Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Чому корисно навчитись концентруватися на одному завданні: вісім переваг

Чи стикався ти з такою проблемою: вирішив зробити все й одразу, взявся одночасно за декілька справ, але в результаті не зумів зробити нормально жодне з них, а основне завдання було виконане зовсім погано?

Проблема полягає в тому, що ти навряд чи досягнеш бажаної мети, якщо так і розпилюватимешся, не сконцентруєшся на конкретному завданні. Якщо ти візьмешся за все відразу, то не досягнеш успіху в жодному напрямі.

Publish Ukraine пояснює, чому так важливо концентруватися лише на одному завданні.

1. Ти не попадешся в пастку пам'яті і не упустиш важливі деталі

Щодня ти стикаєшся з тоннами інформації, яка з часом успішно забувається. Проблема не в тобі, а у властивості пам'яті, так що навіть якщо ти захочеш детально запам'ятати увесь прожитий день, то навряд чи вийде. Особливо гостро ти відчуваєш цю проблему, коли необхідно запам'ятовувати важливу інформацію або ж у той момент, коли ти зайнятий серйозним проектом.

А тепер уяви, що одночасно намагаєшся виконати декілька завдань, і в голові доводиться зберігати купу специфічної інформації, яка потрібна для успішного завершення роботи. Твоя робоча пам'ять перевантажується, і мозок не здатний максимально ефективно зберігати необхідні дані. Якщо ж ти зосередишся на одній справі й повністю зануришся в неї, то мозок збереже усі дані, з якими ти працюєш в цей момент.

Навчися ігнорувати сторонню інформацію, усе те, що відволікатиме і забиратиме час. Коли навчишся присвячувати себе одному важливому завданню, то відразу ж відчуєш, наскільки виросла продуктивність і працездатність.

Усі ми грішимо тим, що кидаємо одну справу на півдорозі, перемикаючись на інше. Щоб добитися успіху, доведеться позбавитися цієї поганої звички. Річ навіть не в тому, що це контрпродуктивно, а в тому, що твій мозок не зможе якісно обробляти усю інформацію, яку ти активно намагаєшся засвоїти.

2. Ти будеш сконцентрований на великій меті та не згаєш час на непотрібні завдання

Замість того, щоб приділяти увагу рішенню дрібних завдань, які найчастіше мають мало сенсу, краще визнач для себе найважливішу мету і планомірно працюй над її здійсненням. Припустимо, сьогодні твоїм основним завданням є кар'єрне зростання, але ти є непримітним середньостатистичним працівником, і провиною того є те, що ти лише хочеш підвищення, але витрачаєш на це недостатньо сил.

Проблема полягає в тому, що ти витрачаєш надто багато часу на непотрібні дрібні завдання, яким надаєш величезне значення. Наприклад, замість того, щоб якісно робити свою роботу, ти вирішуєш, що було б непогано прибрати на столі, попутно знаходиш старий список справ і починаєш його вивчати. Псевдозавдання лише відволікають і не дозволяють досягти справжньої мети, так що навчися ігнорувати усе те, що тебе відволікає.

3. Ти не станеш рабом страху, якщо займатимешся однією справою

Окрім ліні та відсутності концентрації, твоїм ворогом є ще і страх. А тепер уяви, що ти взявся за декілька проектів одночасно. Спочатку абсолютно не хвилюєшся про те, як їх реалізовувати, адже ще так багато часу. Коли ти працюєш над одним проектом, то можеш хвилюватися лише щодо нього, але коли кількість завдань збільшується, то кратно йому буде рости і хвилювання, яке переросте в страх. Страх впливатиме на тебе, на якість роботи та продуктивність, що виллється в провал.

Якщо ж ти сконцентруєшся на одній справі, то тут все йтиме зовсім інакше. Звичайно ж, будуть сумніви, з'явиться страх, але все буде під контролем. Ти зможеш упоратися зі своїми емоціями, тому що будеш в курсі кожної деталі проекту. Чим більше ти на себе береш, тим більше шансу зазнати невдачі. Пам'ятай про це і не йди за своїми амбіціями.

4. Ти навчишся діставати максимальну користь від бесід

Коли ти сконцентруєшся на одному завданні, то усі твої думки будуть спрямовані на її здійснення. Почнеш шукати людей, які можуть поділитися з тобою досвідом і розповісти, як краще здійснити задумане. Усі зустрічі та бесіди будуть націлені лише на продуктивну роботу, а світські розмови залишаться за межами робочого часу. У результаті ти зможеш оточити себе тими людьми, які всіляко сприятимуть твоєму успіху і працюватимуть на благо загальної справи.

5. Ти зміниш мислення і станеш послідовним

Уяви, як непросто тримати в голові відразу декілька проектів і думати про виконання декількох завдань. Ти мислитимеш хаотично і, швидше за все, упустиш купу хороших ідей і важливих деталей. Якщо ж сконцентруєшся на одному проекті, то представ, скільки ідей зможеш придумати для нього. Не думай про сторонні речі – це лише негативно позначиться на твоїй увазі, і ти даремно згаєш дорогоцінний час. Концентруйся на тому, що принесе користь тобі й твоїй справі.

6. Ти знайдеш усі відповіді, коли вибереш одну чітку мету

Коли ти намагаєшся охопити надто багато завдань, то стикаєшся з купою питань, відповіді на які знайти буде непросто, а пошуки віднімуть дорогоцінний час. Доведеться обробити кожен аспект, а їх, швидше за все, буде велика кількість. Звичайно, питання будуть і у тому випадку, коли ти повністю віддасися одному проекту, але відмінність в тому, що ти знатимеш, де шукати відповідь.

7. Ти зможеш стати успішним лише там, куди вкладеш усі сили

Не вийде бути одночасно успішним авіаконструктором, актором, гонщиком, танцюристом в шоу-балеті та гравцем у футбол. Звичайно, можеш спробувати охопити усі сфери разом, але успіху можеш не чекати. Хочеш популярності, слави, визнання? Визнач свої сильні сторони й направ талант в те річище, де ти зможеш реалізувати себе.

8. Ти знайдеш свій шлях, коли перестанеш все ускладнювати

Навіть простий проект може стати геніальним лише тому, що ти знайдеш простий, але дієвий спосіб утілити його в життя. Ти зможеш передбачити, як розвиватиметься проект на 3 кроки вперед, матимеш уявлення про потенційні риски і як їх уникнути. До того ж у тебе буде можливість контролювати та перевіряти кожен етап, який доведеться пройти твоєму дітищу, а контроль і знання свого продукту – це і є запорука успіху. Звичайно ж, можна піти за своїми амбіціями і придумати завдання, за реалізацію якого не взявся б сам Ілон Маск. Швидше за все, ти зазнаєш поразки й пізнаєш гіркоту розчарування.

Наші інтереси: 

Опановуємо науку самовдосконалення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую. Дуже корисно!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую. Дуже корисно!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Радіймо! Цікаво, що це, являє собою хороше та докладне описання того, в який спосіб вельмишановний добродій Ігор Каганець очистив Добру Новину. Шкода, що подібне не було написано раніше. Шкода, що ця стаття оцінена її авторкою, шановною добродійкою Оленою так низько. На мою думку, такий спосіб дій повинен бути нашою стратегією.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так, Миколо! Для очищення Євангелія мені довелося на півроку повністю зосередитися лише на цій темі – причому не лише вдень, а й уночі (багато відповідей я отримав уві сні). І ти правий, що ця стаття для нас має стратегічне значення.

Микола Стригунов wrote: Радіймо! Цікаво, що це, являє собою хороше та докладне описання того, в який спосіб вельмишановний добродій Ігор Каганець очистив Добру Новину. Шкода, що подібне не було написано раніше. Шкода, що ця стаття оцінена її авторкою, шановною добродійкою Оленою так низько. На мою думку, такий спосіб дій повинен бути нашою стратегією.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!