Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Переляк пройшов. Паразити знову хочуть сісти на потоки і отримувати відкати

Чиновники хочуть отримувати, як раніше, зиск за те, що вони чиновники. Прозорість, простота, ефективність надання допомоги тим, хто її потребує, їх не влаштовує, бо тоді нічого не може прилипнути до їхніх рук. Чому "закручують гайки" волонтерам? Чому звільнили керівника Запорізького військового госпіталю Віктора Писанка? Чи вистачить Україні 40 тисяч чиновників?

22050604.png

Яна Матвійчук, волонтерка, підприємець
Яна Матвійчук, волонтерка, підприємець

Українські чиновники відкрили другий фронт – боротьбу з волонтерством. Зараз волонтери постачають значну частину провіанту, предметів захисту, медикаментів, одягу та зброї для ЗСУ та ТРО. Проте це подобається далеко не всім. Чиновники відкрили полювання на волонтерську допомогу і хочуть, щоб ця допомога йшла не напряму від волонтерів до кінцевого споживача чи волонтерських штабів, а централізовано, за узгодженням Києва.

Можна припустити, що так чиновники хочуть бути "в долі" і приписувати собі лаври. Наприклад, зараз скандал у Запорізькому військовому госпіталі, куди привозять поранених українських захисників. Керівником цього госпіталю тривалий час був Віктор Писанко, але зараз його звільнили. Віктора Писанка звільнили навіть попри безліч звернень від колективу військового госпіталю, волонтерів та попри звернення благодійних організацій.

Запорізький військовий госпіталь є надзвичайно важливим, оскільки туди привозять багатьох поранених. Від початку війни у госпіталь привезли понад 2 тисяч поранених військовослужбовців. Окрім того, питання зміни керівника госпіталю зараз взагалі не на часі, бо частина Запорізької області перебуває в окупації, ведуться активні бойові дії і Запорізький військовий госпіталь – це один з головних хабів для лікування військових.

Проте урядовцям на це начхати. Вони хочуть ділити гроші та гуманітарку, яка надходить напряму в госпіталь. Так, з початку війни на потреби госпіталю було зібрано 30 млн гривень. Це – велика сума. А там, де є великі гроші, з'являються і чиновники, які хочуть їх освоїти.

Окрім того, чиновники почали ставити палки в колеса волонтерам і хочуть повернути податки до довоєнного рівня. Особливо гостро ця проблема постає для окремих волонтерів, які везли допомогу через кордон, бо тепер вони будуть змушені сплачувати ПДВ на гуманітарку. Не будуть сплачувати ПДВ лише великі благодійні організації.

Але варто розуміти, що значну частину потреб наших захисників закривають саме окремі волонтери. Зараз у них таку змогу забирають. Ініціатором повернення податків став Данило Гетманцев. Два місяці сидів тихо невідомо де і раптом виліз зі своїми новими психопатичними "ініціативами". Так, це той, хто до війни проштовхував закон, щоб українці платили податок за додатковий дохід, який отримують у свій вільний від основної роботи час. Це той, хто дуже переймався тіньовою економікою, яка зараз, під час війни рятує українців.

Наші інтереси: 

Не допустимо повернення України до довоєнного стану і засилля паразитів нагорі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую за поширення цієї інформації, адже розголос дуже допомагає. Паразити люблять темні місця, їм важко на світлі і видноті.
Питанням життя і смерті для України є не лише знищення московської загрози, а й загрози внутрішньої, прихованої а тому ще більш шкідливої.

Коментарі

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую за поширення цієї інформації, адже розголос дуже допомагає. Паразити люблять темні місця, їм важко на світлі і видноті.
Питанням життя і смерті для України є не лише знищення московської загрози, а й загрози внутрішньої, прихованої а тому ще більш шкідливої.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, коли ж українці почнуть відстрілювати таких чиновників-злодіїв? Наче, снайперських гвинтівок досить...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!