Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 25
  • Hits: 28

Інтуїтивно – етичний інтроверт (ІЕІ) INFP

***

Достоїнства:

- чуйність і увага до людей;

- готовність до компромісів;

- передчуття небезпеки;

- повага до авторитетів.

 

Не можна вимагати:

- вольових якостей;

- пунктуальності, зібраності й організованості;

- постійно високої працездатності;

- уміння аналізувати ситуацію.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Успішно діє там, де потрібно розкручувати, корегувати, шліфувати нові проекти і програми. Помічає те, що інші можуть не помітити. Добросовісний, серйозно ставиться до своєї роботи, хоча трохи уповільнений. Може бути невпевненим у собі, малоініціативним, проте при виконанні конкретного завдання докладає більше зусиль, ніж вимагається. Працює продуктивніше, коли визнають, надають значимості, звеличують. Якщо працює під керівництвом людини, яку не поважає, будь-якими шляхами уникає виконання завдань, бо важко зносить дискомфорт. Чіткий порядок пригнічує, має потребу організації зі сторони інших. Якщо справа набуває гуманного направлення, чіпляє IEI за живе - роботою захоплений: удосконалюється, підвищує професіоналізм. Найкраще виконує роботу, пов’язану з людськими проблемами, легко входить у їх стан. Тонко відчуває норми спілкування й дотримується їх, уявляючи себе на місці іншої людини.

Передбачливий - відчуває перспективні ідеї, плани на майбутнє. Відстежує, наскільки  вміло людина розпоряджається своїм часом і як впливає час на людину. Використовує ці знання у справі (перевіряє, відкидає зайве). Занепокоєний глибокими питаннями. Бажає в усьому бути свідучим. Коли відчуває, що цінностям IEI загрожує небезпека, проявляє сильну причіпливість. Якщо не має повного розуміння проблеми, відчуває внутрішній дискомфорт, стає багатослівним. Поетична натура, прагне до самоосвіти.

Виявляє в людині  не стільки її здібності, скільки недоліки, розуміє протиріччя, які травмують душу людини, її слабкості, безкорисливість, негативність емоцій. Має розвинутий нігілізм - який на недовірі до здібностей людини допомагає відстежити, наскільки людина відповідає своєму призначенню. Знаходить тих, хто міг би проявити наполегливість та волю у досягненні своєї мети. Негативно ставиться до всього загально-прийнятого: традицій, стійких норм.

М’яка, врівноважена, співчутлива людина. Легко та успішно працює з людьми у тому випадку, коли ініціатива спілкування відходить від інших. У знайомому колективі легко спілкується й створює приємну дружню атмосферу. Підлаштовується під емоції інших людей, передбачає їх. Корегує стосунки серед своїх. Прагне найтепліших, найщиріших проявів та повної довіри у розмові. Якщо не отримує цього - страждає. У проханні людям не відмовляє, тягнеться до них. Для ІЕІ спокійні, тихі, приємні слова - найкращий комплімент.

Вміє пристосовуватись до умов, що змінюються. Стриманий, добродушний та уважний до інших. Щоб захистити себе від критики за свою вроджену доброту, може поводитись демонстративно різко і грубо, зайняти непохитну позицію лише для того, щоб продемонструвати характер. Виводить з рівноваги  протилежна точка зору або непогодження з думкою ІЕІ.

Проявляє байдужість, якщо колеги працюють абияк, або не можуть впоратися із завданням, але коли це суперечить особистим інтересам і цінностям ІЕІ, стає вимогливим ще й причіпливим. Із збільшенням сфери впливу збільшується контроль IEI над діяльністю інших. Як тільки опиняється на посаді керівника – приділяє значно більше уваги тому, що відбувається поруч, не помічаючи при цьому, що переходить межі дозволеного. Вносить нервове напруження, коли треба організувати термінову роботу, підвищує тон, в результаті виникає зайва метушня та дезорганізованість.

Ніколи нічого не забуває і не вибачає, але не показує цього, зберігаючи зовнішню добродушність. Глибоко переживає образи. Розповідає про це близьким, щоб вони хоч якось компенсували моральні збитки ІЕІ. Якщо обстановка на робочому місці накаляється, стає пасивним, похмурим, з раптовими вибухами критики. І ця критика може винести на поверхню давно минулі обставини, які не стосуються даного моменту.


В тему:

Модель психіки ІЕІ - Єсенін, Тутанхамон

2. Інтуїтивно-етичний Інтроверт, (Лірик)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...