Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підготовка до Чебурашки: ФСБ матиме доступ до всієї діяльності користувачів в інтернеті

Інтернет-компанії Росії вже за 2 місяці зобов‘язані будуть передавати ФСБ інформацію про користувачів, у тому числі логіни, паролі та інформацію про активність в екаунті.1 серпня в Росії почне діяти так званий антитерористичний пакет поправок в законодавстві.

Інтернет-компанії протягом півроку зобов‘язані будуть зберігати дані про своїх користувачів і на першу вимогу передавати їх органам, які ведуть оперативно-розшукову діяльність.

Яку саме інформацію хоче отримувати держава від інтернет-компаній, розписано в регламенті ФСБ. Правоохоронним органам потрібно буде передавати практично всю інформація про дії користувача в мережі.

Це ідентифікатор користувача (логін), всі адреси електронної пошти (як основної, так і тієї, що використовується для переадресації), список всіх його контактів, категорії контактів (друзі, передплатники), кількість і обсяг отриманих та переданих користувачем повідомлень, всі зміни в екаунті і спроби його видалення.

Ділитися зі спецслужбами треба буде і даними про те, коли і які саме сторінки соцмереж, інтернет-форумів, блогхостингу відвідують користувачі.

Державу цікавлять навіть назви пристроїв, з яких виходить в інтернет користувач, і які програми і DNS-сервери при цьому використовує.

Спецслужби Росії вирішили, що також їм необхідний доступ до даних про платні послуги, які користувачі купують в інтернет-компаній, включаючи суму і назву платіжної системи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це тотальний контроль над людиною - спроба буде невдалою.

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це тотальний контроль над людиною - спроба буде невдалою.