Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сполучені Штати застерегли Китай від допомоги Росії

Категорія:

Держсекретар США Ентоні Блінкен у розмові з міністром закордонних справ Китаю Ваном Ї наголосив на тому, що США засуджують війну Росії проти України й нагадав про наслідки, які можуть настати, якщо КНР підтримуватиме вторгнення Москви до суверенної держави.

ezgifcom-gif-maker18.jpg

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Китаю Ван Ї провели зустріч в п'ятницю 23 вересня (David 'Dee' Delgado/Pool Photo via AP)

Про це повідомили в Державному департаменті США після зустрічі високопосадовців.

Блінкен також наголосив на необхідності зберігати відкриті канали спілкування і відповідально ставитись до двосторонніх відносин, "особливо в часи напруги".

Зустріч відбулась на полях засідання Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Напередодні Блінкен та Ї виступили з промовами на засіданні Ради Безпеки ООН. Блінкен різко засудив агресію Росії, а також так звані "референдуми", спрямовані на спробу анексії української території Росією.

Ван Ї висловив занепокоєння через війну в Україні та заявив, що "потрібно поважати суверенітет та територіальну цілісність всіх країн", а також принципи Статуту ООН.

Минулого тижня у Вашингтоні відбувся з'їзд Міжпарламентського альянсу стосовно Китаю. Делегати 30 країн говорили про те, що перемога України у війні може відвернути війну Китаю проти Тайваню, нагадує Голос Америки.

«Якщо ми доведемо, що можемо виграти цю війну [війну Росії проти України], об’єднатись, якщо ми доведемо, що не схилимось перед Росією, це означає, що Китай може переглянути плани вторгнутися на Тайвань. Ми показуємо США, що мусимо допомагати Україні не просто тому, що так правильно зі здорового глузду та сумління, але це прагматичний вибір – щоб уникнути війни через сім років», –заявила учасниця з'їзду, депутат литовського Сейму Довіле Шакалене.

Наші інтереси: 

На сьомому місяці війни Китай, здається, визначився, що не буде "дружити" з Росією попри їхній геополітичний союз. В червні Москва вимагала від Пекіна збільшити допомогу. Китай шукав шляхи допомоги РФ в обхід санкцій Заходу і закликав США та НАТО почати переговори з Росією, щоб закінчити війну в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ми живемо а часи брехні. Китай обманює, так як і росія.

Коментарі

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Ми живемо а часи брехні. Китай обманює, так як і росія.