Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Адвокат у Судових справах Київ

Знання чинного законодавства України не гарантує вам перемоги у суді. Щоб домогтися бажаного (позитивного) рішення суду, необхідно враховувати безліч чинників. Крім знання законів, потрібно вміти прогнозувати подальші кроки вашого супротивника і мати навички планування юридичних дій на випередження. 

Також важливим фактором прогнозування подальшого розвитку ситуації є аналіз судових рішень тієї судді, у якої слухається ваша справа. Від того, який досвід у подібних справах має ваша суддя, і які зазвичай рішення вона виносить, залежить подальша стратегія адвоката у судовій суперечці. Саме вміння аналізувати ситуацію та прогнозувати результат, відрізняє гарного судового адвоката від звичайного.

Як ми зазвичай ведемо справи у суді?

  • Складаємо стратегію ведення справи у суді.

Прогнозуємо, наскільки виграшна чи програшна ситуація. Аналізуємо судову практику з вашого питання, ухвали Верховного Суду в такій категорії справ. Аналізуємо прийняті конкретною суддею рішення у такій категорії справ і те, наскільки вона розбиратиметься у вашому питанні.

  • Збираємо доказову основу.

Досить часто наші клієнти справді вимагають захисту їхніх прав у судовому порядку, але ми стикаємося з банальною проблемою, що у них просто немає необхідних документів, що підтверджують той чи інший факт. Адже наш народ звик викидати непотрібні папірці і не думати що це все-таки документ, і він колись може стати у нагоді. Ніхто не зберігає чеки, листи, договори. "А навіщо? Адже все й так зрозуміло. Ні, дорогі мої, нічого не зрозуміло, кожне слово в суді має підтверджуватись папірцем. І тут не проходить варіант: "Так це всі знають". Хто саме знає? Чому немає клопотання про допит цієї особи як свідка?

Всі ці нюанси є доказами та відіграють величезну роль у суді, і тому перед написанням позову до суду, ми спочатку через адвокатський запит витребуємо всю необхідну інформацію, а потім уже подаємо позов до суду. Бувають ситуації, коли потрібних документів немає в жодного державного органу чи приватної особи, і тоді нам доводиться підтверджувати ту чи іншу обставину непрямими доказами.

  • Готуємо процесуальні документи.

Одної присутності адвоката в суді недостатньо, оскільки все сказане ним на судовому засіданні має властивість забувати. І якщо під час засідання суддя пам'ятає позицію того чи іншого адвоката, то на момент написання рішення суду ця інформація забувається. Саме тому всі свої доводи адвокат викладає на папері, за формою, визначеною процесуальним законодавством. Це може бути позовна заява, відкликання, заперечення, пояснення, клопотання тощо. Усі подані до суду документи адвокат підкріплює усними доводами під час виступу на судовому засіданні.

  • Безпосередньо беремо участь у судових засіданнях.

Миттєва реакція адвоката на процеси, що відбуваються в суді, одне з основних його завдань. Адже від цього залежить успішність справи. І тут відіграє роль не те, наскільки добре ви знаєте законодавство, а то, наскільки ефективно зможете донести свою позицію судді. Адже можна бути згідно із законом на 100% правим, але ви просто не зможете пояснити це судді. А судді особливо нікого не чують та не хочуть чути. Їх більше хвилює, де купити зі знижкою новий Iphone, ніж правильно вирішити вашу справу. Саме тут відіграє роль уміння адвоката розжувати свою позицію та вкласти її у вуха судді. Важливим чинником у суді є ще й реакція адвоката на аргументи чи клопотання опонента. Тут у кожному засіданні адвокату доводиться ухвалювати рішення, що відповісти на те чи інше клопотання опонента. Потрібно моментально оцінити "на руку вам" це клопотання або навпаки і виходячи з цього висловити або заперечення, або схвалення. Причому заперечення потрібно обов'язково якось аргументувати і аргументувати бажано так, щоб суддя це схвалила. Судові засідання це окрема тема, і розповідати про те, як кожен суддя веде судовий процес можна дуже довго.

  • Бережемо нерви свого клієнта.

У нашій країні молоти мовою усі герої. Але коли справа доходить до виступу в суді, всі клієнти чомусь затягують мову в одне місце і не можуть чітко пояснити те, що від них вимагає суддя. Особливо це стосується жіночої статі. Чоловіки якось впевненіше поводяться в суді, на відміну від емоційних жінок, які перед судом готові гори згорнути, а на суді сидять нижче трави і тихіше води. Хоча буває і навпаки, буває клієнт так "розійдеться в суді", особливо якщо вже нема чого втрачати, що вгамувати його не може навіть суддя. Але ніхто не розуміє, що ці скандали не потрібні нікому, тим паче судді. Суддя плював на ваші емоції, йому потрібні лише аргументи та докази. Він за день скільки емоцій бачить, що його цим не візьмеш. Загалом суд це стресова і іноді не дуже приємна річ, і йти вам туди зовсім не обов'язково, тим більше, якщо ви наймаєте адвоката, який зробить це замість вас, чим убереже ваші останні нервові клітини від суїциду. Довіряйте ваші проблеми адвокату, не потрібно намагатися все самому розрулити, це не та сфера, де можна звалити все на свої плечі.

Якими якостями повинен мати адвокат у судових справах?

Судовий адвокат Київ повинен знати свою справу і виконувати свої зобов'язання перед клієнтом. Укладаючи договір із адвокатом, ви повинні розуміти, що вам потрібно: шоу, чи реально вирішити проблему. Багато хто думає, що якщо адвокат у суді влаштовує шоу для клієнта, кричить на суддю та учасників процесу – то це добрий адвокат. І навпаки, якщо адвокат спокійно відстоює свою позицію без зайвих реплік, то це не дуже добрий адвокат. Це і є велика помилка. Хороший судовий адвокат, це той, хто чітко виробляє свою позицію у суді і буквально парою фраз вкладає її у голову. У суді не потрібно жодних гучних фраз, виразів тощо. Судді за багато років роботи вже такого наслухалися, що якщо ви починаєте говорити не з теми, вас просто перестають слухати. І навіть якщо ви наприкінці скажете щось значуще, вас все одно ніхто не почує.

У нашій юридичній компанії «RIYAKO&PARTNERS», ми чітко знаємо свою роботу, маємо досвід судових розглядів від 15 років, і якщо ми беремося за справу, ми точно розуміємо, яку стратегію поведінки в суді необхідно вибудувати і які докази надати судді. Якщо ми щось обіцяємо, ми це робимо. Для нас неприпустимо щось пообіцяти, але не зробити. І повірте, ця якість найцінніша у сучасному світі.

 
 
 
Наші інтереси: 

Закон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи