Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Депутати Верховної Ради отримали 100% надбавку за "інтенсивність праці"

Категорія:

Світ:

У середньому виплати на одного депутата за січень склали 48,8 тисячі гривень, що включає оклад, 100% надбавку до окладу та варіативні виплати – за почесне звання, за науковий ступінь, кошти за відпустку, лікарняні або службове відрядження.

Найбільші доплати отримали голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук – 78,9 тисячі гривень та голова комітету ВРУ у закордонних справах Олександр Мережко – 69,1 тисячі гривень, йдеться у публікації УП.

19 депутатів, які не отримали надбавку за інтенсивність роботи, – це переважно ті, хто був позбавлений мандату (нардепи від забороненої ОПЗЖ), а також кілька нардепів з інших фракцій та груп, зокрема, Лариса Білозір, Олесь Довгий, Ольга Стефанишина.

Ще двоє нардепів, позбавлений мандата від ОПЗЖ Андрій Аксьонов і Сергій Шахов з групи "Довіра" не отримали зарплату, але отримали компенсацію за невикористану відпустку й відшкодування за відрядження відповідно.

Сумарно на всі виплати депутатам у січні 2023 року пішло 19,4 мільйона гривень, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний місяць минулого року, коли на це з бюджету витратили 10,3 мільйона гривень.

А тим часом Сполучені Штати Америки погодилися до вересня 2023 року виділити Україні понад 10 млрд дол. на покриття дефіциту державного бюджету, про що заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної з міністром фінансів США заяви для преси, повідомив Укрінформ.

"Дефіцит бюджету України становить близько 38 млрд доларів", – сказав Шмигаль.

Шмигаль нагадав про те, що починаючи із 24 лютого 2022 року США були та залишаються лідером серед усіх країн-партнерів за рівнем наданої фінансової допомоги. “Україна отримала від США 13 млрд дол. грантової підтримки для бюджету. Це кошти, які були направлені на медицину, освіту, програми соціальної та гуманітарної підтримки", – додав Шмигаль.

Цікаво, звідки брали кошти на додаткові виплати нардепам? З зовнішньої допомоги чи з тих податків, які весь цей воєнний рік платили українські платники податків?

 

Наші інтереси: 

Чи можна говорити про мораль з такою "елітою" та іншими топ-чиновниками? А ще якихось півроку тому нардеп від "Слуги народу" Давид Арахамія заявляв, що під час війни потрібно зменшити видатки держави. То у нас вже війна закінчилася?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так. І я про це.

Коментарі

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

В той час , коли вся країна напружує всі сили у боротьбі з московською агресією , коли пів країни у руїнах , у безробітті , у злиднях , коли у військових забрали виплати , так звані слуги народу грабують бюджет навіть не соромлячись ... То ж які вони слуги народу ? ... Вони - слуги урода ! ... Для них епоха бідності вже давно скінчилась ...

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так. І я про це.