Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Штучний інтелект у Microsoft Word творчо редагуватиме тексти

Microsoft анонсувала появу нової функції з назвою Ideas у текстовому редакторі Word, яка допоможе виправляти не лише граматичні, а й стилістичні помилки. Ideas також підкаже користувачу, як замінити невдало сформульоване речення і підібрати синоніми та альтернативні фрази для тих чи інших висловів.

 

"Вам більше не потрібно шукати в інтернеті альтернативні фрази, щоб побудувати речення", - цитує представника Microsoft Женг Лі BBC.Україна.

Також програма слідкуватиме, зокрема, за тим, аби автор документу враховував гендерні аспекти тексту.

Крім того, Ideas зможе самостійно роз'яснювати абревіатури і виділяти окремі фрагменти тексту, щоб зробити його читання зручнішим.

Мета розробки Microsoft - допомогти користувачам писати краще і лаконічніше.

Вже у липні функція запрацює в тестовому режимі в онлайн-версії Word.

У Microsoft зазначають, що письмо є результатом творчості і штучний інтелект досі "не здатен виконати цю роботу за нас", але він цілком може допомогти зробити текст кращим.

Письменник і експерт з питань штучного інтелекту Калум Чейз вважає, що запровадження подібних технологій у сферу написання текстів - це "виключно позитивна річ".

"Все почалося з предиктивного написання тексту, наступний ступінь еволюції - внесення змін у речення, потім підуть повноцінні абзаци", - каже він.

"Чим більше роботи низького рівня братиме на себе штучний інтелект, тим краще. Але все ж я не думаю, що він коли-небудь буде здатен повністю замінити людську творчість".

Наші інтереси: 

Роботизація творчих процесів. З іншого боку, штучний інтелект позбавить роботи літредакторів та інших пов'язаних з редагуванням текстів спеціалістів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи