Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 48
  • Переглядів: 49

Обери собі хобі: перелік справ, що здатні неймовірно покращити життя

Пропонуємо список з 5 хобі, завдяки яким ви зможете стати більш здоровою, щасливою і продуктивною людиною. Перевірте самі!

Ви напевно вже багато чули і читали про те, як  позитивне мислення  або йога покращують здоров'я і життя в цілому.

У випадку, якщо ви перебуваєте в пошуках практичних стратегій, які можна використовувати у повсякденному житті, вам знадобиться ця стаття.

Отож, починаємо!

1. Заведіть домашнього улюбленця

Домашні тварини – відмінні компаньйони. Якщо недавно ви лише переглядали цікаве відео про кішок або собак, то зрозумієте, що ці маленькі вовняні грудочки радості добре допомагають зняти стрес. Крім того, турбота про домашніх тварин зможе допомогти вашому серцю у всіх сенсах.

У дослідженні, опублікованому CDC, вчені зробили висновок: домашні вихованці корисні для здоров'я людини.

Наприклад, регулярні прогулянки з собакою допоможуть знизити рівень артеріального тиску і холестерину. А завдяки виробленню додаткової дози ендорфінів, ви зможете відчути себе більш щасливими.

Згідно з дослідженнями, власники домашніх тварин, як правило, є більш здоровими і стійкими до хвороб завдяки додатковій активності у своєму житті, у порівнянні з тими, у кого немає вихованців.

2. Займіться садівництвом

Для тих, хто не боїться забруднити руки, у нас є хороші новини. На додаток до аеробних вправ, які ви виконуєте несвідомо, витягуючи бур'яни і зрихлюючи землю, садівництво знижує ризик інсульту і серцевого нападу на 30%.

Вірте чи ні, але садівництво було відмічено дослідниками, як спосіб профілактики недоумства. Просто наступного разу, коли вам потрібно буде підбадьоритися, подумайте про те, щоб взяти лопату і почати копати.

3. Танцюйте

Хто не любить танцювати? Це весело і корисно. Вам не потрібно бути професійним танцюристом, щоб рухатися. Все, що вам потрібно зробити, це поставити веселу музику, поворушити ногами і руками, і ви вже танцюєте!

Справжній танець – це коли ви можете вільно рухатися і самовиражатися. Такі танці, незалежно від складності, стимулюють ваш мозок, що, в свою чергу, значно знижує ризик розвитку слабоумства.

Порівняно з іншими видами фізичних вправ, танці не мають надмірних навантажень на ваші кістки і м'язи. Завдяки цьому вони є ідеальним вправою для людей, яким складно рухатися, наприклад, літнім людям. Крім того, що танці сприяють зміцненню кісткової і м'язової сили, вони також допомагають відрегулювати баланс тіла.

4. Спробуйте що-небудь написати.

Час, який ми витрачаємо, безцільно втупившись у комп'ютер, тепер можна використовувати з користю. Написання чого-небудь – це відмінний спосіб впоратися зі стресом і розібратися з емоціями.

Хобі, таке як блоггерство, також стимулює пам'ять, так як цей процес спонукає вас активно працювати з вашими думками, перетворюючи їх у текст.

Зрозуміло, що написання чого-небудь – це відмінний інструмент для подолання травматичного життєвого досвіду, який, як доведено, значно знижує стрес.

Цікаво, що ведення записів допомагає боротися не тільки з емоційними, але і фізичними розладами. Нове дослідження розповідає про те, що процес написання чогось насправді прискорює загоєння фізичних ран.

В одному з досліджень одну групу учасників попросили щодня писати протягом 20 хвилин про драматичні події. Іншій групі дали завдання писати про справи, які вони планували зробити на наступний день.

Результати першої групи були більш ніж дивними. Дослідження показало, що у людей, які писали про емоційні події, спостерігалася більш висока швидкість загоєння ран, ніж у учасників з другої групи.

5. Слухайте музику

Якщо ви хочете розслабитися, тоді для вас музика – це ідеальне хобі. Здатність музики сприятливо впливати на мозок – це не новина. Відомо, що музика не тільки допомагає розслабитися, а й збільшує концентрацію уваги.

Ми часто чуємо, як меломани вимовляють: «Музика робить мене щасливим». Не дивно, адже музика полегшує почуття самотності, депресії і допомагає позбутися занепокоєння.

Насправді музика здатна робити людей настільки щасливими, що наш мозок починає реагувати на улюблені мелодії точно так само, як і на секс, їжу та інші задоволення. Наступного разу, коли ви відчуєте смуток, можливо, вам варто просто послухати гарну музику.

Наші інтереси: 

Технологія життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Без хобі життя сумне!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Без хобі життя сумне!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Святослав Хоробрий.
0
Ще не підтримано

Радіймо Арії !!!!! Моє захоплення музика .

Святослав Хоробрий

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Хобі, це додаткові можливості самореалізації окрім обраної професії.

З дитинства займаюся фотографією. Люблю балет, історичну літературу, кицюль, домашні квіти, прогулянки на природі, велосипед...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!