Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 8

Продажна наука: погляд на темну сторону наукового та фармацевтичного комплексів, ковідну аферу та глобальний контроль

Категорія:

Світ:

Новий документальний фільм Гері Нулла "Наука напрокат" (Science for Hire) висвітлює деякі найгостріші наукові проблеми, що загрожують здоров'ю та добробуту американського суспільства. Багаторічна системна корупція в медичних організаціях і медичних школах, федеральних регуляторних органах і академічних журналах призвела до того, що у світі панує псевдонаука і дезінформація.

Виборні посадові особи та засоби масової інформації захоплюються тими, хто більше заплатить, а ті, хто наважується виступати проти істеблішменту, піддаються нападам, часто руйнуючи при цьому свою кар'єру, йдеться у статті д-ра Джозефа Мерколи (Dr. Joseph Mercola) на the Defender.

Фільм охоплює широкий спектр тем – від корупції в Національному інституті алергії та інфекційних захворювань (NIAID) Ентоні Фаучі, підручному Національного інституту охорони здоров'я (NIH), – до опіоїдної епідемії.

У 2003 році Гері Нулл, доктор медичних наук, був співавтором сенсаційної статті "Смерть від медицини", в якій описав, як традиційна американська медична система стала провідною причиною смертності та травматизму в США № 1, забираючи життя майже 783 936 людей щорічно.

Зараз Нулл є виконавчим продюсером фільму "Наука напрокат", який висвітлює деякі з найбільш критичних наукових проблем, що загрожують здоров'ю та добробуту населення США.

Через давню системну корупцію в медичних організаціях і медичних школах, федеральних регуляторних органах і наукових журналах, "ми входимо у світ, де править псевдонаука і дезінформація".

У фільмі наголошується, що уряди та фармацевтична індустрія не відокремлені один від одного, вони діють, як зазначається у фільмі, "пліч-о-пліч... для встановлення нерегульованого глобального режиму, "Великого перезавантаження", який буде диктувати, що ми можемо їсти, які медичні втручання дозволені, а які заборонені, а також винагороди та покарання, які законодавчо визначають наш вибір".

Трейлер до фільму Science For Hire

Медична система США з самого початку захоплена Біг фармою (Big Pharma). Багато з найпотужніших стратегій охорони здоров'я не потребують грошей або можуть бути реалізовані дуже дешево. Проте, ці природні стратегії не тільки не викладаються у звичайних медичних школах, але, якщо ви йдете проти стандартних, фармацевтичних варіантів лікування, ви можете бути звинувачені, можете отримати догани або у вас можуть відібрати медичну ліцензію.

Цей процес остракізму природних методів лікування почався ще в 1910 році з виходом звіту Флекснера, який був написаний на замовлення Фонду Карнегі. Звіт Флекснера по суті ліквідував майже всі форми натуральної медицини, оскільки вона була конкурентом новому класу фармацевтичних препаратів, в першу чергу, отриманих з нафти та нафтопродуктів, за яким стояв Джон Рокфеллер.

Отже, інфільтрація Біг фарми в регуляторні органи та органи охорони здоров'я налічує понад 100 років з моменту створення Фонду Рокфеллера в 1913 році. Всього за два роки до цього "Standard Oil Company" Рокфеллера була визнана необґрунтованою монополією і розділена на 34 компанії, якими стали "Exxon", "Mobil", "Chevron", "Amoco", "Marathon" та інші. Однак цей розпад лише збільшив статки Рокфеллера, а створений ним фонд під його ім'ям був визнаний "загрозою майбутньому політичному та економічному добробуту нації".

Фонд у партнерстві з Ендрю Карнегі та педагогом Абрахамом Флекснером поставив собі за мету централізувати медичну освіту в США, орієнтуючи її на "мікробну теорію" хвороби, яка стверджує, що мікроби несуть виключну відповідальність за хвороби та вимагає використання фармацевтичних препаратів для боротьби з цими мікроорганізмами.

Маючи цей наратив на руках, Рокфеллер фінансував кампанію з консолідації основної медицини, прийняття філософії зростаючої фармацевтичної промисловості та усунення її конкурентів.

"Хрестовий похід" Рокфеллера спричинив закриття більш ніж половини медичних шкіл США, сприяв зневазі громадськості та преси до гомеопатії, остеопатії, хіропрактики, дієтології, холістичних, функціональних, інтегративних та природних ліків, а також призвів до ув'язнення багатьох практикуючих лікарів.

Повну історію можна знайти в книзі Роберта Ф. Кеннеді-молодшого "Справжній Ентоні Фаучі".

У статті "Наука напрокат" зазначається:

"Близько 100 років тому в Сполучених Штатах все дійсно почало змінюватися. Ми переходили від аграрної економіки до індустріальної.

Титани промисловості дуже хотіли мати можливість контролювати світову фінансову систему в цілому. Коли Рокфеллери захопили алопатичну медицину, в США існувало багато видів медичної освіти.

Були лікарі-гомеопати, були лікарі-натуропати, які використовували природні ліки для лікування, і вони мали дуже хороші результати. Після того, як Рокфеллери захопили систему, вони закрили ці школи, і вони тільки просували продаж своїх ліків.

У 1930-х роках FDA (Управління контролю за продуктами та ліками) стало монстром

Приблизно в той час, коли Фонд Рокфеллера набирав обертів, існували серйозні проблеми з м'ясопереробною галуззю та харчовою промисловістю в цілому. Антисанітарія на м'ясокомбінатах була нормою, а отруйні консерванти та барвники широко використовувалися в продуктах харчування. Ліки також неправдиво рекламувалися як панацея від усіх хвороб і часто містили токсичні інгредієнти.

Управління контролю за продуктами та ліками США (FDA) було створено у 1930-х роках для вирішення багатьох з цих проблем і "було продано народу Сполучених Штатів як агентство, яке збиралося захистити його постачання продуктів харчування і ліків", зазначається у фільмі.

"У харчовій промисловості відбувалося багато зловживань, і FDA було створено, щоб виправити цю проблему", – додав Вільям Фалун, директор Фонду продовження життя. – "Вони еволюціонували до регулювання ліків, медичних виробів, і на даний момент вони регулюють практично все, що потрапляє в людський організм".

Як сказав Джонатан Еморд, юрист-конституціоналіст і автор книги "Відновити республіку", до 1938 року, "FDA перетворилася на монстра. І з того моменту воно росло, як на дріжджах, аж до 60-х років, коли воно отримало юрисдикцію над безпекою та ефективністю ліків".

У 1938 році за часів Франкліна Рузвельта був прийнятий Закон про харчові продукти, ліки та косметику, який надав FDA повноваження регулювати медичні вироби та косметику, а також встановлювати стандарти для харчових продуктів.

По суті, FDA призначало себе експертом. У 1962 році була прийнята поправка, яка розширила повноваження FDA не тільки на регулювання безпеки ліків, а й на ефективність нових препаратів.

Еморд зауважив: "На той момент FDA значною мірою перебувала в полоні індустрії. FDA не проводить жодних клінічних випробувань ліків самостійно. Вона повністю покладається на інформацію, яку їй надають фармацевтичні компанії. Пересічній людині це може здатися грубим конфліктом інтересів. Насправді так воно і є".

Лемон МакГенрі, почесний професор філософії та біоетики Університету штату Каліфорнія, Нортрідж, пояснив:

"Нам потрібне незалежне тестування, щоб вивести клінічні випробування з-під контролю фармацевтичної індустрії. Це має бути відповідальністю уряду та університетів, а не фармацевтичної індустрії, яка випробовує свої власні продукти. Це прислів'я про лисицю, яка охороняє курник. Те, що ми маємо, це корумпованість системи. І особливо тривожним є те, що регуляторні органи держави нічого з цим не роблять".

АМА, ВООЗ, NIH, CDC під контролем великої фармакології

Американська медична асоціація (AMA) лише сприяє корупції в галузі охорони здоров'я, оскільки продає фармацевтичній індустрії списки, які показують, які ліки виписують певні лікарі. Велика фарма може винагороджувати лікарів, які виписують найдорожчі ліки.

МакГенрі продовжив:

"Олігархія корпорацій тут по суті узурпувала заповітні інститути демократії, які включають в себе стримування і противаги в системі, а також наукову доброчесність. Так хто ж дбає про наукову доброчесність?"

У фільмі також знято інтерв'ю з доктором Полом Маріком, лікарем-реаніматологом, який раніше працював у лікарні Сентара Норфолк у Східній Вірджинії та відомий своєю роботою над створенням "Коктейлю Маріка", що значно знижує рівень смертності від сепсису за допомогою недорогих, безпечних, непатентованих ліків.

Він зайшов так далеко, що закликав до повного усунення Великої фарми з рівняння, що вона дорівнює захисту громадського здоров'я в усьому світі:

"ВООЗ повинна бути там, щоб представляти інтереси людей на цій планеті. Це їхня робота. Але, на жаль, ВООЗ [Всесвітня організація охорони здоров'я], NIH, CDC [Центри з контролю та профілактики захворювань] знаходяться під сильним впливом Великої фарми. Тому я думаю, що ми повинні йти до того, щоб Велика фарма була вилучена з цього рівняння. Велика фарма є найбільшим спонсором лобістів. Вони контролюють засоби масової інформації, вони контролюють пресу. Таким чином, вони придушують свободу слова, наукові дослідження, наукову доброчесність. Я думаю, що COVID виявив найгірше в цьому відношенні. І я думаю, що настав час, щоб ці організації повернулися до заявленої цілі, до тої фундаментальної роботи, щоб забезпечити найкраще здоров'я людям на цій планеті. І що комерція не повинна бути рушійною силою цього".

Результатом є те, що наукова свобода та академічна свобода є міфами. "NIH вступає в контрактні відносини з компаніями, які, як тільки вони патентують ліки, NIH отримує певну частину доходу. Таким чином вони заробляють великі гроші на цих запатентованих препаратах і на їх розробці, у тому числі на вакцинах", – сказав Марік.

За словами Роберта Кеннеді-молодшого, FDA отримує 45% свого річного бюджету від фармацевтичної промисловості, у той час, як ВООЗ отримує близько половини свого бюджету з приватних джерел, таких як Big Pharma та її фонди.

Крім того, CDC (Центр контролю хвороб) володіє 56 патентами на вакцини і щороку купує та розподіляє вакцини на суму 4,6 мільярда доларів США, що становить понад 40% її загального бюджету. З таким рівнем корпоративного захоплення, як вони можуть дбати про найкращі інтереси громадськості?

Опіоїдна епідемія розкриває справжні мотиви наркоіндустрії

За останні два-три десятиліття, особливо, у випадку з препаратами-блокбастерами, пояснив МакГенрі, було продано багато ліків, де "співвідношення ризику і користі не на користь прийому препарату".

У багатьох випадках люди, які не повинні були приймати ліки або вакцинуватися, в кінцевому підсумку мали серйозні побічні ефекти після прийому ліків або вакцин, наприклад, таких як вакцина проти папіломавірусу, які їм насправді не були потрібні.

Опіоїдна епідемія є прекрасним прикладом. У всьому світі 40,5 мільйонів людей борються з опіоїдною залежністю, глобальна поширеність якої становить 510 випадків на 100 000 людей. Опіоїди мають дуже високий рівень залежності, оскільки вони змушують мозок вивільняти ендорфіни, які не тільки полегшують біль, але й створюють відчуття задоволення та благополуччя.

Коли приємні відчуття зникають, бажання відтворити їх, приймаючи більше таблеток, може бути сильним, але незабаром розвивається толерантність, і для отримання такого ж гарного самопочуття необхідна ще більша доза.

Вживання опіоїдів протягом всього лише п'яти днів збільшує ризик тривалого вживання, і багато людей, які починають приймати препарати від болю в спині або іншого хронічного болю, в кінцевому підсумку стають залежними.

За оцінками, від 21% до 29% людей, яким прописують опіоїди від хронічного болю, зловживають ними, а у 8%-12% розвивається розлад від вживання опіоїдів. Багато хто також переходить до вживання героїну; за оцінками, 80% споживачів героїну спочатку зловживали рецептурними опіоїдами.

На жаль, опіоїди продовжують виписувати у випадках, коли замість них можна було б використовувати менш залежні ліки. При цьому пацієнти часто не знають про справжню залежність від цих препаратів, вважаючи, що вони безпечні, оскільки їх виписує лікар.

З жовтня 2019 року по жовтень 2020 року в США було зареєстровано 91 862 випадки смерті від передозування, що показує збільшення на 30% за 12 місяців.

На опіоїди, включаючи оксикодон, гідрокодон і морфін, припадає більшість смертей – 68 399, за ними йдуть синтетичні опіоїди, такі як фентаніл і трамадол.

Компанія Purdue Pharma, виробник OxyContin, та її власники – родина Саклерів – виплатять до 12 мільярдів доларів США в рамках мирової угоди з 23 штатами за свою відповідальність за початок та підтримання опіоїдної епідемії.

І це – лише один приклад. Інші препарати-блокбастери, такі як Vioxx та статини, також були причетні до побічних реакцій, в тому числі смертей, а їхні виробники були засуджені за шахрайський маркетинг.

Пандемія COVID: кульмінація цензури та контролю

У другій частині фільму детально розповідається про широкомасштабну цензуру та корупцію, які мали місце під час пандемії COVID-19.

У той час як ефективні методи лікування применшувалися, а ті, хто намагався їх застосувати, піддавалися остракізму, вакцинація від COVID-19 нав'язувалася населенню, в тому числі дітям – групі населення з низьким ризиком зараження вірусом і високим ризиком шкоди від неї.

Дослідження показали, що вакцинація від COVID-19 має такі наслідки, як міокардит, зниження фертильності (плодючості), ризик викидня та зміни в менструальному циклі жінок. Як заявив патологоанатом д-р Роджер Ходкінсон: "Якщо внаслідок цього виникають проблеми з фертильністю, це може бути найбільш гротескною помилкою, яка коли-небудь була зроблена в історії медицини".

Рак також є можливою причиною, оскільки лікарі заявляють, що їхні пацієнти вийшли з ремісії після багатьох років незабаром після отримання уколів.

"У нас зараз так багато фундаментальних питань в біології, які потребують відповідей. Ці продукти зараз знаходяться в організмах 5 мільярдів людей", – зазначила Джессіка Роуз, аналітик даних та докторант-дослідник.

Прокладаючи шлях до глобального контролю

На даний момент, незважаючи на те, що ВООЗ не має достатньої кваліфікації для прийняття глобальних рішень у сфері охорони здоров'я, вона намагається перехопити контроль над глобальним моніторингом пандемії та реагуванням на неї через розробку нового договору про пандемію.

Про це повідомляє Бен Свон з "Правди в медіа":

"ВООЗ знаходиться на шляху до того, щоб майже всі західні країни підписали цю угоду про готовність до пандемії, яка надасть ВООЗ абсолютну владу над глобальним біозахистом, наприклад, право впроваджувати цифрову ідентифікацію, паспорти вакцинациї, обов'язкову вакцинацію, обмеження поїздок по всьому світу, стандартизовану медичну допомогу та багато іншого. Цей договір включає 190 країн і буде юридично зобов'язуючим. Якщо оголошується пандемія, ВООЗ перебирає на себе глобальне управління охороною здоров'я в умовах пандемії. Більше того, ВООЗ матиме повний контроль над тим, що називається пандемією. Вони можуть диктувати, як лікарі можуть реагувати, які ліки можуть і не можуть бути використані або які вакцини схвалені. І це для всієї земної кулі, а не тільки для однієї країни".

Білл Гейтс також створює для ВООЗ команду з реагування на пандемію, яка отримала назву "Глобальна команда з реагування на епідемію та мобілізації", або GERM. Ця команда складатиметься з тисяч експертів з питань захворювань, що належать до компетенції ВООЗ, і буде здійснювати моніторинг країн та приймати рішення про те, коли необхідно призупинити громадянські свободи, щоб запобігти поширенню хвороби.

Свон продовжив: "Білл Гейтс оголосив про створення німецької команди по боротьбі з пандемією, яка буде стежити за суверенними державами і вирішувати, коли їм потрібно призупинити громадянські свободи, змусити людей носити маски і закрити кордони. За словами Гейтса, глобальна команда буде складатися з близько 3 тисяч експертів з хвороб, що знаходяться в компетенції [ВООЗ], і буде отримувати близько 1 мільярда доларів на рік у вигляді фінансування".

Усі ці зусилля – управління агентствами охорони здоров'я, захоплених промисловістю, дослідження з метою отримання прибутку, маніпулювання засобами масової інформації, падіння авторитету науки, пропаганда і створення договорів про "готовність до пандемії" – спрямовані на досягнення однієї мети – забезпечення глобальної влади.

Це новий засіб для здійснення глобальної економічної та політичної влади, зазначається у фільмі. Це – реальність, яка стоїть за всім цим, і нам потрібно прокинутися.

Вперше опубліковано на сторінці доктора Мерколи на Substack.

Відео про фільм

Наші інтереси: 

Все більше і більше підтверджень того, про що ми спочатку здогадувалися, а тепер знаємо. Про це мають знати всі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи