Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Головним спонсором московської агресивності є Німеччина, - Дональд Трамп

Президент Трамп заявив, що Німеччина спонсорує РФ, купуючи у неї нафту і газ при все виразнішій наявності альтернативи. Виручені від вуглеводнів гроші РФ все більше вкладає в наступальний сегмент своїх збройних сил, що веде до ескалації агресивних амбіцій.

Зокрема, Путін і його близьке оточення вже кілька років дозволяють собі загрози військового нападу на країни Європи і НАТО. У підсумку, гроші від сумнівних угод з РФ йдуть в кишені німецьких бізнесменів і чиновників, а загроза все більше нависає над усією Європою.

Щоб остудити запал путінської агресії, США змушені перекидати на континент все більше своїх сухопутних військ і авіації. В результаті нездорова любов до путінських грошей додатковим тягарем лягає на США.

Нещодавно стало відомо, що недавній скандал навколо поставок турбін Сіменс в Крим мав своєрідне продовження. На публіку було показано, що компанія обурена непорядністю партнерів і готова згорнути будь-яку співпрацю, навіть позов до суду був поданий. І ось на минулому тижні той же Сіменс підписав новий контракт на поставку трьох турбін в РФ.

Просто цікаво, а як там справа в суді? Або може в Німеччині два Сіменса? Завзятість німецьких бізнесменів як з турбінами, так і з Північним потоком-2 наштовхує на думку про те, що, можливо, вони вже не зовсім німецькі бізнесмени або зовсім не німецькі?

В американській спеціальній пресі все частіше можна прочитати матеріали з назвою на кшталт «Смерть Люфтваффе». Загалом, зараз відбувається перехід ВПС багатьох американських союзників на літаки 5 покоління.

Італія, Великобританія, Норвегія, Ізраїль і Японія вже отримують Ф-35 і перебудовують свої ВПС навколо можливостей цих машин. Хтось готується до переходу, хтось проводить модернізацію існуючого парку літаків для того, щоб ті інтегрувалися з новими літаками союзників в бойових умовах, навіть не маючи власних літаків 5 покоління.

Німеччина виглядає на цьому тлі просто дивно. Мало того, що саме керівництво країни, всупереч наполегливим сигналам військових, ігнорує цю тенденцію, а й існуючі ВПС досить швидко деградують.

На думку американських авіаційних експертів, 128 Eurofighter Typhoon Люфтваффе не придатні для бойового застосування. Мало того, повністю справних і готових саме до бою літаків - близько 10. Причому, мова йде не тільки про загальний технічний стан стрімко старіючих машин, які виводить з експлуатації навіть Австрія до 2020 року, але й про дефекти ключових бортових систем.

Так, за даними видання Spiegel, вкрай невдалою виявилася система попередження про ракетну атаку. Датчики системи знаходяться на крилах літака і близько півроку тому виявилося, що практично на всіх машинах вони не діють. Треба зауважити, що наявність таких систем - стандартна для всієї авіації НАТО, що відразу виключає німецькі літаки з будь-яких можливих бойових операцій в зоні протидії ППО або ВПС противника.

Грубо кажучи, в разі конфлікту з РФ, вони не приносять користі. Але найцікавішим виявилося те, що дефект дуже важко усунути. Мова йде про те, що проблема виникає в системі охолодження пристрою і в принципі, її можна усунути, але німецький виробник змінив власника і припинив випуск і обслуговування подібних комплексів. Це означає, що треба модернізувати всі літаки і це при тому, що наближається термін їх списання.

Тобто, всередині самої Німеччини втрачено контроль за виробництвом критичних компонентів для бойової техніки, що призводить до стрімкої деградації бойової авіації, а перспектив заміни Тайфунів на щось нове - не передбачається. Зате в Берліні марять створенням європейської єдиної армії або подібними прожектами.

Це і ряд подібних моментів і дають підставу Трампу так різко ставити питання саме перед Німеччиною, бо саме вона демонструє повну втрату адекватності в ключових питаннях оборони НАТО.
 

Джерело

Наші інтереси: 

Корупція пронизала Європу. Адекватна реакція на дії Кремля може бути тільки зі сторони США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шредер і Меркель зрадили Європу!

Трамп вже прямо ставить питання про зраду Німеччиною інтересів НАТО і Європи!

Наступним кроком, очевидно, будуть санкції щодо Німеччини!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Шредер і Меркель зрадили Європу!

Трамп вже прямо ставить питання про зраду Німеччиною інтересів НАТО і Європи!

Наступним кроком, очевидно, будуть санкції щодо Німеччини!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Німецьких гобітів цікавить лише бізнес. Вони готові продати москалям шнурок, на якому ті їх повісять.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Миро Продум каже:
Німецьких гобітів цікавить лише бізнес. Вони готові продати москалям шнурок, на якому ті їх повісять.

Найцікавіше те, що це не вперше.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А може Меркель мріє стати Катькою 3 ?!

Опубліковано Андрій Ясун 11 Липень, 2018 - 13:44 каже:
Найцікавіше те, що це не вперше.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

А що? Цікавий був би шлюб.
Уявляєте заголовки в мас-медіа:

- "Ангела Меркель і Володимир Путін вінчаються в Кремлі!"

- "Дональд Трамп поздоровив молодят посиленням санкцій проти Росії і введенням санкцій проти Німеччини".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Респект попереднім коментаторам!
Приємно відчувати таку спорідненість з власними переконаннями. І не лише - у близькій жалобі за дойчами зі сплюндрованим (як помста за Гітлера!) імунітетом.

Хай буде!