Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Ашан» першим відмовився від пластикових пакетів, не чекаючи на набуття чинності закону

10 червня 2021 року набув чинності Закон №1489-IX про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, який почне діяти з 10 грудня. Обмеження стосуються тонких, надтонких та оксорозкладних пластикових пакетів. Тонкі мають товщину до 50 мікрометрів і витримують навантаження до 4-5 кг. Їх буде заборонено розповсюджувати в магазинах, закладах громадського харчування та при наданні послуг. 

1 липня в усіх магазинах "Ашан" представлені пакети зі 100% переробленого пластику для покупок вагою 5, 7 та 10 кг. Їхня вартість не відрізняється від звичайних пакетів. Ще у квітні мережа запустила пакети, що на 100% виготовлені з переробленого пластику та розраховані на покупки вагою 10 кг і результати тестування виявилися дуже задовільними, повідомляється на сайті компанії.

Тож до Міжнародного дня відмови від поліетиленових пакетів Ашан бере на себе зобов’язання повністю відмовитись від первинного пластику на касах.

Третього липня у магазинах мережі заплановані просвітницькі активності разом із рухом Zero Waste, які передбачають компліменти клієнтам, що приходять із власними торбами, відмовляючись від пакетів, а також локації, де можна буде придбати екологічні товари.

Пакет не потребує особливих умов зберігання – після використання його можна знову передати на переробку і так до п'яти разів. Він не потребує обов’язкового температурного режиму, як, наприклад, пакети для компостування, що можуть розкладатися до 20 років у разі, якщо не дотримано усіх необхідних умов.

Також пакет зі 100% переробленого пластику не містить жодних домішок, що прискорюють розклад пластику на дрібні частинки – мікропластик, який врешті є ще більш небезпечними для природи.

Наші інтереси: 

Поступова відмова від пластику і навчання людей менше користуватися одноразовою тарою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи