Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ліваки розбушувались: екоактивістки залили томатним супом картину Ван Гога в Лондоні на знак протесту

Категорія:

Так вони вирішили звернути увагу на бездіяльність влади щодо проблеми вартості життя та кліматичних змін. Активістки з групи Just Stop Oil кинули банку томатного супу на одну з найвідоміших картин у світі – «Соняшники» Вінсента Ван Гога 1888 року.

22101501.jpg

Photo: Just Stop Oil

Just Stop Oil опублікувала заяву, в якій говориться, що група «вимагає від уряду Великої Британії зупинити всі нові нафтогазові проєкти», пише The Art Newspaper.

У заяві додають: «Сьогоднішня акція відбувається після двох тижнів тривалого громадянського опору прихильників Just Stop Oil. Акт стався у відповідь на бездіяльність уряду щодо кризи вартості життя та кліматичної кризи».

У липні активісти Just Stop Oil приклеїли себе до знаменитої картини «Віз для сіна» (The Hay Wain) Джона Констебла (1821) у Національній галереї. Об’єктами нападу також стали інші музеї у Великій Британії та Ватикані, у тому числі художня галерея Келвінгроув і музей у Глазго, Манчестерська художня галерея та Королівська академія мистецтв у Лондоні.

Just Stop Oil фінансується фондом Climate Emergency Fund – організацією в Лос-Анджелесі, створеною трьома мільйонерами у 2019 році для підтримки екологічних активностей.

Наразі обох активісток арештували. Судячи з усього, картина була за склом, зазначає видання.

Наші інтереси: 

Так званий екоактивізм стає загрозою для адекватного суспільства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

А як же голодуючі діти Африки? У ситій європці переводити на такі от акції їжу, або й просто викидати її практикується, а комусь така порція забезпечила б харчування на два дні... У цих активістів, з їхньою начебто екологічною позицією, яку вони декларують, як же з нею узгоджується переведення (псування) таких ресурсів як їжа?

Коментарі

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Краще б цицьки показували в знак протесту – як колись українські FEMEN. А ці зовсім не шанують мистецтво. Що не кажіть, а в Україні все красивіше і гуманніше.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Радикалізм ніколи не вітався серед т. зв. "нормальних" людей. Для когось проста відмова від м'яса суперечить здоровому глузду, а Павло Вишебаба під час кампанії ХутрOFF ледь не позбувся ока. Тепер служить у ЗСУ, де теж виявляється вистачає веганів, проте їх поважають - вони ж захисники, й заслуговують, принаймні, на веганські пайки. Про це писав навіть The Village, іміджевий сайт, якому важко дорікнути у політичній заангажованості.
Біда, що "електорат" та "нормальні" не толерують те, що не вписується у їхнє бачення. А потім з'являються усякі збочення на кшталт FEMEN чи Just Stop Oil, але заради чого? Щоб "засвітитися"? Більшого ефекту вони не досягнуть, лише кинуть тінь на явище волонтерства як таке.
А ще - дадуть мені матеріал для нового SMM-допису, який я знову напишу на волонтерських правах. Дякую "Народному оглядачу"!

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це заробітчани, які вдають з себе активістів. Їх наймають з різних питань для чорного піару і шантажу. Деяких молодих виконавців використовують "в темну", але організатори все розуміють і добре на цьому заробляють. Так би мовити, нічого особистого, просто бізнес.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

А як же голодуючі діти Африки? У ситій європці переводити на такі от акції їжу, або й просто викидати її практикується, а комусь така порція забезпечила б харчування на два дні... У цих активістів, з їхньою начебто екологічною позицією, яку вони декларують, як же з нею узгоджується переведення (псування) таких ресурсів як їжа?