Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ефективність інтелектуальних ігор для мозку дорівнює нулю

Світ:

Група вчених під керівництвом Едріана Оуена з відділення наук про мозок і розум Британської ради з медичних досліджень провела дослідження, яке показало, що вправи для головного мозку, направлені на підвищення загальних розумових здібностей людей, є даремними.

Як повідомляється в статті дослідників, прийнятій до друку в журналі Naturе, вправи, розроблені, на думку їхніх авторів, для тренування пам’яті, обґрунтованості прийняття рішень, планування, покращення навиків орієнтування у просторі і для зосередження уваги, насправді призводять до покращення якості виконання лише тих завдань, з якими люди зіштовхуються під час тренування. При цьому вони не підвищують якість і швидкість виконання навіть тих розумових завдань, до яких вони схильні, не говорячи вже про всі інші.

Автори дослідження задіяли у своїй роботі 11 тисяч 430 добровольців, залучених для участі у проекті британського телеканалу BBC1 Bang Goes The Theory.

Спочатку добровольці пройшли тестування розумових здібностей, а потім протягом шести тижнів повинні були в рамках проекту хоча б 10 хвилин у день присвячувати виконанню вправ із спеціально підготовленого набору, доступного за допомогою Інтернету.

За словами вчених, набір складався на основі великої кількості комерційно доступних програм, які, зі слів їхніх розробників, повинні покращувати загальні розумові здібності людини.

У результаті команда Оуена з’ясувала, що ефективність подібних програм дорівнює нулю. Все, чого домоглися учасники шеститижневого експерименту, - це покращення своїх здібностей виконувати ті самі розумові завдання, які були представлені у програмі інтелектуальних ігор.

"Результати абсолютно чіткі. Ми не виявили статистичної різниці між покращеннями, що спостерігалися у тих, хто пройшов розроблену нами програму інтелектуальних ігор, і тими людьми, які аналогічний час просто проводили в інтернеті", - сказав Оуен.

Ведучий телепрограми на BBC1 Даллас Кемпбелл, у свою чергу, зазначив, що індустрія програм, що найчастіше надаються людині у формі комп’ютерних інтелектуальних ігор, оцінюється в мільйони фунтів стерлінгів, проте не приносить людям, які бажають підвищити свій інтелектуальний рівень, жодної користі.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що інтелектуальний рівень людини визначається розвитком фронтальних і тім’яних відділів головного мозку, які відповідають за інтеграцію даних різних органів відчуттів і виконання дій, а також розвитком нервових каналів, що сполучають ці відділи.

Наші інтереси: 

Шукаємо ефективний інструментарій для самовдосконалення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чи можна просто вчить іноземні мови? Чи то есть "розминка" для розуму?

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Цікаво. То що ж тоді покращує розумові здібності? Навчання?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для підвишення загальних розумових здібностей необхідне підвищення частоти своїх вібрацій і піднесення у вищий простір подій. Згідно з принципом "Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться".

Що підвищує продуктивність процесора? Передусім підвищення тактової частоти і досконаліша організація.

Оксана Колосовська каже:
Цікаво. То що ж тоді покращує розумові здібності? Навчання?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Чи можна просто вчить іноземні мови? Чи то есть "розминка" для розуму?