Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Підготовка до Чебурашки: ФСБ матиме доступ до всієї діяльності користувачів в інтернеті

Інтернет-компанії Росії вже за 2 місяці зобов‘язані будуть передавати ФСБ інформацію про користувачів, у тому числі логіни, паролі та інформацію про активність в екаунті.1 серпня в Росії почне діяти так званий антитерористичний пакет поправок в законодавстві.

Інтернет-компанії протягом півроку зобов‘язані будуть зберігати дані про своїх користувачів і на першу вимогу передавати їх органам, які ведуть оперативно-розшукову діяльність.

Яку саме інформацію хоче отримувати держава від інтернет-компаній, розписано в регламенті ФСБ. Правоохоронним органам потрібно буде передавати практично всю інформація про дії користувача в мережі.

Це ідентифікатор користувача (логін), всі адреси електронної пошти (як основної, так і тієї, що використовується для переадресації), список всіх його контактів, категорії контактів (друзі, передплатники), кількість і обсяг отриманих та переданих користувачем повідомлень, всі зміни в екаунті і спроби його видалення.

Ділитися зі спецслужбами треба буде і даними про те, коли і які саме сторінки соцмереж, інтернет-форумів, блогхостингу відвідують користувачі.

Державу цікавлять навіть назви пристроїв, з яких виходить в інтернет користувач, і які програми і DNS-сервери при цьому використовує.

Спецслужби Росії вирішили, що також їм необхідний доступ до даних про платні послуги, які користувачі купують в інтернет-компаній, включаючи суму і назву платіжної системи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Це тотальний контроль над людиною - спроба буде невдалою.

Comments

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Це тотальний контроль над людиною - спроба буде невдалою.