Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські еко-пакети можна варити як локшину. Стартап переміг на конкурсі у Данії

На міжнародному конкурсі в Копенгагені University Startup World Cup здобули перші місця два українські стартапи, повідомляє Міністерство освіти і науки.

startap.jpg

Ці пакети можна порізати на локшину

Проект Сумського національного аграрного університету – FoodBIOPack – переміг у номінації Sustainability Award. Дослідники розробили еко-пакування для харчових продуктів, яке надалі можна використовувати як органічне добриво.

Науковці помітили, що крапля розчину полісахариду, висихаючи, дає еластичну плівку, схожу на поліетилен. Зроблений з неї матеріал розкладається всього за місяць.

За бажанням, біопакет можна розмочити, порізати і зварити веганську локшину. Крім пакетів дослідники розробили одноразовий посуд, який може замінити пластиковий.

Вже під час конкурсу стартап зацікавив інвесторів із Португалії, Єгипту і Данії.

Учені Вінницького аграрного університету перемогли в номінації Social Media Award з проектом, який описує технологію подрібнення сипучих речовин до розміру часток від 5 до 50 мікрометрів.

Команди-переможці отримують 25 тисяч доларів на розвиток свого проекту. Цьогоріч у конкурсі взяли участь майже 70 університетів із більш як 40 країн світу.

Наші інтереси: 

Пишаємось нашими! Пора вже замінювати остогидлий пластик на щось корисне!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи