Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністр закордонних справ Китаю запевнив Лаврова про підтримку Пекіном “Росії під лідерством Путіна”

Категорія:

Про це йдеться у комюніке, опублікованому китайською стороною. Розмова міністрів відбулася 27 жовтня. Пекін відзначає привітальний лист Путіна Сі Цзіньпіну у зв’язку з його переобранням головою Компартії, що показує “високий рівень взаємної довіри й підтримки між Китаєм і Росією”.

22102803.jpg

Foreign Ministry Spokesperson Wang Wenbin’s Regular Press Conference on October 28, 2022

“Китайська сторона також твердо підтримуватиме російську сторону під лідерством президента Путіна у тому, щоб об’єднувати російський народ для подолання труднощів, усунення проблем, реалізації стратегічних цілей розвитку та стверджувати статус Росії як великого гравця на міжнародній арені. Китай та Росія мають легітимне право реалізувати свій шлях розвитку… Будь-які спроби заблокувати прогрес Росії та Китаю приречені на невдачу”, – зазначає Пекін у комюніке, яке цитує “Європейська правда”.

Також висловлюється бажання поглиблювати взаємодію з Москвою на усіх рівнях “на користь обом країнам та народам та більшій стабільності у хаотичному світі”.

У комюніке згадують, що в розмові йшлося у тому числі про Україну, але без будь-яких деталей.

На сайті МЗС Китаю йдеться про заяву Путіна, що для США "неправильно підривати свої відносини з Китаєм через тайванське питання". Путін також заявив, що Тайвань є невід'ємною частиною Китаю. МЗС Китаю пише, що вони глибоко цінують заяву президента Путіна.

Отже, бачимо, що ця парочка почала робити "послугу за послугу": ми підтримуємо вас за те, що ви підтримуєте нас.

Нагадаємо, місяць тому Сполучені Штати застерегли Китай від допомоги Росії.

У червні Китай закликав США та НАТО почати переговори з Росією, щоб закінчити війну в Україні, а Москва вимагала від Пекіна збільшити допомогу.

Наші інтереси: 

Ставитися з великою обережністю до Китаю. Ми неодноразово писали про те, що Китай не є і не може бути союзником України, а також про те, чим загрожує Україні зближення з Китаєм, що відбувалося протягом останніх років перед війною. Після восьми місяців мовчанки або вдавання, що вони не бачать російсько-української війни та воєнних злочинів РФ, Китай нарешті висловився. Але що буде насправді? Ми ж знаємо про азійську хитрість і підступність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Водночас Китай проголосив концепцію двополярного світу, хоча раніше просував концепцію багатополярності. Двополярний світ – це світ без Росії. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Водночас Китай проголосив концепцію двополярного світу, хоча раніше просував концепцію багатополярності. Двополярний світ – це світ без Росії. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

По ділам вашим, а слова це коливання повітря. Побачимо які реальні кроки будуть

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Китай має свої стратегічні інтереси щодо росії, які не афішує. Але їх видно по поступовій колонізації "Усурійського краю". Головне, що Китай дозволив своїм громадянам-чоловікам подвійне громадянство. Вони переселяються в росію, вступають в шлюби, народжують дітей, займаються господарською діяльністю. Поступово виникають і розширюються цілі китайські спільноти... І з часом виникне величезний край, населений переважно китайцями (національність дітей визначається по батьку). А тоді, керуючись "правом на самовизначення", проголошеним ООН, китайці можуть шляхом референдуму проголосити "Народну республіку")
/"новоросією", "днр","лнр" росія створила прецедент, який може вдарити по ній самій!/
Китай має величезний військовий потенціал, включно з ядерною зброєю та засобами її доставки! Нагадаю, що Китай не скорочував свій ядерний і ракетний потенціал, як це робили США і ссср, оскільки не був учасником відповідних договорів.
Ну, а людські резерви у Китаю величезні. Додаткова мобілізація до лав Народної армії Китаю (НАК) чисельністю 10-15 мільйонів не представляє великої проблеми.
***
Майбутній світ Китай бачить двополярним: Китай і США з відповідним розподілом сфер впливу на інші регіони і країни. Для росії, зрозуміло, відводиться роль сировинного постачальника китайської економіки. Російсько-українська війна вже привела до втрати росією важливих позицій у Європі по експорту нафти і газу. Днями Великобританія вустами нового прем'єр-міністра винесла черговий санкційний вердикт: з 1 січня 2023 року забороняється імпорт російського зрідженого газу!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Роль росії зводиться до сировинного придатку, а не партнера, друга, соратника чи союзника Китаю, вважає директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик:

"Двополярність по-китайськи означає, що мають бути створені сфери відповідальності, де будуть уникати конфліктів та локалізовувати їх, і ця система відносин забезпечить баланс і стабільність у світі.

Для решти світу це означатиме, що якщо ти потраплятимеш у «китайський світ», ти будеш чітко квотований, лімітований, твоє місце буде виписано, з точки зору інтересів Китаю, ти будеш вмонтований у його систему виробництва та економіку".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!