Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британці знайшли в працях Гітлера протиотруту від політкоректності

Одна з британських шкіл оголосила про введення уроків, на яких учні зможуть обговорювати роботи Адольфа Гітлера. Про це в середу, 22 листопада, повідомляє Daily Mail. За словами представників закладу, такі уроки потрібні як «протиотрута від політкоректності».

Школа для хлопчиків Simon Langton Boys School розташована в місті Кентерберрі в графстві Кент. Курс буде називатися Unsafe space ( «Небезпечний простір») і призначений для розвитку «свободи мислення». На нього можуть записатися школярі 16-18 років, які готуються до вступу в університет.

В описі курсу говориться, що учні «зможуть ознайомитися з найбільш тривожними і хвилюючими ідеями без будь-яких попереджень про їх небезпеку».

У ньому будуть лекції під назвами «Жінки проти фемінізму» і «Не все культури створені рівними». Перший урок буде присвячений суперечливому маніфесту колишнього співробітника Google Джеймса Деймора, в якому він засумнівався у здібностях жінок до технічних наук.

Директор школи Меттью Бакстер (Matthew Baxter) заявив, що «Майн кампф» Гітлера не буде вивчатися глибоко, проте «положення з нього будуть обговорюватися». В онлайн-дискусії багато підтримали введення курсу, так як «немає кращого способу зрозуміти, що Гітлер або Джеймс Деймор були неправі, ніж як проаналізувати їх роботи».

Назва курсу - посилання до терміну safe space ( «безпечний простір») - таке собі місце, в якому людина може бути впевнена, що не зазнає дискримінації, критики, погроз або якої-небудь шкоди.

 

Джерело

Наші інтереси: 

Корисна практика. Сподобалось: «немає кращого способу зрозуміти, що Гітлер або Джеймс Деймор були неправі, ніж як проаналізувати їх роботи».

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи