Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 11
  • Переглядів: 11

Агент Кіса: Генрі Кіссінджер був завербований КДБ СРСР – розвідник Юрій Швець

Категорія:

Спецтема:

Генрі Кіссінджер був завербований Комітетом держбезпеки СРСР ще до того, як президентом США став Річард Ніксон, а він став його помічником з національної безпеки. За два тижні до того, як переміг Ніксон (5 листопада 1968 р.) Кіссинджера мало не включили у список агентурного апарату КДБ. 

17031401.png

Юрій Швець

Колишній держсекретар США Генрі Кіссіндджер був агентом Комітету держбезпеки СРСР, але не був включений в агентурний апарат, повідомив екс-розвідник КДБ СРСР і однокурсник президента РФ Володимира Путіна з інституту КДБ Юрій Швець в авторській програмі Дмитра Гордона "ГОРДОН" на телеканалі "112 Україна". 

"Це окрема історія, яка гідна пера великого майстра. Ситуація була така. Генрі Кіссінджер, відомий у нас в американському відділі як Кіса, зустрічався з нашим оперпрацівником Борєй Сєдовим. Що таке взагалі агент? Агент КДБ - це іноземець, який свідомо співпрацює з Комітетом держбезпеки і добровільно виконує його завдання. І ось пан Сєдов зустрічається з професором Кіссінджером, шле депеші в Москву, в центр, з яких вимальовується, що так воно і виходить - він агент ", - сказав Швець.

"Перший відділ пише рапорт на ім'я начальника розвідки, де викладається суть справи, об'єкту ставиться завдання..." Просимо, з урахуванням викладеного, включити в агентурний апарат КДБ як агента ". Йде це наверх, доходить до генерала Кирпиченко, заступника, досвідченого майстра (він все життя там сидів, знав все і вся)... Він почухав голову і каже: "Товариші, ну, ви уявляєте, зараз ми це підпишемо і доповімо Брежнєву, а його призначають помічником, а Брежнєв потім дзвонить і каже:" Послухайте, скажіть своєму агенту, щоб Америка перестала шури-мури з Китаєм крутити. Мені це не подобається. Дайте йому завдання! ". І що ми зробимо? Дамо, а він, природно, це не зробить. І потім нам дадуть по шапці", - розповідає екс-розвідник. 

Як відомо, Генрі Кіссінджер був радником президента США з національної безпеки і держсекретарем США в 1973-1977 роках. Був одним з авторів політики "розрядки" у відносинах між США і СРСР. У 1973 році був удостоєний Нобелівської премії миру.

У жовтні 2016 року обраний іноземним членом Російської академії наук.

Видання Bild 26 грудня 2016 року повідомило, що Кіссінджер розробляє для Трампа план по відновленню відносин з Росією. За даними видання, план передбачає, що Росія "буде гарантувати безпеку східній частині України", а Захід, в свою чергу, формально називаючи Крим українським, визнає право РФ на окупований нею півострів і "не робитиме з цього проблеми".

Джерело: Гордон

Кіса і Путя

Додатково: Спецоперація «Кіса»: Чому США допомогли Китаю стати головною загрозою для вільного світу

Наші інтереси: 

Ще й не такі скелети повилазять із світової шафи! І це - добре.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий постріл по агентурі Кремля! І вчасний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Непоганий постріл по агентурі Кремля! І вчасний!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!