Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр-міністр Естонії описав російські методи ведення війни в Європі

Світ:

Прем'єр-міністр Естонії Тааві Рийвас заявив, що РФ з розмахом продовжує війну як на сході та півдні від європейського континенту, так і в самій Європі. РФ для досягнення своїх цілей користується як конвенційними, так і гібридними методами:

"Втручання за допомогою кіберзасобів у вибори президента, фінансування екстремістських партій Європи і їх індоктринація в Криму, перешкоджання незалежного розслідування авіакатастрофи, поширення пропаганди та брехні підпадають під опис другої категорії", - цитує Рийваса Рostimees.ee.

Як зазначив естонський прем'єр, Росія, подібно до шкільного хулігана, шукає конфлікти всюди, де їх можна знайти.

"Тому ситуацію почали описувати як нову холодну війну, хоча Едвард Лукас досить яскраво описав її прояви у своїй однойменній книзі, що вийшла не один рік тому. Якщо Захід, який, на думку керівництва Росії, є екзистенційною загрозою, нам не слід дивуватися, що мета виправдовує засоби", - зазначив прем'єр-міністр Естонії.

На думку Рийваса, в цьому контексті змінилися погляди західної громадськості, адже "дії Росії в Україні і в регіоні Чорного моря в цілому до самих основ потрясли архітектуру безпеки Європи".

"В Україні і в Сирії триває цинічний конфлікт, недавнє розслідування авіакатастрофи з Malaysia Airlines і багато чого іншого змушує західну громадськість відкрити очі і уважно вивчити, що відбувається".

Як відзначає Новое время, в лютому- березні 2014 року Росія після падіння в Україні режиму Віктора Януковича провела спецоперацію з анексії Криму, інспірувала виступ сепаратистів у Луганській і Донецькій області і пішла на пряме військове вторгнення в серпні 2014 і лютому 2015 років.

Росія досі продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима та озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію у складі кадрових російських військових, громадян РФ та місцевих сепаратистських елементів.

Згідно з даними, оприлюдненими президентом України Петром Порошенком, в результаті російської агресії загинули понад 10 тисяч українців, більш як 20 тисяч отримали поранення, 1,8 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами.

Наші інтереси: 

Добре, що ситуацію, що склалася, добре розуміють наші союзники, і що вони публічно про це заявляють. Світ має знати, що РФ продовжує ганебну політику СРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи