Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 44
  • Hits: 46

У наших очах є "сліпа пляма" - перевірте самі

Не вся область сітківки людського ока чутлива до світла. Нам тільки здається, що ми бачимо все, що потрапляє в поле зору, але насправді в наших очах є «сліпа зона». У цієї зони є спеціальну назву - "сліпа пляма".

Наявність сліпих плям (вони є в обох очах, але у різних людей - у різних місцях) обумовлено будовою очі. Нервові волокна від рецепторів до сліпої плями йдуть поверх сітківки і збираються в зоровий нерв, який проходить крізь сітківку на інший її бік і тому в цьому місці відсутні світлові рецептори.

У наших очах є "сліпа пляма" - перевірте самі


Отже, пропонуємо вам пошукати в очах сліпі плями! Це робиться так: закрийте праве око і лівим оком подивіться на правий хрестик, який обведений кружечком. Тримайте обличчя і монітор горизонтально. Не зводячи очей з правого хрестика, наближайте (або віддаляйте) особа від монітора і одночасно стежте за лівим хрестиком (не перекладаючи на нього погляд). У певний момент він зникне.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
очі
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Все Випадково's picture
0
No votes yet

Нічого собі!

Comments

Все Випадково's picture
0
No votes yet

Нічого собі!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Клас!
Про "сліпу пляму" гарно продемонстровано у к/ф "Чорна діра" (двобій героя Віна Дізеля з таким собі чудиськом). В.Д. синхронно коливався з чудиськом перебуваючи в його "сліпій плямі" і той його не бачив!
Щось подібне можна спостерігати і у поведінці комах, наприклад бджола маючи фасеточну будову ока мусить рухатися, щоб побачити предмет. Отже, хочете, щоб бджола Вас не вжалила - стійте на місці і не відмахуйтесь руками!
П.С. Пане Альберте, до нашої попередньої розмови, цей тест не зло? ;) Посміхнімося :)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)