американських лобістів The Livingstone Group LLC для організації у 2018 році зустрічей Юлії Тимошенко з деякими американськими політиками у Вашингтоні.

Вартість цих послуг складає 50 тис доларів США на місяць у період з червня 2018 по червень 2019 року. Загальна сума контракту становить 600 тис доларів США.

Сама Innovative Technology and Business Consulting зареєстрована лише 7 травня 2018 року, а її директор працює веб-розробником.

Ця компанія замовила також послуги американської журналістки Naomi Decter Munson. Відповідно до контракту на сума 15 тис доларів США на місяць, журналістка у період з серпня 2018 по серпень 2019 року, має забезпечити медіа-підтримку Юлії Тимошенко в США Загальна вартість послуг Naomi Decter Munson складає 180 тис доларів США.

Документи тут:

https://antac.org.ua/publications/tspk-vymahaje-vid-lutsenka-vidkryty-kryminalne-provadzhennya-schodo-mozhlyvoho-nezakonnoho-zbahachennya-tymoshenko/

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Роман Блискавка.
0
Ще не підтримано

На САП покладено тільки здійснення нагляду за додержанням законів під час проведення досудового розслідування НАБУ, тобто заяву треба було передавати до НАБУ!
Генпрокурору бракує фахової освіти, чи піар-хід?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Можливо ще досвіду роботи йому бракує у нас тут якби люди цінуються не тільки за вищою освітою але ще і за досвідом роботи.. Тому поки у нього немає досвіду роботи у певній галузі то доти не можна зачіпати питання його освітньо-кваліфікаційного рівня знань...