Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 94
  • Переглядів: 99

Американські інвестиції сприяли нарощуванню військового потенціалу Китаю

Категорія:

Понад три мільярди американських доларів могли бути направлені зі США на розвиток військового потенціалу Китаю. Законодавці кажуть, що реальна сума, найімовірніше, на мільярди доларів більша. Спеціальний комітет Палати представників щодо Китаю наполягає на тому, щоб перекрити потік інвестицій у технологічний сектор

24021301.png

Скріншот відео

Голова цього комітету, конгресмен Майк Галахер, сказав (цитата): "Ми не можемо дозволити собі й далі фінансувати власне руйнування", пише "Велика Епоха" (The Epoch Times).

У доповіді комітету ідеться, що п'ять американських венчурних фірм уклали щонайменше три мільярди доларів у китайські компанії, які займаються виробництвом напівпровідників. І деякі з цих компаній уклали контракти з китайськими військовиками й допомагали режиму порушувати права людини.

Серед американських компаній – Sequoia Capital, Qualcomm, Walden International, GGV capital та GSR ventures.

Штучний інтелект і напівпровідники мають критично важливе військове значення для провідних світових наддержав. Америка зараз лідирує в цих перегонах, але Пекін намагається посісти перше місце.

У доповіді наголошується, що американські інвестиції було зроблено багато років тому, але вони виявилися вирішальними для раннього успіху китайських компаній. Деякі з них згодом стали найбільшими китайськими компаніями в галузі виробництва ШІ та напівпровідників. А деякі зараз перебувають у «чорному списку» Вашингтона.

Останніми роками американські венчурні інвестиції в Китай різко зменшились. У 2010 році їх загальний обсяг склав трохи більше як мільярд доларів. У 2018 він досяг рекордних дев'ятнадцяти мільярдів. А потім упав до мільярда 300 мільйонів доларів у 2022 році.

Торік президент Байден видав указ, який обмежує американські інвестиції в деякі китайські компанії, що виготовляють напівпровідники та розробляють штучний інтелект. Нині комітет Палати представників з питань Китаю закликає ще більше обмежити американські інвестиції у Китай.

Провідна інвестиційна компанія Sequoia Capital повідомила Wall Street Journal, що більшістю її інвестицій у КНР керує її китайський підрозділ. Торік вона розділила свій бізнес на китайський і американський.

Qualcomm заявила, що інвестувала в Китай лише невелику суму.

Наші інтереси: 

Посилення Китаю може призвести до ще більшої турбулентності. Китай вже висловлює претензії на світове лідерство та показує свої амбіції бути світовим гегемоном. США проґавили це чи свідомо (у гонитві за великим грошима) це допустили? Маємо розуміти, що Китай – це ворог.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи