Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

4 липня – головне національне свято усіх американців: США цього року святкують 246-у річницю незалежності

Світ:

Свято встановлене на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної 4 липня 1776 року. Президент України Володимир Зеленський привітав США зі святом та подякував за підтримку суверенітету України.

У 1776 році в США проживало 2,5 мільйона осіб. Сьогодні населення США становить понад 316 мільйонів.

Декларацію незалежності підписали 56 представників з 13 колоній, які розташовувалися уздовж східного узбережжя сьогоднішньої території Сполучених Штатів. Тоді вперше в офіційному документі колонії іменувалися Сполученими Штатами Америки.

Найстаршим з підписантів був Бенджамін Франклін, представник Пенсільванії, якому на той момент було 70 років. Автору Декларації, Томасу Джефферсону, було 33 роки.

Двоє з підписантів пізніше стали президентами Сполучених Штатів. Це були Джон Адамс і Томас Джефферсон.

Перше святкування Дня незалежності відбулося 8 липня 1776 року в Філадельфії. У цей день Декларація незалежності була вперше прочитана публічно після того, як люди були зібрані на площі дзвоном Дзвону Свободи.

Відомо, що індичку в якості традиційної страви для святкування Дня незалежності запропонував Бенджамін Франклін.

День незалежності вважається днем народження Сполучених Штатів як вільної та незалежної країни. Колоністи вели війну з Британськими військами з 1775 року. 

Феєрверки є неодмінною частиною святкування Дня незалежності. Барбекю також є дуже популярною традицією. Як правило, в цей святковий день американці з’їдають понад 150 млн хот-догів і 700 млн фунтів курятини.

 

 

Наші інтереси: 

Знати про свята й традиції США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи