Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Англомовні студенти почали застосовувати штучний інтелект для написання рефератів

Американські технічно підковані учні почали використовувати нейромережі GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) від OpenAI для написання рефератів та розв'язання інших домашніх завдань.

Есе, написані мовними інструментами штучного інтелекту, такими як OpenAI's Playground, часто важко відрізнити від тексту, написаного людьми, йдеться у статті "Students Are Using AI to Write Their Papers, Because Of Course They Are" на VICE.

Один із них під псевдонімом innovate_rye навіть поділився історією, як він періодично отримує відмінні оцінки:

"З біології ми вивчали біотехнології й нам дали завдання написати реферат на тему «п'ять хороших і поганих речей у біотехнологіях». Я дав підказку штучному інтелекту (ШІ) для цієї теми й він згенерував мені відповідь, яка принесла мені п'ятірку".

За словами innovate_rye домашні завдання, які зазвичай вважаються трудомісткими та робляться кілька годин, із застосуванням ШІ стали займати від сили 20 хвилин. Крім того, подібні роботи блискуче проходять перевірку на антиплагіат.

Експерти вважають, що було пройдено точку неповернення щодо текстів, створюваних штучним інтелектом. Тепер потрібна переоцінка ефективності освіти, тому що такі просунуті генератори тексту можуть позбавити сенсу нинішній процес навчання.

Якість тексту, що породжується GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3), є настільки високою, що його складно відрізнити від тексту, написаного людиною. Це несе як переваги, так і ризики, наприклад у вигляді автоматичного генерування спаму, ненависті та дезінформації.

Раніше ми писали, як штучний інтелект склав іспити, а також як написав новину за секунду.

Південнокорейський робот-журналіст пише спортивні хроніки за 1-2 секунди.

Штучний інтелект у Microsoft Word творчо редагуватиме тексти.

 

Наші інтереси: 

Живемо в часи фантастичних можливостей штучного інтелекту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи