Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вірусне навантаження у вакцинованих і невакцинованих людей однаково високе після зараження

Світ:

Все більше фактів підтверджують, що дельта-штам коронавірусу поширюється і через вакцинованих людей. Вчені з Оксфордського університету та Управління національної статистики провели велике дослідження близько 3,3 мільйона ПЛР-тестів від більш ніж 730 000 дорослих британців.

Дослідження було проведене у Великобританії, пише Велика епоха.

В період з 1 грудня 2020 року до 16 травня цього року, коли домінував альфа-штам, було проведено 2,5 мільйона тестів на 380 000 особах. Трохи більше ніж 810 000 тестів на 350 000 особах було зроблено з 17 травня по 1 серпня 2021 року, коли домінував дельта-штам.

Для визначення вірусного навантаження дослідники проаналізували так зване значення Ct. "Ct" означає з англійської "межа циклу" і вказує, скільки циклів повинен пройти ПЛР-тест, перш ніж буде виявлений вірусний генетичний матеріал. Якщо кількість вірусу в зразку велика, достатньо кількох циклів.

В принципі, чим більше циклів потрібно, тим нижче вірусне навантаження. Інститут Роберта Коха дає значення 30 як орієнтир, при перевищенні якого інфікована людина більше не вважається заразною.

У серпні минулого року в газеті New York Times вірусологи вже розкритикували американські лабораторії за те, що вони проводять від 37 до 40 циклів.

Отже, за даними вчених, коефіцієнт Ct для вакцинованих осіб в середньому становив 25,3, а для невакцинованих 25,7 (див. графік). У тих, хто одужав, коефіцієнт Ct становив 22,3.

Розподіл коефіцієнта Ct у вакцинованих, невакцинованих і тих, хто видужав. Джерело: Оксфордський університет

"Ті, хто заразився, бувши вакцинованими, мали таку ж високу концентрацію вірусу, як і ті, хто взагалі не щеплювався", — таким є один з ключових висновків аналізу.

Це значно відрізняється від ситуації взимку/навесні 2020/21 року, коли у вакцинованих людей, які заразилися альфа-штамом в цей період, пікове вірусне навантаження було значно нижче, ніж у невакцинованих інфікованих людей.

Понад два тижнів тому, згідно з Guardian, організація Public Health England повідомила, що люди, заражені дельта-штамом, дуже заразні — незалежно від статусу вакцинації.

Трохи раніше головний орган охорони здоров'я США "Центр по контролю і профілактиці захворювань" CDC повідомив про порівняний ризик зараження для обох груп після кількох спалахів в американському штаті Массачусетс. З 469 заражених жителів півострова Кейп-Код майже три чверті були повністю вакциновані.

Наші інтереси: 

Збираємо інформацію про безглуздість ковідовакцинації. Розуміти, що вакцинація від будь-яких вірусів не працює! Розібратися, що ж таке віруси.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи