Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 23
  • Hits: 25

Логіко-сенсорний інтроверт (ЛСІ) – ISTJ

***

Достоїнства:

- повага до ієрархії й авторитетів;

- акуратність і зібраність;

- вимогливість і педантичність;

- досконале володіння предметами.

 

Не можна вимагати:

- швидкої перебудови відповідно ситуації;

- поступливості в принципових питаннях;

- врахування індивідуальних здібностей.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Покладається на логічно й науково обгрунтовані теорії. Створює у всьому систему. Аналітик - у спілкуванні, розмірковуючи про певну проблему, створює логічний зв’язок між явищами. Тому вишукує максимум необхідної інформації. До дрібниць розпитує про предмет спілкування, щоб знати, наскільки це корисно. Поважає ієрархії. Вирізняється природною обережністю, запобігливістю. Знає, коли, до кого і як треба звернутися. Улесливий. Повага до авторитету - перш за все. Поважає в людях компетентність, приймає тих, які вміють розуміти ЛСІ з напівслова, інакше дратується. В спілкуванні одразу не почувається вільно, не вміє легко освоїтись і тому не приділяє уваги стороннім людям. Часто не зрозуміло, що має на думці. Нехтує елементарними речами в стосунках.

Стриманий, не нав’язливий, толерантний, вміє володіти собою, проявляє холодність, сухість, неприступність. Суворий, непоблажливий, невблаганний. Але, насправді, ЛСІ натура глибоко чуттєва, тільки не показує цього. Честолюбивий, інколи марнославний. Керуючи, застосовує адміністративний тиск, «закручує гайки» аж до терору.

Педантичний. Не дозволяє змінювати спланований курс, усуває відхилення від норми, які не співпадають з власними установками у мисленні, поведінці, звичках. Потребує точного дотримування вказівок. Вимогливий. Витривалий, скрупульозний у роботі, проявляючи нетерпимість до розхлябаності, неохайності. Акуратний та зібраний працівник в будь-якій предметній сфері діяльності. У діях відособлений, твердий, ставить перед собою й іншими неймовірно складні вимоги. Не дозволяє вільності у поведінці. Не сприймає тих, хто займається зайвою балаканиною. Глибоко відчуває внутрішній конфлікт. Нетерплячий, тому й прагне якомога швидше позбутися особистого дискомфорту, стає нав’язливим у дріб’язкових причіпках, знущається над іншими, входячи в ситуацію, крушить все, тероризує.

Прагматичний. Чітко знає відповідність предметів їх призначенню, вправно володіє ними. Має вишукані, витончені манери. Вміє створити для інших комфорт у роботі. Концептуальність ЛСІ – це зосередженість й обмірковування різних поглядів щодо конкретних речей. Серйозно обмірковує важливість прийнятої ідеї, намагається зрозуміти потрібність її, щоб якомога швидше втілити у життя, приступити до практичних дій. Вміло доводить свою думку до оточуючих, приймає будь-яку іншу у тому випадку, якщо вона співпадає з власною. Швидко сприймає найпрактичнішу, найактуальнішу теорію, досліджує її, надає нових конкретних форм.

Стоїк. Аскет. ЛСІ не займати витримки. Загартований. Вміє чітко себе підготувати й проявити в складних життєвих ситуаціях.

Cпокійно виконує одноманітну роботу. Долає труднощі, практично оцінючи справу і витрачені сили для виконання роботи, працює стабільно. Входячи у складну екстремальну  ситуацію, не відкладає її вирішення на потім. Розбирається у дрібницях, але, якщо вони надто ускладнюють ситуацію, це виводить ЛСІ з рівноваги, шукатиме серед інших злополучників і винуватців.

Збирає необхідні для роботи факти і, працюючи з ними, рідко робить помилки. Займається лише корисними й практичними справами. Проявляє більшу наполегливість, відчувши користь роботи. Контролює діяльність колективу, підтримує дисципліну, координує чіткість роботи. Знає, в чому полягають обов’язки й не стане від них ухилятись, навіть якщо це потребує значних жертв. Не відкладає роботу на потім, бо є завзятим у негайності її виконання. Не працює на повну силу, якщо не має перед собою чіткого плану.

Легко зосереджує свою увагу, спостерігаючи за предметами. Оберігає ввірену територію, невимушено на ній орієнтується. Потребує активності. Запам’ятовує розташування предметів де б не знаходився, а також обличчя і зовнішній вигляд людей. Орієнтується в предметно-матеріальному світі, оцінює призначення предметів і досконало володіє ними. Складає критичну думку про якість та вартість предметів.


В тему:

Модель психіки ЛСІ - Горький

2. Логіко-сенсорний Інтроверт, (Контролер)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...