Доброслав Велесовий's picture
Доброслав Велесовий
  • Visits: 13
  • Hits: 15

Як знайти своє призначення за 30 хвилин

Світ:

Як знайти справжнє призначення свого життя? Я не кажу про вашу роботу, щоденні обов’язки, або навіть ваші довгострокові цілі. Я маю на увазі справжню причину того, чому ви взагалі тут знаходитеся - основну причину вашого існування.

Можливо, ви досить нігілістична людина і не вірите, що у вас має бути мета і що життя може мати сенс. Це не має значення. Невіра в те, що у кожної людини, зокрема і у вас, є призначення, не перешкоджатиме в його виявленні, так само, як брак віри в силу гравітації не втримає вас від падіння. Все, до чого веде брак віри, це збільшення часу, тож якщо ви один з таких людей, змініть число 30 в назві статті на 60. Ймовірно, якщо ви не вірите в те, що у вас є призначення, ви не будете вірити тому, що написано в цій статті, але навіть у цьому випадку все, чим ви ризикуєте, це одна витрачена година.

Я якось прочитав історію про Брюса Лі, яка допоможе підготувати ґрунт для цієї вправи. Один чоловік попросив Брюса навчити його всьому, що Брюс знав про бойові мистецтва. Брюс узяв дві чаші і наповнив їх водою. "Перша чаша", сказав Брюс, "являє собою всі ваші знання про бойові мистецтва. Друга чаша представляє всі мої знання про бойові мистецтва. Якщо ви хочете наповнити вашу чашу моїм знанням, ви повинні спочатку звільнити чашу свого знання. "

Якщо ви хочете виявити вашу справжню мету в житті, ви повинні спочатку звільнити свій розум від всіх помилкових цілей, які ви засвоїли (включаючи ідею, що ви можете не мати мети взагалі).

То як знайти свою мету в житті? Як дізнатися своє призначення? Є багато способів визначення призначення людини, у тому числі досить складних. Але є один простий спосіб, яким може скористатися будь-яка людина. Чим більше ви відкриті для цього процесу і чим більше ви від нього чекаєте, тим швидше це буде працювати для вас. Але і закритість, сумніви чи уявлення, що це повний ідіотизм і безглузда витрата часу, не будуть повністю перешкоджати виконанню вправи. Просто потрібно більше часу. 

Пошук призначення зводиться до простого алгоритму. Ось що треба зробити:

1. Візьміть чистий аркуш паперу або відкрийте текстовий редактор, де ви зможете друкувати (я віддаю перевагу останньому, тому що це швидше).

2. Напишіть зверху: «Що є моєю справжньою метою в житті?»

3. Напишіть відповідь (будь-яку відповідь), яка виникне у вашій голові. Це не обов'язково має бути повне речення. Коротка фраза теж прекрасно підійде.

4. Повторюйте крок 3, доки не напишете відповідь, яка змусить вас відчути сплеск емоцій. Це - ваша справжня мета.

Це все. Не має значення хто ви - адвокат, інженер або спортсмен. Для деяких ця вправа дасть прекрасний результат. Іншим вона буде здаватися абсолютно дурною. Переважно потрібно 15-20 хвилин, щоб очистити свою голову від всякого безладу і соціальних умовностей про те, що ви думаєте про свою мету в житті. Ваш розум і ваша пам'ять пропонуватимуть помилкові відповіді. Але коли істинна відповідь нарешті з'являється, ви відчуваєте, що вона прибуває до вас абсолютно з іншого джерела.

Для тих, хто глибоко окопався в звичних уявленнях про життя, потрібно набагато більше спроб, щоб викинути всі помилкові відповіді. Можливо, це займе більше години. Але навіть якщо ви чините супротив, то все одно після 100, 200 або можливо навіть 500 відповідей, ви будете вражені відповіддю, яка наповнить вас емоціями. Якщо ви ніколи не робили такої вправи, це може здатися для вас дурним. Вважайте це дурним, але, тим не менш, спробуйте виконати.

У міру проходження через цей процес, деякі з ваших відповідей будуть дуже схожі. Іноді ви можете навіть повторювати попередні відповіді. Потім ви можете поміняти напрям і згенерувати ще 10-20 відповідей на якусь іншу тему. Це непогано. Ви повинні записувати будь-які відповіді, що приходять в голову, до тих пір, поки продовжуєте писати.

У якийсь момент (зазвичай після 50-100 відповідей) якщо ви не бачите результату, у вас може з'явитися бажання закінчити вправу. Ви можете відчути спонукання встати і зайнятися чимось іншим. Це нормально. Подолайте опір і продовжуйте писати. Почуття опору в кінцевому рахунку пройде.

Ви можете також виявити кілька відповідей, які, здається, дають вам міні емоції, але їх недостатньо, щоб випробувати глибокі емоції. Виділіть ці відповіді яскравим кольором, щоб можна було повернутися до них пізніше і згенерувати нові варіанти відповідей. Кожна з них відображає частину вашого призначення, але окремо вони не повні. Коли ви починаєте отримувати такого роду відповіді, це означає, що ви рухаєтесь у правильному напрямку. Продовжуйте рухатися.

Важливо зробити вправу за один раз, без перерви. Якщо ви нігіліст, то не соромтеся починати з відповідей: «я не маю мети» або «життя безглузде». Якщо ви будете продовжувати працювати, то почнете отримувати й інші відповіді.

Коли я зробив цю вправу, а це зайняло приблизно 25 хвилин, я досяг своєї заключного відповіді в кроці 106. Часткові відповіді з'явилися в кроках 17, 39 і 53, а потім все стало ставати на свої місця і остаточно прояснилося через кроки 100-106. Я відчув опір (бажання встати і зайнятися чимось іншим, відчуття, що процес закінчиться невдало, відчуття нетерпіння і роздратування) приблизно в районі кроків 55-60. На кроці 80 я взяв 2-хвилинну перерву, щоб закрити очі, розслабитися, звільнитися від думок, і зосередитися на отриманні відповіді. Це виявилося корисним, так як відповіді, які я отримав після перерви, були набагато яснішими.

Потім була моя заключна відповідь: жити усвідомлено і сміливо, з любов'ю і пристрастю, пробуджувати інших людей.

Коли ви знайдете свою власну унікальну відповідь на питання «чому ви тут», ви відчуєте, що це глибоко резонує з вами. Слова, здається, мають особливою енергією по відношенню до вас. Ви відчуєте цю енергію всякий раз, коли будете їх читати.

Виявлення своєї мети - це досить просте завдання. Більш важким є дотримуватися її на щоденній основі і працювати над собою для того, щоб досягти свого призначення.

Якщо ви хочете запитати, чому ця маленька вправа працює, відкладіть питання до тих пір, поки успішно не виконаєте її. Коли ви це зробите, то, швидше за все, отримаєте свою власну відповідь, чому це працює. Найбільш імовірно, якщо ви запитаєте 10 різних людей, чому це працює (людей, які успішно пройшли через це), то отримаєте 10 різних відповідей, і кожна буде мати своє власне відображення правди.

Очевидно, цей процес не може працювати, якщо ви припините спроби до отримання відповіді. Я оцінюю, що 80-90% людей здатні отримати відповідь менш ніж через годину. Якщо ви дійсно сильно вкоренилися у своїх переконаннях і чините опір процесу, можливо, вам буде потрібно 5 підходів і 3 години, але можна припустити, що більшість таких людей просто припинить спроби раніше чи не намагатиметься зовсім. Але якщо ви читаєте цю статтю, то навряд чи потрапляєте в цю групу.

Автор: Стів Павліна (Steve Pavlina)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Кращий коментар

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Богдан ДуБ каже:
Все чудово, за виключенням "джерела.ru"

Дайте посилання на український аналогічний сайт, тоді поміняю!

Не забувайте, що російськомовними джерелами не треба користуватись коли є альтернатива, а коли її немає, то це тупо обмежувати себе в можливостях. Це вже получається не патріотизм, а фанатизм.

Comments

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Якщо хтось виконає цю вправу, поділіться враженнями!

Я на цю статтю натрапив після того, як подумав, що таку важливу інформацію, як призначення людини в цьому світі, треба діставати десь глибоко з підсвідомості.

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Знайшов трохи часу для цієї вправи. Правда виконував її не за один раз, а за три, по кілька хвилин кожного разу. І головне запитання трохи переформулював, на - яке моє професійне призначення в цьому житті, тобто де або як можу добре заробляти при цьому отримуючи від роботи справжнє задоволення.

Отримав 74 слова (фрази). При чому деякі слова описували загалом тип діяльності (наприклад: поширення, продажі, впровадження), деякі вказували на сферу діяльності, деякі на тип організації в якій хотів би працювати. Тобто писав все що лізло в голову.

Результатами був вражений. Ті речі, які раніше вважав для себе дуже цікавими і добре по них розбираюся, не викликали в мене емоційного резонансу в цій вправі. Натомість проявилася інша сфера діяльності, до якої мої теперішні інтереси тільки трохи торкаються і про яку раніше не думав. Більшість ключових слів, які викликали емоційний резонанс, відносяться саме до неї.

Також я завжди думав, що для мене найкращий варіант бути підприємцем одинаком, щоб ні від кого не залежати і завжди самому приймати рішення. Але під час виконання вправи цей варіант відпав. Натомість потягнуло до великих компаній, але не міжнародних.

Загалом виявилося, що те, чого я хотів розумом досить відрізняється від того, що хоче моя інтуїція. Із 74 слів перші важливі були 10, 12, 13, 16. Після того послідувало дуже багато слів, які пов’язані з моїми сьогоднішніми інтересами, але вони не викликали емоційного резонансу. Проте майже всі слова, які послідували після 54 вже були точними і стосувалися фактично однієї сфери діяльності. Після того, як вже нічого в голову не приходило, припинив вправу. Думаю, що отримав те що хотів в достатній мірі.

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Вітаю!

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Чудова стаття друже Доброслав..Я би ще добавив до статті пояснення того,що в декого із часом розуміння свого призначення може кардинально змінитися..і потрібно буде знову братися за цю чудову вправу...

Вірю в те, що розумію.

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Щож, перевіримо через 7 років.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Моя перша ж відповідь правильна! ;) ;) ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Щасливець :)

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Знаючи, що автор публікації Доброслав, я спочатку приписав йому знайдену в статті мету життя: жити усвідомлено і сміливо, з любов'ю і пристрастю, пробуджувати інших людей. Вияснилося, що це є метою життя Стіва Павліни. Потім прочитав заклик Доброслава поділитися своїми знахідками МЕТИ ЖИТТЯ. Сподівався, що Доброслав цим поділиться з нами першим. То яку ж мету життя ти знайшов, Доброславе?

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Як писав в попередніх коментарях, я визначав не мету свого життя, а професійне призначення в цьому житті. Хоча в принципі, перше і друге пов’язане. Про сферу, в якій мені варто працювати згідно результатів цієї вправи, писати не буду, бо це особисте. Лише можу сказати, що в мене дуже сильний емоційний резонанс викликало слово "впровадження" в значенні впровадження і популяризації чогось нового. Можливо це слово має бути ключовим і в питанні загальної мети мого життя.

Анатолій Висота каже:
Знаючи, що автор публікації Доброслав, я спочатку приписав йому знайдену в статті мету життя: жити усвідомлено і сміливо, з любов'ю і пристрастю, пробуджувати інших людей. Вияснилося, що це є метою життя Стіва Павліни. Потім прочитав заклик Доброслава поділитися своїми знахідками МЕТИ ЖИТТЯ. Сподівався, що Доброслав цим поділиться з нами першим. То яку ж мету життя ти знайшов, Доброславе?
Гринь Братер's picture
0
No votes yet

Я займаюся стратегіями розвитку територіальних громад. Там є місія і стратегічні цілі громади, але алгоритм визначення їх подібний до описаного.
Дякую Доброславе.
П.М. Добре було б визначити місію України на майбутнє.
П.М. 1 Ще над однією задачею прошу помізгувати: місія Людини на цій Землі.

Хай Буде!

Сергій Стецько's picture
0
No votes yet

Це завдання саме для нашої просунутої спільноти Третього Гетьманату.

Ми завжди успішні!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Тепер хоч знаю, чим займається Гринь: Я займаюся стратегіями розвитку територіальних громад. Там є місія і стратегічні цілі громади, але алгоритм визначення їх подібний до описаного. Ше й гарні запитання задає чоловік: П.М. Добре було б визначити місію України на майбутнє.
П.М. 1 Ще над однією задачею прошу помізгувати: місія Людини на цій Землі.
Ось мої відповіді: 1 - Місія України: ФОРМУВАННЯ НОВОГО СВІТОГЛЯДУ ТА НОВОГО СПОСОБІ ЖИТТЯ Й ПОШИРЕННЯ НА ЗЕМЛІ
2 - місія людини на Землі: бути зразковим Божим Учнем і з часом стати Со-Творцем. А тепер запитаю тебе, пане Грине: Що таке П.М.? Які твої відповіді на ці ж запитання?

Богдан ДуБ's picture
0
No votes yet

Все чудово, за виключенням "джерела.ru"

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Так, у нього є там ще багато дуже цікавих публікацій, які стосуються психології, світогляду, релігії та ін. Я 2 дні читав не відриваючись від того сайту. А той російський сайт, який вказаний як джерело статті, подає всі ці публікації на російській, що в будь-якому випадку зручніше для тих хто не знає достатньо англійської.

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Богдан ДуБ каже:
Все чудово, за виключенням "джерела.ru"

Дайте посилання на український аналогічний сайт, тоді поміняю!

Не забувайте, що російськомовними джерелами не треба користуватись коли є альтернатива, а коли її немає, то це тупо обмежувати себе в можливостях. Це вже получається не патріотизм, а фанатизм.

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

А є ще якісь позитивні результати у когось?
І чи є ще бажаючі ними поділитися із читачами НО?