Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Черговий провал спецслужб Росії в Україні

СБУ зараз працює так, як і повинна працювати солідна спецслужба країни – жорстко, зухвало і тепер – на випередження.

Наскільки можна зрозуміти прямо зараз, на операцію «піраміда» Москва спустила бюджет, який обчислюється мільйонами, а можливо і десятками мільйонів доларів. Насправді, операція набагато ширше, оскільки її метою є приведення на Банкову свого агента. Очевидно, що численні рекламні продукти, в тому числі, і скажено дорогі - телевізійні передвиборні шоу та інші заходи фінансуються з одного місця, хоч і по різних каналах.

Треба розуміти, що такі гроші не вкладаються просто від любові до мистецтва. Вони виділяються під затверджений план дій, де розписана його мета, способи її досягнення, сили і засоби, і під все це закладено кошторис. Це означає, що над операцією працювали не просто серйозні люди, а серйозна структура, яка зуби до коренів проїла, на таких операціях.

Звідси випливає кілька висновків, з якими можна сперечатися, але вони мають право на життя. Перший з них полягає в тому, що операція «піраміда» була задумана як основний варіант спецслужб противника. Як з'ясувалося, саме мета операції виявилася ідентичною тій, яку переслідує один з наших грошових мішків. Проте - «піраміду» грають професіонали, а любитель, нехай і багатий - залишився на підхваті.

Раз так, то операція «клован», при всій її шумності, є прикриттям «піраміди». Всі ці захмарні рейтинги «Недохудовисера» повинні були відвернути увагу від практичних дій - розгортання потужної структури фальсифікації виборів. Раз так, то клован просто лицедіє, переконуючи лохів в тому, що може зіграти роль «Наполійона».

Звернемо увагу на інструмент, який використовував противник. Він зробив ставку на громіздку структуру, з масою народу, який треба купити і не засвітитися. Зауважимо, очікувався дещо інший розвиток подій, а саме - атака знаменитих російських хакерів на сервери виборчих комісій. Але як ми пам'ятаємо, і Штати, і НАТО пообіцяли надати все необхідне для того, щоб виключити таку можливість. Розкрита сьогодні «піраміда» говорить про те, що, напевно, ця допомога вже надана, і з цієї причини довелося розгортати «Варіант Б». Тобто, засипана структура противником розгорталася не від хорошого життя, а вимушено.

Це дає можливість зробити два загальні висновки. Перший з них полягає в тому, що СБУ тепер грає зовсім не так, як того очікував противник. Застосовує інші технології, інший досвід та інші прийоми. Очевидно, що все це надано нашими партнерами, але ефект вийшов куди більш небезпечним для Московії. Справа в тому, що і СБУ і ФСБ вийшли, що називається, з однієї шинелі. Саме на це противник і робив ставку.

Він уявляв, як ми будемо працювати, і які сили і засоби при цьому маємо. Вважалося, що працюючи в ключі однієї школи і маючи більше можливостей, як в плані агентурного апарату або технічних засобів, так і в плані фінансових ресурсів, ФСБ легко переграє нас «ваговою категорією». Але наша Служба різко змінила свій малюнок гри, так - за допомогою наших партнерів, жадібно вбираючи їх досвід і з вдячністю приймаючи не тільки потрібну техніку, а й канали інформації, вкрай важливі для контррозвідки і розвідки.

І тут в силу вступили правила іронії долі. Ми стали погано передбачуваними для противника тому, що наша гра пішла за іншими нотами. А ось ми - точно знаємо, як і що буде грати супротивник, а маючи свободу маневру там, де противник грати просто не може, Служба стала показувати те, чого не показувала взагалі ніколи. Скажімо прямо - СБУ зараз працює так, як і повинна працювати солідна спецслужба країни - жорстко, зухвало і тепер - на випередження.

Останній момент, який варто відзначити саме зараз. Прийдешні вибори і ті гарячкові зусилля, які докладає противник, щоб привести до влади своїх людей, говорить про те, що за п'ять років вони не змогли ні знищити Україну, ні нав'язати їй свою волю. Тепер вони намагаються досягти своєї мети не військовими засобами, оскільки військовими - боляче і дорого.

А це тому, що ЗСУ змінилися, і ті фокуси, які Москві вдавалися в 2014 році, тепер уже точно не пройдуть і там це прекрасно знають. Тобто, наша армія, як і СБУ, вперше в своїй історії, діє так, як повинна діяти сильна і поважна армія. Власне кажучи, ні військовим, ні спецслубістам тепер не соромно за те, що і як вони роблять, а ми - громадяни України, отримали щит і меч, які без коливань вступають в силу для захисту саме наших інтересів.

Таким чином, ми стаємо справжньою, сильною, хитрою, і якщо треба - жорсткою державою, конфліктувати з якою стає все більш небезпечно!



Наші інтереси: 

Захист України від продажних політиків і російського впливу на президентські вибори!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи