Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

12 звичок, які покажуть іншим, що ви – людина розумна

Незважаючи на те, усвідомлюємо ми це чи ні, наші дії говорять про нас набагато більше, аніж слова. Ми оцінюємо один одного, виходячи з того, як ми діємо, а не що ми говоримо про ці дії. З огляду на це пропонуємо вашій увазі 12 кроків, які продемонструють за вас, що ви розумна людина.

Чи завжди ви приходите вчасно

Це найпростіша річ з усіх. Спізнення є проявом неповаги. Обставини не мають значення – окрім тих випадків, коли людина, з якою ви зустрічаєтеся, знаходиться у тій самій ситуації, наприклад, ви застрягли в одному заторі. Проте, все ж краще приходити завчасно.

Практичний висновок: якщо ви не прийшли завчасно, значить, ви запізнилися.

Чи вдягаєтеся доречно

Кажуть, що завжди краще бути гарно вдягненим. Проте, бути занадто нарядним – це така сама крайність, як і вдягтися занадто скромно, з єдиною різницею, що у першому випадку одяг навряд чи буде зручним. Обидві крайнощі підкреслюють, що ви недостатньо підготувалися та не з’ясували, який одяг буде доречний у цій ситуації.

Не кваптеся, щоб зрозуміти, куди ви йдете та чого очікуєте від цієї зустрічі. Таким чином ви постанете у найкращому світлі.

Чи запам’ятовуєте дрібниці

Вільям Моріс казав: «Справжній секрет щастя полягає у щирому зацікавленні в усіх сферах повсякденного життя».

Якщо ви пам’ятатимете про різні дрібнички, люди завжди добре про вас думатимуть. Щось просте, на кшталт: «Я приніс тобі чорну каву без вершків, бо згадав, як ти розповідав мені, що не любиш молоко», може перетворити простого знайомого у вашого найліпшого друга. Бо вміння слухати показує вашу турботу.

Чи відчиняєте двері перед іншими

Коли я був дитиною та завжди ходив з мамою, перед кожними дверми, у які нам треба було зайти, вона зупинялась. Мама чекала, щоб я відчинив перед нею двері. Я вдячний їй за те, що вона мене цьому навчила. Ця проста дія продемонструє будь-кому вашу готовність поважати інтереси інших.

Що висить на ваших стінах

Буває, потрапляєш у чийсь офіс чи домівку і думаєш: «Ця людина, напевно, дуже цікава!»

Речі, які вас оточують, показують іншим, що для вас важливо. Що мотивує вас. Чим ви цікавитесь та на що варто дивитися кожного дня. Обирайте ті речі, які показують глибину вашої особистості.

Чи приділяєте увагу своєму взуттю

Мова не про придбання найдорожчого чи наймоднішого взуття. Стиль вашого взуття багато говорить про те, яка ви людина. Це одна з небагатьох речей, які чітко відображають особистість. Наприклад, хтось може носити старі джинси й футболки, але неодмінно з гарним взуттям. Таких людей зазвичай сприймають як зважених. Ваші черевики можуть багато про вас розповісти.

Чи робите ви нотатки

Найочевидніший приклад – це ресторанний сервіс. Недосвідчений офіціант намагатиметься вразити вас і не використовуватиме свій блокнот, щоб занотувати ваше замовлення. Досвідчений офіціант знає, що ризик щось забути коштуватиме йому набагато більше, тому зробить усі необхідні записи у блокноті. Те саме стосується майже всіх сфер нашого життя. Навіщо ризикувати замовленням, яке попросив забрати товариш? Чи кавою, яку попросив зробити начальник? Чи ідеями, які виникли у вашого бізнес-партнера під час зустрічі?

Занотовуючи, ви показуєте, що плануєте виконати справи. І виконати їх якомога якісніше.

У якому стані ваш робочий стіл

Наскільки соромно вам показати комусь свій робочий стіл? Якщо файли скрізь розкидані, це явна ознака, що ви неорганізована людина. І тепер уявіть, що хтось дивиться на чистий, добре організований робочій стіл із купкою маркованих папок. Який висновок напрошується цього разу?

Як ви витрачаєте гроші

Я – за те, щоб жити у власне задоволення. Але те, як ви витрачаєте свої гроші, дуже чітко відображує ваші особисті цінності. На що ви їх витрачаєте? Де та коли? Це може багато про вас розповісти, незалежно від того, розумієте ви це чи ні.

Куди інвестуєте свій час

Діяльність, якою ви займаєтесь, напевне, є найпотужнішим покажчиком ваших пріоритетів як особистості. Чи витрачаєте ви свій час на роботу над собою? Чи марнуєте його, намагаючись відволіктися від речей, які дійсно мають важливе значення?

Ми усі є відображенням того, на що витрачаємо наш час.

Їжа, яку ви вживаєте

Ваше тіло – це ваш храм. Що ви їсте та як розставляєте пріоритети у піклуванні про себе, каже набагато більше про вас, ніж ви уявляєте. Це показує, що для вас важливіше: миттєве задоволення чи довготермінове здоров’я. Дає розуміння про вашу дисципліну і внутрішню послідовність. Та говорить про відносини, які ви вибудували з собою.

Ти – те, що ти їси.

Коло ваших друзів

«Ви – це відображення п’ятьох людей, з якими ви проводите найбільше часу». Коло тих людей, з якими ми тісно пов’язані, говорить про наші погляди на життя, наші переконання, наші цілі та те, що ми вважаємо найважливішим у житті. Якщо ви бажаєте познайомитися з «правильними» людьми, необхідно обертатися у колах, де вони проводять час.

Якщо ви хочете вдосконалюватися та ставати кращим, проводьте більше часу з людьми, що цінують самовдосконалення.

 

Джерело

Наші інтереси: 

Технологія життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Ніхто нікуди не спізнюється і не приходить раніше. Усе відбувається за Правою. Хай буде!

Коментарі

Зображення користувача Алекс Гун.
0
Ще не підтримано

Ніхто нікуди не спізнюється і не приходить раніше. Усе відбувається за Правою. Хай буде!