Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китай закликав США та НАТО почати переговори з Росією, щоб закінчити війну в Україні

Категорія:

Китайський міністр оборони Вей Фенхе заявив, що Пекін зацікавлений у якнайшвидшому припиненні війни в Україні. Про це він повідомив, виступаючи на щорічній конференції з безпеки "Діалог Шангрі-ла" у Сінгапурі.

22061303.jpg

Міністр оборони Китаю Вей Фенхе. Фото: reuters.com

Міністр оборони Китаю вважає, що переговори між НАТО та РФ зможуть покласти край війні в Україні, і переконаний, що США і НАТО мають провести переговори з РФ, «щоб створити умови для якнайшвидшого припинення вогню». Водночас він наголосив, що Китай не має ніякого пакту з Росією, пише Укрінформ.

«Це партнерство, а не союз, - сказав він. Відносини з Росією й далі розвиватимуться. Ми не надавали Росії ніякої військової чи матеріальної підтримки (під час війни проти України)».

За його словами, Китай поважає суверенітет і територіальну цілісність усіх країн. Водночас більшість промови міністра стосувалася відносин Китаю і США.

«Ми просимо американську сторону припинити очорняти та стримувати Китай. Припинити втручатися у внутрішні справи Китаю. Двосторонні відносини не можуть покращитися, поки американська сторона не зробить цього», – заявив він, критикуючи політику Вашингтона в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Раніше ми писали, що Москва вимагає від Пекіна збільшити допомогу. У Китаї вигадують шляхи допомоги РФ в обхід санкцій Заходу.

 

Наші інтереси: 

Де і з ким буде Китай для України дуже важливо. Тож стежимо за діями хитрих та безпринципних китайців, які дбають тільки про свої інтереси й кинуть навіть свого союзника (Росію), якщо їм це буде вигідно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Наразі відчувається що цей союз Париж-Берлін-Москва-Пекін і надалі робить все можливе для протистояння США, а Україна лише камінчик на їх дорозі.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Наразі відчувається що цей союз Париж-Берлін-Москва-Пекін і надалі робить все можливе для протистояння США, а Україна лише камінчик на їх дорозі.