Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Пшениця і кукіль – притча про перемогу в інформаційній війні (+аудіо)

Категорія:

Притча про пшеницю і кукíль найважливіша тому, що дає ключ до прочитання й усвідомлення Доброї Новини. У ній Ісус Хрестос повідомляє, що наперед знає про найімовірніший спосіб фальсифікації євангельського послання, а тому закладає в нього механізм інформаційного захисту.

210422pshenycya-3.jpg

Жнива Господні близько
Жнива Господні близько

Аудіоверсія:

Озвучення цієї статті можна також прослухати на Ютубі.

Попередні статті:

Джерело творчості

Джерелом творчості людини є її внутрішній бог – її божественне сонце. Цей бог діє через духовну сутність людини. Людина спроможна творити лише тоді, коли має зв’язок зі своїм духом. Така людина називається духовною. Що сильніший канал зв’язку з духом, то вища духовність людини. Проявами духовності є творчість, совість, свідомість, воля, краса.

Дух керує душею людини, тобто її психікою. Всі живі істоти мають душу, проте лише людина має дух. Цей дух безсмертний. Зв’язок з духом – це те, що відрізняє людину від тварини.

Душа має два компоненти – емоції та інтелект. Ми їх виразно бачимо як у людей, так і у вищих тварин. Інтелект – це спроможність вирішувати стандартні завдання, діяти автоматично у звичних ситуаціях. Автоматичність означає запрограмованість і передбачуваність. Це важливо знати для розуміння того, що описано в Добрій Новині.

Творчість світлих егрегорів

Егрегори не володіють творчістю, оскільки не мають власного духу. Їхній інтелект подібний до тваринного або комп’ютерного – він діє шляхом реалізації інстинктів, виконання алгоритмів, перебору доступних шаблонів, використання наявних даних.

Комп’ютер показує ознаки творчості лише тоді, коли ним керує творча людина. Так само «творчість егрегора» – це насправді творчість духовних людей, які його живлять. Що більше духовних людей під’єднано до егрегора, то більше у нього проявів творчості.

З другого боку, що духовніша людина, то вона світліша. Що сильніший зв’язок з духом, то яскравіші прояви божественного сонця – внутрішнього бога. Тому ознаки творчості проявляють лише світлі егрегори.

Псевдотворчість темних егрегорів

Темні егрегори об’єднують людей, у яких ослаблений або взагалі заблокований зв’язок з їхнім духом. Вони неспроможні створити нічого нового, тому їхні дії мають шаблонний характер. Їхня псевдотворчість – це спотворення вже існуючого, мавпування, пародія. Це ніщо інше як брехня, тому для позначення головного темного егрегору Євангеліє використовує слово «диявол», що означає «брехун», «наклепник», «спокусник». Диявол – батько брехунів, відповідно брехуни – це діти диявола.

Один зі способів спотворення – це перевертання з ніг на голову. Тому одне з імен диявола – сатана – означає не лише «противник», але й «той, що робить навпаки». Приклади перевертання – це коли брехня називається правдою, ін’єкції гною – корисними ліками, рабство – свободою.

Диявольський шаблон

Коли діти диявола прагнуть зупинити небажану для них правдиву інформацію, то намагаються її заборонити під виглядом «боротьби проти неправди». Новітнім способом нахабної дезінформації стала так звана «перевірка фактів»: професійні брехуни тепер називають себе «фактчекерами» (від англ. Fact checking). Жодні дискусії не допускаються, оскільки брехуни не спроможні до аргументованих дискусій.

Якщо ж не вдається заборонити чи приховати правду, то звичний диявольський шаблон полягає в тому, щоб заглушити її інтенсивним інформаційним шумом. Саме цей спосіб і було застосовано для блокування Доброї Новини про Царство боже.

Річ у тім, що одразу ж після створення Євангелія почалося масове тиражування його текстів, тому вилучити їх було неможливо. Звісно, можна було створити перекручений варіант Євангелія, але цю підробку люди могли легко виявити шляхом простого порівняння з оригінальним текстом. Тобто грубе перекручення не працювало.

Єдиний спосіб блокування Доброї Новини полягав у тому, щоб майже не чіпати оригінальний текст, натомість «доповнити» його протилежними думками, «забалакати» чимось несуттєвим, довести до абсурду і переспрямувати «наліво».

Як це працює? Уявіть собі, що у вас вже є текст Євангелія. Але ось до вас приходять якісь «добродії» і стверджують, що у них є повний варіант Євангелія, а ваш варіант неповноцінний, тому що удвічі менший за обсягом. Ви починаєте порівнювати обидва варіанти і бачите, що в «повному виданні» є все те ж саме, що й у вашому, але ще додатково є те, чого у вас нема. То ж коли у вас буде вибір між двома варіантами – «повноцінним» і «неповноцінним» – то вам, звісно, захочеться мати  «повноцінний». А це саме те, що й потрібно ворогу.

Заглушування інформації шляхом «доповнення» такою ж чи більшою кількістю дезінформації – це стандартний диявольський шаблон. Він ще має назву «перехоплення управління» і його формулюють так: «якщо рух не можна зупинити, то його треба очолити». У ситуації з Євангелієм це був єдиний ефективний спосіб зупинити просування Доброї Новини. Тому застосування цього шаблону було не лише передбачено, а й виразно описано – у притчі про пшеницю і кукíль.

Притча про пшеницю і кукіль

«Ще одну притчу подав він їм, кажучи: Царство боже подібне до чоловіка, що був посіяв добре зерно на своїм полі. Та коли люди спали, прийшов його ворог і посіяв кукіль поміж пшеницю й пішов. Коли виросло збіжжя і вигнало колосся, тоді й кукіль появився. Прийшли слуги господаря і кажуть до нього: Пане, хіба не добре зерно ти посіяв на твоїм полі. Звідки взявся кукіль? Він відповів їм: Ворог-чоловік зробив це. Слуги йому кажуть: Хочеш, ми підемо його виполемо? Ні! – каже, щоб, виполюючи кукіль, ви часом не вирвали разом з ним пшениці. Лишіть, хай росте до жнив одне й друге разом. А під час жнив я женцям скажу: зберіть перше кукіль та зв’яжіть його у снопи, щоб його спалити; пшеницю ж складіть у мою клуню» (Матвій 13.24–30).

«Тоді він відіслав народ і прийшов додому. І підійшли до нього його учні й кажуть: Виясни нам притчу про кукіль, що на полі. Він у відповідь сказав їм: Той, хто сіє добре зерно – це Син людський; поле – серце людське; добре зерно – це слово про Царство боже; кукіль – це лукавство; ворог, що його посіяв – це діти диявола; жнива – це кінець епохи; женці – це діти божі. Так, як збирають кукіль і у вогні палять, так само буде при кінці епохи» (Матвій 13.36–40).

Ісус називає себе «Сином людським» для того, щоб підкреслити, що він людина, тобто має таку ж саму боголюдську природу, яка потенційно присутня в кожній людині.

«Женці» – це послідовники Сина людського. Своїх послідовників, в тому числі апостолів, Ісус називає «дітьми»: «Не личить брати хліб у дітей і кидати щенятам» (Матвій 15.26), «Як настав ранок, стояв над берегом Ісус, але учні не знали, що то Ісус. Каже до них Ісус: Дітоньки, чи маєте чого перекусити?» (Іван 21.4,5). Терміну «діти божі» відповідає слово «арії», адже Ар – це ім’я внутрішнього бога. Арій – це той, хто вважає себе носієм індивідуальної божественної сутності Ар. Тому притчу можна було б закінчити так: «А під час жнив я скажу аріям: зберіть перше кукіль та зв’яжіть його у снопи, щоб його спалити; пшеницю ж складіть у мою клуню».

Чому це найважливіша притча

Притча про пшеницю і кукіль найважливіша тому, що дає ключ до прочитання та усвідомлення Доброї Новини.

По-перше, в ній Ісус Хрестос повідомляє, що наперед знає про найімовірніший спосіб фальсифікації євангельського послання.

По-друге, у формі подачі Доброї Новини вже закладено механізм інформаційного захисту від фальсифікації, відповідно, передбачено спосіб очищення пшениці божого слова від куколю дітей диявола.

По-третє, Ісус дає настанову дочекатися закінчення епохи, коли остаточно визріють плоди правди та плоди лукавства, після чого відділити одне від одного.

Що ж це за такий механізм інформаційного захисту Доброї Новини? Про нього поговоримо в наступній статті.

Продовження: Стратегія творців Доброї Новини і дзеркальна контрстратегія дітей диявола

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо Добру Новину, підіймаємось у простір Царства божого. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

З численної кількості шкідливих рослин для цієї притчі обрано саме кукіль – рослину з привабливою квіткою і отруйним насінням. Борошно, отримане з пшениці, перемішаної з куколем, є також отруйним. А ще у Вікіпедії зазначено, що існує два види куколю: кукіль звичайний (Agrostemma githago) і кукіль витончений (Agrostemma gracilis))

Коментарі

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

З численної кількості шкідливих рослин для цієї притчі обрано саме кукіль – рослину з привабливою квіткою і отруйним насінням. Борошно, отримане з пшениці, перемішаної з куколем, є також отруйним. А ще у Вікіпедії зазначено, що існує два види куколю: кукіль звичайний (Agrostemma githago) і кукіль витончений (Agrostemma gracilis))

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Неочищене Євангеліє перемішане з отрутою, тому в цілому отруйне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Через лохдауни нема мжливості нести світло в школи садочки тому обмежаюсь ринкамиДва дні тому почула від однієї предсьавниці середнього бізнесу таке-В Америцібуде погано тому євреї переїдуть в Україну яка єїхньоюспоконвічною батьківщиноюПродумую як її переконати в протилежному Не так давно прочитала в старій газеті що папа шостий визнав що євреї не винні в смерті Ісуса Хреста

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Виходить, що зараз кінець епохи. То це добра новина.

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Розвиток від людини до боголюдини є релігійною метою аріянства. Ісус Хрестос довів, що її можливо досягти. Осягнення божественної свідомості відкриває перед людиною дивовижні можливості. Так, наприклад, Ісус наперед озвучив, що допускає ймовірність фальсифікації Доброї Новини своїми супротивниками. Причому, знаючи їхню нелюдську природу (вид «хомо інтеліс» – це проміжна ланка між тваринами та людьми), зробив це в образній формі. Це послання дійшло до нас у вигляді притчі про пшеницю і кукіль, а реалізація Ісусового задуму відбулася саме у наш час у вигляді книги Ігора Каганця «Пшениця без куколю». Це означає, що ми також є очевидцями й безпосередніми учасниками подій, які мав на увазі Ісус 2000 років тому. Саме для нашого часу, в першу чергу, написане Євангеліє, адже це епоха Переходу, співмірна за своїм значенням подіям, коли зародилася Трипільська цивілізація!

Радіймо життю граючи!