Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Британський журналіст вказав на слабкість Росії перед Заходом, проте у Путіна є "серйозні переваги"

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Якщо оцінювати цифри, то Росія набагато слабша, ніж Захід. Проте Володимир Путін має деякі серйозні переваги, що цілком можуть виявитися визначальними.

 

161229edvardlukas.jpg

Едвард Лукас (англ. Edward Lucas; нар. 3 травня 1962) — британський журналіст і публіцист. Кореспондент The Economist по Центральній і Східній Європі.
Едвард Лукас (англ. Edward Lucas; нар. 3 травня 1962) — британський журналіст і публіцист. Кореспондент The Economist по Центральній і Східній Європі.

Про це на сторінках Тижня пише британський журналіст і публіцист Едвард Лукас.

За його словами, російський президент рішучий, готовий до економічних проблем, що можуть виникнути через його дії, не боїться порушувати правила й застосовувати силу. У Заходу ж цього немає.

"Його ціль ні для кого не таємниця: він прагне замінити міжнародний безпековий порядок Європи, ґрунтований на правилах (який Росія вважає лицемірним і несправедливим), світом, де панували б двосторонні домовленості, а РФ господарювала як велика держава. Стратегія тут нехитра: поділяй і володарюй. Деякі країни треба винагороджувати (наприклад, Угорщину — сьогодні, а Францію, можливо, наступного року). Тих, хто наважується протистояти, — карати. Наразі це стосується Грузії та України. Далі можуть бути Естонія чи Польща", — пише журналіст.

Лукас вважає, що Росія перемагатиме й надалі, поки Захід не усвідомить, у яку втрапив халепу. Слід готуватися до Європи після доби Північноатлантичного Альянсу.

"Це буде непросто, але катастрофа нам ще не гарантована. Ми таки ще маємо все необхідне для самооборони. Сукупний ВВП прифронтових держав Європи — скандинавських країн, балтійської трійці та Польщі — становить $2,5 трлн, Росії — лише $3,5 трлн. Тим часом Росії доводиться утримувати військовий апарат як у наддержави з глобальними амбіціями. Прифронтовим країнам треба обороняти тільки себе", — зауважив він.

 

Наші інтереси: 

Все правильно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хіба тількиприфронтовим державам загрожує Путін?

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хіба тількиприфронтовим державам загрожує Путін?