Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

500 австралійців приєдналися до першого у світі колективного позову щодо травм від вакцини проти COVID

Категорія:

Світ:

Доктор Мелісса МакКенн (Melissa McCann) зібрала понад 110 000 доларів на краудфандинг справи, яка звинувачує австралійський уряд у недбалості, пов'язаній зі схваленням та моніторингом вакцин проти COVID-19. Щонайменше 500 австралійців вже приєдналися до «знакового» колективного позову проти австралійського уряду, поданого цього тижня, і регуляторний орган з лікарських засобів вимагає відшкодування збитків для тих, хто, як стверджується, постраждав або втратив близьких внаслідок застосування вакцин проти COVID-19.

1.jpg

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Позов звинувачує уряд Австралії, Управління з контролю за лікарськими засобами (TGA), Департамент охорони здоров'я та догляду за людьми похилого віку, а також низку високопосадовців у недбалості, пов'язаній зі схваленням та моніторингом вакцин проти COVID-19, порушенні законних обов'язків та зловживанні державною службою – вказується у статті на сайті The Defender News. Позов було подано до Федерального суду Австралії, реєстр Нового Південного Уельсу.

Згідно з позовом, відповідачі схвалили вакцини «без належної або обґрунтованої доказової чи логічної бази, яка б дозволила обґрунтовано визначити, що вакцини є безпечними, ефективними та мають позитивний профіль співвідношення ризиків та переваг».

Наталія Стрійланд, юрист, яка подала позов, зазначила у своїй заяві:

«У позові стверджується, що Управління з контролю за лікарськими засобами не виконало свій обов'язок щодо належного регулювання вакцин проти Covid-19, що призвело до значної шкоди та збитків для австралійців». У позові зазначається, що уряд «діяв недбало, схвалюючи вакцини, а також не відкликав їх», попри «відомі докази» ризику. «Австралійці, які зазнали серйозних несприятливих наслідків після вакцинації проти Covid-19, запрошуються до участі в цьому колективному позові», – сказала Стрійланд. Представник Департаменту охорони здоров'я та догляду за людьми похилого віку заявив, що департамент «знає» про позов і що «оскільки справа знаходиться на розгляді в суді, подальші коментарі недоречні».

Колективні позови забезпечують «шлях до правосуддя» для людей, які можуть не мати ресурсів для самостійного подання судового позову, зазначила Елісон Бевеге, журналістка, яка писала для Reuters і Daily Mail, у своєму дописі на Substack від 26 квітня. Постраждалих від вакцин проти COVID-19 «ігнорують, цькують, принижують і маргіналізують», – додала Бевеге. Доктор Мелісса МакКенн, лікар загальної практики, яка також має диплом алерголога, зібрала понад 110 000 доларів для краудфандингу справи. МакКенн прокоментувала позов у своєму Твіттері.

Також, за словами МакКен, колективний позов був необхідний, оскільки федеральна програма компенсації шкоди від вакцинації в Австралії – Програма компенсації шкоди від вакцинації проти COVID-19 – «не відповідає своєму призначенню» і залишила багатьох постраждалих від вакцинації австралійців «без підтримки» після того, як їм було обіцяно «справедливу і доступну» компенсацію.

Станом на 12 квітня Служба соціального забезпечення Австралії отримала 3 501 заяву і виплатила 137 компенсацій на загальну суму понад 7,3 мільйона доларів, при цьому 2 263 заяви все ще перебувають на стадії розгляду, а 696 не підлягають виплаті, повідомляє news.com.au. Для порівняння, уряд США станом на 1 квітня схвалив перші три виплати людям, які постраждали від вакцин проти COVID-19, на загальну суму 463489 доларів США. З початку пандемії американці, які заявляють про травми, пов'язані з вакцинами проти COVID-19 та іншими контрзаходами, подали 11 425 запитів на отримання компенсації.

Раніше в лютому МакКенн розповіла «переповненим залам, заповненим тисячами австралійців» про те, як TGA та її керівництво приховували від громадськості смертельний міокардит, спричинений вакциною, зазначив Пітер МакКаллаф (Peter McCullough), доктор медицини, доктор філософії, сертифікований кардіолог та лікар-інтерніст. «TGA встановила, що кілька молодих раніше здорових дітей померли від міокардиту, спричиненого вакциною проти COVID-19. Відредаговані листи від TGA до МакКенн вказували на ці факти та визнання навмисного приховування», – сказав МакКаллаф.

Серед тих, кого представляє позов, – мельбурнський вчитель Гарет О'Грейді, раніше здоровий батько двох дітей, який до того, як йому зробили перше щеплення від Pfizer у липні 2021 року, займався бігом, футболом, крикетом і тенісом. «Через шість днів після [вакцинації] у мене раптово почався біль у грудях, задишка, лихоманка, озноб, пітливість» - розповів він Всесвітньому альянсу свободи. «Я ніколи не знав, що таке серцевий напад». 41-річний О'Грейді був терміново доставлений до лікарні, де йому поставили діагноз «перикардит, викликаний вакциною». Він сказав: «Врешті-решт мені зробили операцію на відкритому серці, щоб видалити перикард, який запалився і прилип до мого серця. Це дуже серйозно».

Усі керівники різних відділень, кардіологічних, ревматологічних, кардіоторакальних, збиралися на консиліуми, щоб сказати: «Ми спробували це, який наступний крок для цього рецидивуючого перикардиту, при якому ми не можемо контролювати біль?». Це було непросте рішення. Вони сказали: «Нічого не працює – це те, що ми можемо запропонувати». О'Грейді, який сказав, що він «за науку» і ніколи не був «антивакцинатором», вважає, що уряд надав «дезінформацію про безпеку» вакцин. «Було багато, знаєте, «Ми не повинні лякати громадськість в рамках розгортання вакцинації, тому давайте не будемо афішувати ці речі», – сказав він в інтерв'ю news.com.au. «Було велике, навмисне приховування інформації – це не дає людям інформованої згоди».

Наші інтереси: 

Правда рано чи пізно стане відомою, а брехня всесвітнього масштабу про «користь вакцинації» буде викрита. Громадськість отримає до неї імунітет, який потрібен для творення цивілізації нової Золотої ери, де люди будуть здорові, чесні та шляхетні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Можливо, він хотів сказати, що раніше був прихильником вакцинації та щиро вважав, що вона корисна, але особистий досвід його переконав у протилежному і відкрив очі на це зло.

Співтворець Незмінний wrote: О'Грейді... сказав, що він «за науку» і ніколи не був «антивакцинатором». Виходить, що навіть ті, хто постраждав унаслідок ін'єкцій самі-знаєте-чого, мусять виправдовуватись, мовляв вони "за науку". Нащо це робиться? Щоб не

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

О'Грейді... сказав, що він «за науку» і ніколи не був «антивакцинатором». Виходить, що навіть ті, хто постраждав унаслідок ін'єкцій самі-знаєте-чого, мусять виправдовуватись, мовляв вони "за науку". Нащо це робиться? Щоб не вносити неспокій у ряди прихильників нової релігії, щоб "не спокушати" неофітів?
Сумно, коли людина виправдовується, але кожен це робить із тих чи інших причин.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Можливо, він хотів сказати, що раніше був прихильником вакцинації та щиро вважав, що вона корисна, але особистий досвід його переконав у протилежному і відкрив очі на це зло.

Співтворець Незмінний wrote: О'Грейді... сказав, що він «за науку» і ніколи не був «антивакцинатором». Виходить, що навіть ті, хто постраждав унаслідок ін'єкцій самі-знаєте-чого, мусять виправдовуватись, мовляв вони "за науку". Нащо це робиться? Щоб не

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Схоже на те. Зайвий раз переконуюся, що суперечки про щеплення - це не моє. Зрештою, щасливі скромні, бо не сперечаються.

Поки дихаю - сподіваюсь!