Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліваки розбушувались: екоактивістки залили томатним супом картину Ван Гога в Лондоні на знак протесту

Категорія:

Так вони вирішили звернути увагу на бездіяльність влади щодо проблеми вартості життя та кліматичних змін. Активістки з групи Just Stop Oil кинули банку томатного супу на одну з найвідоміших картин у світі – «Соняшники» Вінсента Ван Гога 1888 року.

22101501.jpg

Photo: Just Stop Oil

Just Stop Oil опублікувала заяву, в якій говориться, що група «вимагає від уряду Великої Британії зупинити всі нові нафтогазові проєкти», пише The Art Newspaper.

У заяві додають: «Сьогоднішня акція відбувається після двох тижнів тривалого громадянського опору прихильників Just Stop Oil. Акт стався у відповідь на бездіяльність уряду щодо кризи вартості життя та кліматичної кризи».

У липні активісти Just Stop Oil приклеїли себе до знаменитої картини «Віз для сіна» (The Hay Wain) Джона Констебла (1821) у Національній галереї. Об’єктами нападу також стали інші музеї у Великій Британії та Ватикані, у тому числі художня галерея Келвінгроув і музей у Глазго, Манчестерська художня галерея та Королівська академія мистецтв у Лондоні.

Just Stop Oil фінансується фондом Climate Emergency Fund – організацією в Лос-Анджелесі, створеною трьома мільйонерами у 2019 році для підтримки екологічних активностей.

Наразі обох активісток арештували. Судячи з усього, картина була за склом, зазначає видання.

Наші інтереси: 

Так званий екоактивізм стає загрозою для адекватного суспільства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

А як же голодуючі діти Африки? У ситій європці переводити на такі от акції їжу, або й просто викидати її практикується, а комусь така порція забезпечила б харчування на два дні... У цих активістів, з їхньою начебто екологічною позицією, яку вони декларують, як же з нею узгоджується переведення (псування) таких ресурсів як їжа?

Коментарі

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Краще б цицьки показували в знак протесту – як колись українські FEMEN. А ці зовсім не шанують мистецтво. Що не кажіть, а в Україні все красивіше і гуманніше.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Радикалізм ніколи не вітався серед т. зв. "нормальних" людей. Для когось проста відмова від м'яса суперечить здоровому глузду, а Павло Вишебаба під час кампанії ХутрOFF ледь не позбувся ока. Тепер служить у ЗСУ, де теж виявляється вистачає веганів, проте їх поважають - вони ж захисники, й заслуговують, принаймні, на веганські пайки. Про це писав навіть The Village, іміджевий сайт, якому важко дорікнути у політичній заангажованості.
Біда, що "електорат" та "нормальні" не толерують те, що не вписується у їхнє бачення. А потім з'являються усякі збочення на кшталт FEMEN чи Just Stop Oil, але заради чого? Щоб "засвітитися"? Більшого ефекту вони не досягнуть, лише кинуть тінь на явище волонтерства як таке.
А ще - дадуть мені матеріал для нового SMM-допису, який я знову напишу на волонтерських правах. Дякую "Народному оглядачу"!

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це заробітчани, які вдають з себе активістів. Їх наймають з різних питань для чорного піару і шантажу. Деяких молодих виконавців використовують "в темну", але організатори все розуміють і добре на цьому заробляють. Так би мовити, нічого особистого, просто бізнес.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

А як же голодуючі діти Африки? У ситій європці переводити на такі от акції їжу, або й просто викидати її практикується, а комусь така порція забезпечила б харчування на два дні... У цих активістів, з їхньою начебто екологічною позицією, яку вони декларують, як же з нею узгоджується переведення (псування) таких ресурсів як їжа?